HELBUSissa suoritetulla kandidaatin tutkinnolla työllistyt hyvin ja voit hakea kaikkien suomalaisten kauppakorkeakoulujen maisterin ohjelmiin!

Suorittamalla University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon Suomessa HELBUSissa säästyt turhilta välivuosilta.

Valmistuttuasi sinulla on ovat auki kaikkiin jatkovaihtoehtoihin:

Työllistyt hyvin jo kandidaatin tutkinnolla
Voit jatkaa University of Northamptonin Suomessa tarjottavaan MBA-tutkintoon.
Voit hakea mm. Aallon, Hankenin, Turun, Tampereen, Jyväskylän, Vaasan, Oulun, Lappeenrannan ja Itä-Suomen yliopistojen kauppatieteiden maisterin ohjelmiin.
Voit hakea tuhansiin ulkomaisiin maisterin ohjemiin.
 •  

Investointi maksulliseen tutkintoon kannattaa, sillä yliopistotutkinto tuottaa uran aikana keskimäärin 500 000 € enemmän nettopalkkaa!

YLEn siteeraaman tutkimuksen mukaan yliopistotutkinnon suorittaneet henkilöt ansaitsevat elämänsä aikana nettona noin 500 000 euroa enemmän kuin keskiasteen tutkinnon suorittaneet henkilöt.

Tästä syystä maksullinen tutkinto tulee edullisemmaksi kuin välivuosi!

Vaikka julkiset yliopistot ovat ilmaisia, ne eivät ole sitä enää siinä tapauksessa, että joudut käyttämään välivuosia niihin päästäksesi.

Vastavalmistuneen ekonomin mediaanipalkka on 3.200 € / kk. Vuositasolla tämä tekee yhteensä 38.400 euroa, josta yksin elävälle nuorelle jää nettopalkkana 31.400 €. Tämä on se summa, minkä työuran aloituksen viivästyminen yhdellä vuodella maksaa sinulle.

Eli kääntäen, uran alun aikaistuminen jo yhden välivuoden verran tuottaa enemmän nettopalkkaa kuin koko kandidaatin tutkinnon yhteenlasketut lukukausimaksut (32 990 €).

Aloittamalla opinnot HELBUSissa välivuoden sijaan valmistut jopa kolme vuotta aikaisemmin verrattuna siihen, että pidät välivuoden ja pyrit uudelleen. Välivuoden poisjääminen säästää yhden vuoden ja HELBUSissa myös kesäisin tapahtuva opiskelu nopeuttaa opintoja kahdella vuodella.

Tutkinto ansaitaan kovalla työllä

Monissa Euroopan maissa on käytössä opiskelijavalintamenetelmä, jossa kaikki halukkaat saavat aloittaa opinnot ja sitten he jotka suorittavat opinnot loppuun valmistuvat ja saavat tutkintonsa.

Suomessakin on tarjolla tällainen vaihtoehto. Voit opiskella University of Northamptonin kandidaatin tai maisterin tutkinnon täällä HELBUSissa.

Vaikka sisäänpääsy on joustavampaa, itse tutkintoa ei siis saada helpommalla. Pikemminkin päinvastoin. HELBUSissa opiskelet tiukan opiskelutahdin ja kesälukukausien ansiosta kolmivuotisen kandidaatin tutkinnon kahdessa kalenterivuodessa – ja englanniksi! Uskotko, että pystyisit näyttämään osaamisesi paremmin itse opinnoissa kuin pääsykokeessa?

Katso täältä sitoumuksetta mitä hakulomakkeessa kysytään!

Maksullinen koulutus on myös maailmalla valtavirtaa

Maailman kymmenestä parhaasta yliopistosta yhdeksän on yksityisiä ja kaikissa kymmenessä on lukukausimaksut.

HELBUSin kautta valmistuneet työllistyvät hyvin.

Heitä on mm. seuraavissa yrityksissä:

KPMG, EY, CGI, Nordea, OP, S-pankki, If, Mandatum, Tesla, HP, IBM, Exxon ,Michael Kors.

Tehtäviä, joita HELBUSin kautta valmistuneet nyt tekevät ovat mm.

