Kenelle HELBUS sopii?

23.03.2018 | | Helbus

Lukion jälkeen monelle maailma on auki, mutta kompassi ei välttämättä vielä näytä selvää suuntaa.

Löytyykö sinulta rohkeutta kokeilla uutta? Uteliaisuutta uuden edessä? Halua kansainvälisyyteen? Kiinnostusta kauppatieteisiin ja johtamiseen?

Jos vastasit yhteenkään aiempaan kysymyksistä kyllä, kannattaa lukea eteenpäin. Saatat nimittäin olla juuri sellainen oman tiensä etsijä, joka sopii joukkoomme.

Kauppakorkeasta ponnistetaan maailmalle  

HELBUSiin tullaan monenlaisista taustoista. Olemme kuitenkin huomanneet, että ohjelmamme kiinnostaa usein yrittäjähenkisiä, ulkomailla asuneita ja päämäärätietoisia nuoria, joita yhdistää itsensä johtamistaito, motivoitunut asenne ja halu menestyä (jokainen omalla tavallaan).

Erityisen hyvin HELBUSin kandiohjelma sopii opiskelijoille, jotka haluavat intensiivisen ja kansainvälisen opiskelun lomassa tavoitella muitakin intohimoja.

Tähän löytyy useampia syitä, kuten:

Kauppatieteiden kandiopiskelijamme Emma Tuomala on sprinttaava esimerkki siitä, kuinka intensiivinen opiskelu ja muiden intohimojen tavoittelu on mahdollista yhdistää kestävällä tavalla.

Emma on yleisurheilija, jonka aikatauluun olisi ollut haastavaa sovittaa useamman kuukauden pääsykokeisiin lukeminen. Treenaamisesta on myös hankalaa ottaa taukoja silloin, kun tavoitteena on tietyt kisat.

Annetaan Emman kertoa, miten hän on saanut vaativalta kuulostavan kombon toimimaan edukseen.

Miten ja miksi itse päädyit hakemaan HELBUSiin?

– Abivuoden jälkeen ajattelin pitää välivuoden ja tehdä töitä. Kevään ja kesän teinkin intensiivisesti vuorotyötä ja totesin, että olisi kiva olla opiskelemassa. Luin netistä erilaisia koulutusvaihtoehtoja ja pidempiaikaisia valmennuskursseja. Mahdollisuus suunnata ulkomaille HELBUSista saatujen oppien tukemana teki minuun vaikutuksen

Miten HELBUS sopii omaan arkeesi ja treenaamiseen?

– Harrastan 100–400 metrin pikajuoksua Hifk Friidrott rf:ssä. Harjoituskaudella (syyskuu–toukokuu) treenejä on 6 kertaa viikossa, joten arkipäivät pyörivät hyvin rutiinilla. Aamulla tulen kymmeneksi HELBUSiin Pitäjänmäkeen ja koulu loppuu noin kello 14. Koulun jälkeen yleensä teen opettajan laatimia tehtäviä muutaman tunnin kotona, kirjastossa tai kahvilassa kavereiden kanssa. 

– Iltaisin treenaan valmentajan ja valmennusryhmän kanssa noin kello 19-21. Kotona lepään ja valmistaudun seuraavaan aamuun. Aamutreenejä minulla on harvemmin, mutta niitä en ole skipannut koskaan HELBUSissa opiskeluaikanani. Opiskelun ja urheilun yhdistäminen toimiii mielestäni hyvin, koska aikaa jää myös lepäämiselle ja rutiinit pysyvät järkevinä.

Mikä Helbusissa on omasta mielestäsi parasta – omaan treenaukseen sopivien aikataulujen lisäksi?

– HELBUSissa on parasta se, että on päässyt tutustumaan erilaisiin persooniin erilaisista taustoista. Henkilökunta ja moni ulkomaalaisista opettajista ymmärtää kiireet ja pulmat. He myös kannustavat parhaisiin suorituksiin koulussa ja auttavat aina, kun kysyy apua.

Mitä odotat opiskelulta eniten?

– Kehittymistä, verkostoitumista ja kivoja hetkiä.

Tuntuuko toimivalta? Sinäkin voit kuulua joukkoomme ja kasvaa kanssamme.

>> Tutustu kaikkiin opiskelijatarinoihimme

>> Opiskele kauppatieteiden kandidaatin tutkinto

Helbus

HELBUS Helsinki School of Business

Kommentit