Opiskelijat ulkomailla: Kohta ollaan Oxfordilaisia!

24.02.2016 | Emilia Kokkonen

Ensimmäinen kuukausi Oxfordissa on ollut hektinen ja täynnä toimintaa. Pikkuhiljaa muutto alkaa tuntua todelta ja meissä alkaa kasvaa sisäinen Oxfordilainen. Tämä on täydellinen kaupunki opiskelijalle; ihmiset ovat iloisia ja kaupunki on täynnä opiskelijoita ympäri maailmaa. Kaupungin vilkas yöelämä pitää huolen ahkeran opiskelun palautumisesta.

Tässä vähän meidän tunnelmia Oxfordin opiskelijaelämästä:

 

Krista

Terveiset täältä meren toiselta puolelta!
Krista and Katja Oxford
Ennen Oxfordiin lähtöä olin todella innoissani, mutta samalla myös aika jännittynyt. Lähtö merkitsi, että minun täytyisi jättää taakseni tylsä, turvallinen elämäni ja myös paljon tärkeitä ihmisiä. Minulla oli myös todella outo tunne siitä, että kohta asuisin paikassa, josta en tiennyt ennestään juurikaan mitään. Kuitenkin sillä sekunnilla, kun Oxford tiimimme; Katja, Riina ja minä, tapasimme lentokentällä, tiesin, että tästä vuodesta tulee yksi elämämme parhaimmista. Nyt olemme olleet täällä melkein kuukauden ja Oxford alkaa tuntua jo kodilta.

Täytyy sanoa, että täällä ei ole ollut yhtäkään tylsää päivää. Jokainen päivä tuo eteemme jotakin uutta ja jännittävää. Olemme myös kohdanneet yllättäviä ja vaikeitakin tilanteita, kuten esimerkiksi eksyneet, mutta olemme selvinneet tähän asti kaikesta. On oikeastaan todella hienoa huomata, että ”Hei, minähän oikeasti selviän ja osaan hoitaa vaikeatkin tilanteet itsenäisesti!”. Myös englannin kielen taito kehittyy koko ajan, koska kieltä joutuu käyttämään tietysti päivittäin ja monenlaisissa tilanteissa. Koulussa menee myös hyvin ja oikeastaan opiskelu täällä on melko samanlaista HELBUSiin verrattuna – tämä tieto on varmasti helpotus teille Helbusin opiskelijoille, jotka olette lähdössä ulkomaille ensi vuonna. Päivät ovat muuttumassa myös yhä arkisemmiksi – herään aamulla, käyn luennoilla, teen ruokaa, käyn kavereiden kanssa ulkona ja niin edelleen. Joten oikeastaan, mikään muu ei elämässäni ole muuttunut, paitsi maa, jossa asun. Olen todella iloinen, että päätin tulla tänne!

 

Katja

Minun pitää vieläkin välillä nipistää itseäni tajutakseni, että tämä todellakin on totta. Asun nyt Oxfordissa, joka on ehkä yksi maailman tunnetuimpia opiskelijakaupunkeja, ja opiskelen rakastamaani ainetta; kansainvälistä liiketaloutta. Lisäksi olen saanut vielä mahdollisuuden pelata täällä jalkapalloa taidokkaassa joukkueessa nimeltä The Oxford United Ladies. Voisiko mikään enää olla paremmin?

Rehellisesti sanoen, kaikki hetket eivät ole olleet ihan ruusuilla tanssimista. Olemme eksyneet useampaan otteeseen ja joutuneet kyselemään apua jopa poliiseilta. Kuitenkin uskon, että kaikki tällaiset vastoinkäymiset kuuluvat tähän vuoden kestävään seikkailuun ja edessä on vielä monia unohtumattomia hetkiä. En malta odottaa sitä kaikkea, mitä tämä vuosi tuo tullessaan!

P.S. Olen rakastunut uusiin jalkapallovarusteisiini!Katja pelipaita

 

 

Emilia Kokkonen

Kommentit

Comments are closed.