Näin HELBUSin arvot näkyvät arjessa

05.07.2019 | Helbus

Elämän varrella tulee vastaan useita risteyskohtia, joissa on osattava valita suunta. Tutkintonimike ja koulutusohjelma ovat yleensä ykkösprioriteetteja, kun opiskelupaikan valinta tulee ajankohtaiseksi. Sinulla on varmasti jo jonkinnäköinen käsitys, miksi HELBUSiin tullaan opiskelemaan, ennen kuin eksyit tähän blogiin (psst… meillä opiskellaan kauppatieteitä). On tärkeää tietää, että mitä hakee opiskelemaan. Sen lisäksi vaakakupissa painaa myös se, että millaiseen paikkaan on hakemassa. 

HELBUSin laadukkaan koulutuksen lisäksi koulun käytävillä ja luokkahuoneissa vallitsee hyvä yhteishenki. HELBUSin arvomaailma heijastuu niin opettajista kuin oppilaistakin. Tässä on muutamia kokemuksia oppilailta. 

Uudistumiskyky on välttämätöntä itsensä kehittämisen kannalta

Kukaan ei ole seppä syntyessään eikä valmis eläessään – siksi onkin tärkeää kehittää omaa taitoaan uudistua! Moni onkin valinnut HELBUSin opiskelupaikakseen, koska on huomannut haluavansa uudistaa omia taitojaan työelämää varten. 

Yksi opiskelijoistamme, joka halusi kiihdyttää omaa työuraansa, on Hanna Hautamäki. “Olen huomannut urani varrella, että urakehityksen kannalta on erittäin suositeltavaa omata maisterin tutkinto. MBA-tutkinnon valitsemisen taustalla oli myös halu kehittää itseään ja lisätä omaa kilpailukykyä työmarkkinoilla”, hän kertoo. 

Uudistumista varten ei kuitenkaan tarvitse hylätä aiempaa työuraa kokonaan, vaan HELBUSin joustavan koulutusohjelman ansiosta moni opiskelija on pystynyt sovittamaan vanhan arjen ja uuden intohimon. Esimerkiksi meidän kandiopiskelija Martin Wichmann koki opintojen joustavuuden erittäin tärkeäksi. “Minun mielestäni työskentely koulun ohessa on tärkeää ja HELBUSin loistavien kouluaikojen ansiosta se on ollut mahdollista”, hän kertoo. 

Joillekin on tärkeää myös päästä uudistamaan omia taitojaan nopeasti – ja siinä vasta kysytään taitoa omaksua uutta. Ellen Böök kertoo, että koulumme oli täydellinen vaihtoehto hänelle, sillä hän halusi suoraan lukiosta valmistuttuaan opiskella kauppatieteitä yliopistotasolla. “Haluan päästä työelämään pian ja korkeasti koulutettuna. Opiskelu on intensiivistä, mikä mahdollistaa tutkinnon saavuttamisen nopeasti”, hän kertoo.

HELBUSissa opiskellakseen täytyy rohkeasti olla valmis uudistumaan. Ilman sitä taitoa ei voi pärjätä alati muuttuvassa liike-elämässä – puhumattakaan maailmasta!

Kunnioittaminen + kannustaminen = hyvä ryhmähenki

“HELBUSissa parasta on juuri yhteisöllisyys ja tällä on tavannut huikeita ihmisiä sekä saanut monia hyviä kontakteja tulevaisuutta varten”, kertoo Demi Palanki, joka on valmistunut kandidaatiksi meiltä ja nyt opiskelee MBA-tutkintoa. Tutkintoon tähtääminen onkin erittäin tärkeää, mutta yhtä lailla päämäärän lisäksi on merkittävää, kuinka tavoitteeseen päästiin. Siksi me arvostamme suuresti sitä, että meillä HELBUSissa viihtyvät kaikki!

HELBUSin henkilökunta ja opettajat ovat olemassa opiskelijoita varten. Vaikka inspiraatio opiskeluun ja motivaatio kehittymiseen lähtee meistä kaikista itsestämme, ei kukaan ihminen ole saari – meillä kaikki kannustavat kaikkia. “Ohjelma on ollut haastava, mutta HELBUSin henkilökunnalta ja professoreilta on saanut aina tarvittaessa apua. Olen viihtynyt ohjelmassa hyvin, meillä on todella mukava ryhmä”, kertoo MBA-opiskelijamme Nina Toivanen. 

Henkilökunnan tukea arvostaa myös MBA-opiskelija Shkelqesa Jashanica; “HELBUSIN erinomainen henkilökunta on aina auttanut ja tukenut meitä kaikkien haasteiden kanssa. HELBUS on auttanut minua kasvamaan ja kehittymään ihmisenä. Tunnen itseni paljon itsevarmemmaksi ja koen olevani valmiimpi tulevaisuutta varten.”

Kun yhteisössä on turvallinen olo toteuttaa itseään ja välillä myös epäonnistua, niin kaikki on mahdollista. HELBUSissa tuetaan kaikkia kohti heidän henkilökohtaisia tavoitteita – mehän olemme kaikki erilaisia ja se on vahvuus!