Account Manager, Acquisition & Maintenance Manager, Broker, Business Development Manager, Controller, Global Product and Process Specialist, HR manager, HR coordinator, Marketing Director, Project Manager, Regional Director, Sales Executive, Strategist ja Team Lead

Englantilainen tutkinto on kilpailukykyinen myös kansainvälisillä markkinoilla

Itseasiassa opiskelupaikan hakijoiden keskuudessa englantilaiset tutkinnot ovat maailmalla toiseksi suosituimpia heti amerikkalaisten tutkintojen jälkeen.

Katso täältä sitoumuksetta mitä hakulomakkeessa kysytään!

Arvosanat annetaan tiukkojen kansainvälisten standardien mukaan

HELBUSissa suoritettavissa University of Northamptonin tutkinnoissa tekemäsi harjoitukset ja opinnäytteet tarkastaa ensin kurssin opettaja. Sen jälkeen opettajan arvioinnin tarkastaa HELBUSin sisäinen tarkastaja. Toisen kerran arvioinnin tarkastaa vielä Englannista nimitettävä ulkopuolinen tarkastaja. Opintojesi laatu on siis varmistettu kolmen eri henkilön toimesta.

Kolmannen vuoden ja maisterin tutkinnon kaikki harjoitustyöt tarkastetaan sekä Suomessa että Englannissa toimivien opettajien toimesta samaan tapaan kuin suomalaiset yo-kirjoitukset tarkastetaan.

HELBUSissa opintojen laadunvalvonta on siten todennäköisesti tiukempaa kuin missään muussa oppilaitoksessa Suomessa. 

Menestyksestään vastuun ottavien opiskelijoiden määrä kasvaa kymmenettä vuotta peräkkäin!

Toimintamme ja opiskelijamäärämme on kasvanut joka vuosi ja meillä aloittaa kandidaatin ja maisterin ohjelmissamme yhteensä noin 130 opiskelijaa.

HELBUSin perustaja Veikko Jääskeläinen on Helsingin kauppakorkeakoulun (nykyisin Aalto) entinen rehtori.

HELBUSissa opiskellaan englantilaisen yliopiston University of Northamptonin kandidaatin ja maisterin tutkinnot. University of Northampton ja sen Suomessa tapahtuva opetus on kaikkien englantilaisten yliopistojen tapaan Englannin opetusviranomaisten valvonnassa.

HELBUSin opetus on korkeatasoista. University of Northamtonin edustajat ovat useaan kertaan todenneet, että HELBUSin opiskelijat menestyvät paremmin kuin opiskelijat Northamptonin muissa yhteistyökouluissa ja jopa paremmin kuin opiskelijat paikan päällä Northamptonissa.

Katso täältä sitoumuksetta mitä hakulomakkeessa kysytään!

HELBUSin opiskelijat ovat tyytyväisiä – Jenni Järvenpää on ollut 26-vuotiaana esimiestehtävissä jo kolmessa kansainvälisessä yrityksessä!

Valitsin HELBUSin opiskelupaikakseni, koska olin suorittanut lukion kahdessa ja puolessa vuodessa ja sen jälkeen pitänyt yhden välivuoden enkä halunnut hukata enempää aikaa opintojeni aloittamiseen. Mielestäni merkityksellistä ei ole niinkään se, suoritatko tutkintosi julkisessa korkeakoulussa vai yksityisellä puolella vaan se kuinka kauan käytät aikaasi opintoihin ja mielenkiintoisen työuran aloittamiseen.

HELBUSin hyvä puoli on siinä, että siellä pääsee opintojen alkuun varmasti. HELBUSin brittimallisessa opiskelussa oppii myös opiskelemaan. Kun mietin omaa kehitystäni opiskelijana, niin opintojeni alussa sain tehdä paljon töitä, jotta arvosanat nousivat. Kehityin opintojen aikana opiskelijana ja sitten lopulta sain maisterivaiheen lopputyöstä parhaan mahdollisen arvosanan.

 Ensimmäinen kansainvälinen työpaikkani oli ExxonMobilin pohjoismaalaisessa asiakaspalvelussa Prahassa. Hieman yli vuoden työskentelyn jälkeen etenin siellä tiimin vetäjäksi. Tässä vaiheessa korkeakoulututkinnon merkitys kävi selväksi, kun pääsin mukaan budjetointiin, strategiseen suunnitteluun ja toimenpiteiden automatisointiin. Tutkinto antoi perustan ymmärtää millaisia strategioita yrityksellä voi olla ja mihin eri suuntiin niitä voi lähteä kehittämään.

