Proffanurkassa Dr. Greg Brush

26.01.2016 | Emilia Kokkonen

Toinen vierailuni HELBUSissa on lopuillaan. Helsingissä ja suomalaisissa on paljon, mistä olen oppinut pitämään. Suomalaiset saattavat olla alkuksi varautuneita, mutta kun he tottuvat seuraasi ja avautuvat, seura on mitä parhainta! Toki tämän alun kiusallisuuden voi halutessaan välttää alkoholilla.

Jos mietit hakisitko HELBUSiin, voin kertoa omasta näkökulmastani, että HELBUS tarjoaa laadukasta koulutusta ja kehittää tarjontaansa jatkuvasti. Kolmannen vuoden jatkovaihtoehtojen taso kertoo myös HELBUSin koulutuksen laadusta. Tulet tekemään Greg Brushpaljon töitä koulun eteen, mutta on myös mahdollista pitää paljon hauskaa opiskelukavereidesi kanssa – Tallinan reissut tuntuivat olevan suosittuja. Opiskelijat, joita olen opettanut HELBUSissa ovat samalla tasolla opiskelijoiden kanssa, joita opetan Western Australian yliopistossa (joka on listattu maailman 100 parhaan yliopiston joukkoon). HELBUSin opiskelijoiden monenlaiset taustat ovat myös etu verkostoitumisessa ja tuntikeskusteluissa. Yhden ryhmän kanssa opiskelu takaa myös elämänpituisten ystävyyssuhteiden syntymisen.

Vierailevana professorina suosittelen erittäin mielelläni HELBUSia kokemuksena. Vaikka vaatimukset opetukselle ja arvostelulle ovat tiukkoja ja tuottavat paljon työtä, vierailu on aina palkitseva kokemus ja Helsingissä on aina hienoa viettää aikaa. Kieltä tulee luultavasti opittua hyvin vähän, mutta jos et epäröi tutustua Helsinkiin ja sen ihmisiin, tulet nauttimaan ajastasi. Tässä minun vinkkini kaikille HELBUSin uusille vieraileville professoreille. Ennen kuin saavut, kehoitan tutustumaan ”Finnish Nightmares” sarjakuvaan. Pääset näin tutustumaan suomalaiseen mielenmaisemaan. Jos olet Helsingissä syksyllä tai talvella, käy katsomassa jääkiekkomatsi, ota lautta Tallinnaan ja laula karaokea paikallisesten kanssa, käy syömässä perinteistä suomalaista ruokaa Lappi-ravintolassa (suosittelen poron kieltä), ja jos haluat lähteä illalla ulos, käy Villissä Wäinössä kuuntelemassa suomalaista rock-musiikkia ja tanssimassa pöydillä. Opettaessa älä epäröi haastaa opiskelijoita, käytä ryhmäharjoituksia ja esityksiä. Moni suomalainen opiskelija jännittää esityksiä, mutta he tarvitsevat näitä taitoja jatkaessaan opintojaan kansainvälisissä yliopistoissa. Usein opiskelijat eivät tiedä mihin he pystyvät halutessaan! On mahtavaa nähdä opiskelijoiden kehittyvän kolmessa viikossa ja kuinka he jo siinä ajassa parantavat saamansa palautteen perusteella. Niin kuin muutkin suomalaiset, HELBUSin opiskelijat ovat suoria, aitoja ja on hankalaa olla pitämättä heistä.

 

Emilia Kokkonen

Kommentit

Comments are closed.