Kansainvälisyys on vahvuus niin opinnoissa kuin työelämässä

HELBUSissa opiskellaan aidosti kansainvälisessä ympäristössä ja kaikki opinnot suoritetaan englannin kielellä. Kannustavan ilmapiirin ansiosta kenenkään ei tarvitse jännittää omaa kielitaitoaan, vaan jokainen pääsee vahvistamaan englannin osaamistaan. Osallistumalla keskusteluun aktiivisesti opiskelijat parantamaan myös vuorovaikutustaitojaan. Koulutuksemme tarkoitus on auttaa opiskelijoitamme ponnistamaan kohti kansainvälistä liike-elämän työuraa. 

HELBUSin opettajat vierailevat opettamassa seitsemästätoista eri maasta ja he kaikki haastavat opiskelijat ajattelemaan globaalisti. Opettajista yli 75 % on tohtoreita, mikä on enemmän kuin muissa Suomen korkeakouluissa ja he ovat kaikki kokeneita opetuksen sekä oman alansa ammattilaisia. 

“HELBUSin opettajilla on paljon kansainvälistä taustaa. Heidän kauttansa olen päässyt oppimaan kurssien sisältöjen lisäksi näkemyksiä ja kokemuksia, jotka ovat ehdottomasti avartanut omaa maailmankuvaani”, kertoo Jashanica.

Rohkeutta on haaveilla ja lähteä seuraamaan omia unelmia

Kaikkia meidän opiskelijoitamme yhdistää kyky haaveilla ja rohkeus lähteä toteuttamaan unelmiaan – olivatpa ne sitten kuinka suuria tahansa!

Monet opiskelijamme haaveilevat jatkavansa opintoja tai työskentelevänsä ulkomailla jonakin päivänä. Kansainvälisestä ilmapiiristä on hyötyä tulevaisuudessa, vaikka ei haluaisikaan muuttaa ulkomaille. Globaalistumisen myötä on erittäin tärkeää pitää yllä taitoja, joilla pystyy verkostoitumaan maailmanlaajuisesti. Kandiopiskelija Hunter Deligeersang kertoo omista haaveistaan seuraavasti: “Pieni luokkakoko on auttanut hyvän luokkahengen syntymisessä ja olemme saaneet myös tutustua vieraileviin opettajiin luokan ulkopuolella. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus rakentaa kansainvälistä verkostoa. HELBUSin jälkeen aion hankkia maisterin tutkinnon ja soveltaa taitojani myöhemmin yrittäjänä.”

Opiskelijaelämän ytimessä – HELBUS Student Core

“Opiskelijoiden keskuudessa vallitsee tiivis ilmapiiri ja kaikilla on myös mahdollisuus päästä vaikuttamaan”, sanoo Wichmann.

Opiskelijaelämä kuuluu olennaisena osana korkeakouluopiskeluun – sen kautta järjestetään yhteistä tekemistä, juhlia ja järjestötoimintaa. HELBUSin opiskelijoilla on oma opiskelijajärjestö HELBUS Student Core ry.

HELBUS Student Coren jokavuotisiin tehtäviin kuuluu järjestää fuksiaiset, potkiaiset, hankkia sponsoreita järjestölle ja tilata tummansiniset opiskelijahaalarit opiskelijoille. HELBUS Student Core on ollut mukana:

 • perinteisissä fuksiaisissa Töölönlahdella
 • Studia -messuilla
 • laskettelemassa Himoksella
 • kellumassa Tukholmassa
 • viettämässä vappua Kaivarissa
 • juhlimassa pikkujouluja
 • laulamassa karaokea
 • appron järjestämisessä
 • potkimassa valmistuvat opiskelijat pois HELBUSista
 • muiden approissa ja opiskelijatapahtumissa
 • …sekä monessa muussa juhlassa, kohtaamisessa ja tilaisuudessa!

HELBUS Student Coren jäsenistö valitaan joka vuosi syksyllä uusista opiskelijoista. Vapaaehtoistoiminnasta Student Coressa saa HELBUS Miles -aktiivisuuspisteitä, joilla voi esimerkiksi ansaita HELBUS -hupparin. Toiminnasta saa tottakai myös paljon mahtavaa fiilistä ja kokemusta – lisäksi se näyttää erinomaiselta CV:ssä!

“Täytyy myös sanoa, että meillä on loistava ilmapiiri. Toimin HELBUSin opiskelijahallituksen puheenjohtajana ja pidän siitä, että saan osaltani vaikuttaa meidän kaikkien kokemukseen”, kertoo Demi Palanki.

Seuraa HELBUS Student Corea Instagramissa: @HELBUSStudentCore 

Löytyykö sinulta rohkeutta uuden edessä? Teemme opiskelijavalintoja ympäri vuoden – hae HELBUSiin tästä!

Helbus

Kommentit

Vastaa