Kului hieman yli vuosi ja osallistuin uuden, tällä kertaa Hollannissa sijaitsevan työpaikan hakuun. En tiennyt hakuvaiheessa enkä edes vielä ensimmäisessä haastattelussakaan, että kyseessä olisi muotialan suuryritys Michael Kors. Lopulta sitten sain paikan ja muutin tänne Hollantiin.

 Michael Korsilla vastuuni laajenivat entisestään. Siirsimme esimerkiksi asiakaspalvelutiimin Sveitsistä Hollantiin ja jouduimme tällöin rakentamaan koko tiimin alusta asti uudelleen. Tämän lisäksi vastuualueisiini kuuluivat neljä kertaa vuodessa tapahtuvat laukku-uutuuksien lanseeraukset. Olin vastuussa esimerkiksi siitä, kuinka paljon laukkuja tehdään mihinkin sesonkiin ja milloin asiakkaat lopulta saivat laukut. Maantieteellisistä alueista minulle kuuluivat Eurooppa, Intia, Etelä-Afrikka, Saudi-Arabia ja Venäjä – siis itseasiassa kaikki muu paitsi Amerikka ja Hong-Kong. Lisäksi tiimilleni kuuluivat vielä lentokentillä olevat travel-retail toimipisteet.

 Lopulta työt Michael Korsilla päättyivät koronan aiheuttamaan kysynnän vaihteluun ja tuli aika etsiä uutta työpaikkaa. Jo seuraavassa kuussa aloitin Planning and CS managerina hollantilaisessa Nunner Logistic -yrityksessä, joka tarjoaa ulkoistettuja logistiikan palveluita saksalaiselle Lidl Digital yritykselle. Siellä vastuullani oli huolehtia avainasiakkuuden ylläpitämisestä sekä kehittämisestä yhdessä logistiikan tiimien kanssa.

Suosittelen HELBUSia ja haluaisin samalla korjata harhaluulon, jonka mukaa opiskelijan tulisi olla erityisen varakas opiskellakseen yksityisessä korkeakoulussa. Omalla kohdallani maksoin opintoni käymällä töissä opintojen ohella. Korostaisin HELBUSin etuna myös ajansäästöä. Sen sijaan, että odottelisin mahdollisesti useampia vuosia sisäänpääsyä julkiseen korkeakouluun, olen nyt 26-vuotiaana ollut esimiesasemassa jo kolmessa kansainvälisessä yrityksessä.

Jenni Järvenpää

Katso täältä sitoumuksetta mitä hakulomakkeessa kysytään!

Maksullinen tutkinto tuo monia etuja

 • Pääset keskittymään heti opintoihin pääsykokeiden tai yo-todistuksen korottamisen sijaan.
 • Työurasi alkaa monta vuotta aikaisemmin.
 • Kielitaitosi ja kansainvälinen kokemuksesi kehittyvät, kun opiskelet HELBUSin seitsemästätoista eri maasta tulevien opettajien ohjauksessa.
 • Suorittamalla kandidaatin tutkintosi University of Northamptonin ohjelmassa HELBUSissa tienaat lukukausimaksuihin tekemäsi investoinnin takaisi todennäköisesti jo ensimmäisenä työssäolovuotena.
 • Sinulla on hyvä mahdollisuus työllistyä erittäin mielenkiintoisiin tehtäviin tunnetuissa kotimaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä.

Katso täältä sitoumuksetta mitä hakulomakkeessa kysytään!

Lukukausimaksut

Kandidaatin tutkinnon kokonaisinvestointi on 32 990 € luokkaopetuksessa ja 34 190  € etäopetuslinjalla. Summa maksetaan kuudessa erässä siten että jokaisen lukukauden alussa maksetaan 5 498 € (luokkaopetus) tai 5 698 € (etäopetus).

Sitoudut aina yhdeksi lukukaudeksi kerrallaan, eli jos suunnitelmasi jostain syystä muuttuvat kesken opintojen etkä haluakaan suorittaa tutkintoa loppuun asti, sinun ei tarvitse maksaa tulevien lukukausien maksuja.

Lukukausimaksujen rahoitus

HELBUSin opiskelijat ovat oikeutettuja hakemaan opintolainaa samaan tapaan kuin muutkin korkeakouluopiskelijat Suomessa.

