Kauppis tähtäimessä lukion jälkeen?

Opo-tunnit on istuttu ja opinto-ohjaajan kanssa on käyty juttelemassa omasta tulevaisuudesta. Kirjoitukset ovat pian ohi ja pitäisi päättää minne hakea opiskelemaan. Kauppis alkaa hahmottua monelle potentiaalisena opiskelupaikkana, kun vaihtoehtoja käydään läpi. Oma tulevaisuus ei aina näyttäydy kirkkaana, kun pitäisi tehdä päätöksiä yhteishakujen aikaan, mutta vaihtoehtojen karsimisesta on hyvä aloittaa. Kauppis, oikis, lääkis, mitä näitä olikaan.

Tiedätkö mihin kauppis eli kauppakorkeakoulu voi sinut valmistaa? Uudessa yksityisessä kauppakorkeakoulussa HELBUSissa, niin kuin missä tahansa kauppiksessa, opiskellaan useita liike-elämässä vaadittavia taitoja. Kauppis opinahjonasi tarjoaa mahdollisuuden päätyä lukuisten yritysten esimiestehtäviin, hallintoon, markkinointiin tai vaikka talousosastolle. Jos sinulla on esimerkiksi erityisiä IT- tai kuvanmuokkaustaitoja, voit suuntautua yrityksessä sellaisia taitoja vaativiin tehtäviin. Kauppiksen tarjoama tietopohja ja taidot ovat yhdistettävissä monenlaisten yritysten tarpeisiin. Kauppiksen opinnoilla pääset valitsemaan useasta vaihtoehdosta miettiessäsi mihin urallasi tähtäät.

Yksityisessä kauppakorkeakoulussa HELBUSissa opiskellaan puolessatoista vuodessa kauppatieteiden perusopinnot englanniksi. Eri aihepiirien alkeiden lisäksi HELBUSin kurssivalikoima [linkki kurssit-sivulle] pitää sisällään mm. Consumer Behavior, Business Negotiations ja Managerial Leadership –kurssit. Kansainvälisellä kauppiksen tutkinnolla mahdollisuudet ovat auki aina oman yrityksen perustamisesta maailman suurimpien yritysten johtopaikoille asti. Onko haaveenasi valokuvata omalla toiminimellä useille yrityksille? Haluaisitko kehittää viestintä- ja ihmistuntemustaitojasi rekrytoimalla yrityksille uusia osaajia? Hallitsetko numerot ja oman taloutesi niin hyvin, että uskoisit kykyihisi suurempienkin rahavirtojen hoitajana?

Mahdollisuuksia kaupan alalla on liikkuvasta ja itsenäisestä työstä toimistoaikoina hoidettavaan tiimityöhön. On työtehtäviä, jotka vaativat luovuutta ja toisia, jotka vaativat tarkkuutta ja täsmällisyyttä. Oman opiskelupaikan miettimiseen ei kannata turhaan käyttää vuosia. Kunhan aloittaa jostain, niin voi luottaa oman kiinnostuksen ja verkostojen vievän oikeaan suuntaan. Sopisiko kauppis sinun polkuusi?

Kari Jääskeläinen

Kommentit

Vastaa