Opiskelijamme maailmalla: Ville-Matti Prahassa

30.03.2015 | Emilia Kokkonen

K

Valmistuttuani HELBUSista joulukuussa 2014 lähdin jo helmikuussa 2015 jatkamaan opintojani Prahaan. HELBUS ajoista minulle jäi paljon käteen. Opin paljon kansainvälisiä taitoja, pitämään suullisia esityksiä ja toimimaan osana ryhmää. Englanninkielen taitoni parani huomattavasti ammattimaisella tasolla, josta on varmasti hyötyä tulevaisuuden työssä. HELBUSista sain myös kavereita ja itse asiassa asun kahden HELBUS-opiskelijakaverin kanssa yhteisessä asunnossa Prahassa. Muiden HELBUSlaisten kanssa pidämme edelleen yhteyttä viikoittain, olivat he sitten Suomessa tai muualla päin maailmaa opiskelemassa.

Tällä hetkellä opiskelen Prague Collegessa englantilaista BA (Hons) International Business Management -kanditutkintoa vuoden ajan. Prague College on kohtalaisen pieni yliopisto ja luokassa on noin 20 oppilasta. Muut opiskelijat tulevat Tšekistä, Ukrainasta, Venäjältä, Saksasta ja tietysti Suomesta. Pienten luokkakokojen takia on helppo kysyä professoreilta, jos jotain on jäänyt epäselväksi. Koulun henkilökunta on erittäin auttavaista ja heiltä voi kysyä apua myös koulun ulkopuolisiin haasteisiin.wp_ss_20150330_0001

Praha on hieno kaupunki ja muistuttaa mielestäni aika paljon Helsinkiä. Isona plussana on julkisen liikenteen toimivuus, jonka vuoksipaikat ovat tulleet tutuiksi ja suunnistaminen ensimmäisen viikon jälkeen sujui ongelmitta. Ruokailu on halvempaa kuin Suomessa, kymmenellä eurolla ravintolasta saa pääruoan ja juoman, lounasaikaan jopa vitosella. Myös ruokaostokset suorittaa pienemmällä budjetilla kuin Suomessa mutta muuten merkittävää eroa ei ole. Praha tarjoaa komeat puitteet lenkkeilyyn ja kuntosalit ovat erittäin hyviä. Miinuspuolena kaupungista tulee ainoastaan mieleen englannin kielen vähäinen osaaminen varsinkin vanhempien ihmisten keskuudessa. Muutamaan otteeseen tullut epäselvyyksiä asiakaspalvelutilanteissa, mutta kaikista on tähän mennessä selvitty kunnialla.

Opintoni eivät pääty Prahan visiittiin vaan tulevaisuudessa aion suorittaa maisterin tutkinnon joko ulkomailla tai Suomessa, jonka jälkeen voinkin hakea suoraan töihin.

 

Picture © Roman Milert | Dreamstime Stock Photos

 

Emilia Kokkonen

Kommentit

Vastaa