Mikä opiskelupaikka minulle sopii?

19.06.2013 | Emilia Kokkonen

White_square_with_question_markMistä tietää millainen opiskelupaikka itselle sopii? On vastattava moneen kysymykseen ennen hakupäätöksen tekemistä: Mikä ala minua kiinnostaa? Millaisista työtehtävistä olen kiinnostunut? Missä olen hyvä tai missä haluan oppia hyväksi? Kun näihin kysymyksiin löytää vastauksia, nousee esiin uusi kysymys: Mikä oppilaitos tarjoaa mahdollisuudet saavuttaa nämä tavoitteet?

Conrad De Aenlle kirjoitti New York Timesin artikkelissaan, kuinka oikean opiskelupaikan löytämisessä on lopulta kyse vain juuri sinulle sopivan opiskelupaikan löytämisestä. Joskus vierailu koululla keskellä arkea antaa paremman kuvan oppilaitoksesta, kuin 20-sivuinen hakijan opas. On osattava harkita omia toiveita ja vaatimuksiaan yleisten ranking-listojen yli. Monet nuoret nykypäivänä jättävät opintonsa kesken tai vaihtavat koulua. Koska vaihtoehtoja on monia, on entistä tärkeämpää todella tutustua eri koulutuksiin ja niiden tarjoajiin.

HELBUS pyrkii vastaamaan kiinnostuneiden kysymyksiin mitä parhaiten, mutta usein opiskelijoiden omat kokemukset opiskelusta tarjoavat eniten vastauksia. Suomessa opiskelupaikka.fi jakaa tietoa monista koulutuksista ja he julkaisivat artikkelin myös HELBUSista. Artikkelissa HELBUSin opiskelija Pontus kertoo ajatuksistaan työelämästä ja HELBUSissa opiskelusta.

Voit lukea opiskelupaikka.fi:n artikkelin täältä.

 

 

NY Timesin artikkeli, http://www.nytimes.com/2010/09/14/business/global/14iht-nwpay.html?_r=0

19.6.2013 Saara Takkinen

Emilia Kokkonen

Kommentit

Vastaa