Opiskelun aikana voit kahdessa kalenterivuodessa saada opintotukea ja opintolainaa enimmillään yhteensä noin 24 000 €. Kuukaudessa tämä on siis 252 € (opintoraha itsenäisesti asuvalle) ja 800 € (opintolaina ulkomaisessa oppilaitoksessa opiskelevalle).

Tämän lisäksi saat tienata opintojen ohessa palkkaa noin 8352 € vuodessa ilman, että se alkaa pienentää opintotuen määrää. Eli kahdessa vuodessa ehtisit tienaamaan noin 16 000 €.

Tällä tavoin rahoitusta olisi käytettävissäsi yhteensä noin 40 000 euroa. Lisäksi usein opiskelijaa saattaa taloudellisesti auttaa joku läheinen sukulainen.

Muutosten varalta tarkasta yllä olevat seikat aina itse Kelan www-sivuilta. Muista myös huomioida suunnitelmissasi, että lukukausimaksujen lisäksi tarvitset rahaa elämiseen.

Katso täältä sitoumuksetta mitä hakulomakkeessa kysytään!

Aloita opintosi jo tammikuussa!

Seuraava kandidaatintutkinnon aloitusmahdollisuus ja sen hakudeadline on:

Tammikuussa 2024, hakuaika umpeutuu 30.11.2024.

Voit hakea nyt ja saada päätöksen kahdessa viikossa

HELBUSiin hakemisessa ei käytetä valintakoetta, eikä sinulla ei tarvitse olla huippuarvosanoja ylioppilaskirjoituksista, vaan arvioimme soveltuvuuttasi hakulomakkeessa olevien esseekysymysten ja puhelimitse tehtävän haastattelun perusteella.

Essee kysymyksissä kerrot mm. mitä haluat tehdä viiden vuoden kuluttua sekä esimerkiksi jostain tilanteesta, jossa olet kantanut vastuuta esimerkiksi kotona, harrastuksissa, armeijassa tai kesätöissä.

Puhelinhaastattelun kieleksi voit valita suomen tai englannin. Haastattelussa ei esitetä kompakysymyksiä vaan tavoitteena on tutustua sinuun.

Voit hakea seuraaviin aloitusajankohtiin vaikka nyt. Hakeminen ei sido sinua aloittamaan, eli jos suunnitelmasi muuttuvat, etkä haluakaan aloittaa, ei paikan peruuttamisesta tule sinulle mitään kustannuksia tai sitoumuksia. HELBUSiin hyväksytyksi tuleminen ei myöskään vie paikkaasi yhteishaun ensikertalaiskiintiössä.

Hakeminen tapahtuu täyttämällä hakulomake täällä. Saat valintapäätöksen noin viikon kuluttua hakemisesta.

Hakemus kannattaa tehdä nyt

Hakemus kannattaa tehdä heti monestakin syystä:

 • Tieto ainakin yhdestä varmasta opiskelupaikasta tuo lisää itseluottamusta mahdollisiin muiden opiskelupaikkojen pääsykokeisiin. (Valinta HELBUSiin ei vie paikkaasi yhteishaun ensikertalaiskiintiössä.)
 • Jos opiskelupaikka jää lopulta kokonaan saamatta, välivuosi maksaa menetettynä nettopalkkana noin 30 000 euroa.
 • HELBUSiin hyväksytty voi hakea asuntoa HOASilta jo neljä kuukautta ennen opintojen alkua, eli huomattavasti ennen syksyn asunnonhakuruuhkia.

Kuten edellä kävi ilmi, hakemisesta ei aiheudu mitään sitoumuksia, eli voit peruuttaa paikan ilman kustannuksia.

Näin voit ottaa ensimmäisen askeleen

Käy katsomassa hakemuslomakkeen kysymykset nyt saman tien täältä. Hakeminen ja hyväksytyksi tuleminen ei siis sido sinua mihinkään. Jos suunnitelmasi muuttuvat mistä tahansa syystä, etkä haluakkaan käyttää paikkaasi, niin siitä ei aiheudu sinulle mitään kustannuksia tai sitoumuksia. Myönteinen valintapäätös HELBUSiin ei myöskään vie paikkaasi yhteishaun ensikertalaiskiintiössä.

Aloittamalla University of Northamptonin kandidaatin tutkinnon HELBUSissa pääset siis keskittymään heti opintoihin pääsykokeiden tai yo-todistuksen korottamisen sijaan ja työurasi alkaa monta vuotta aikaisemmin. Saat hyvän mahdollisuuden työllistyä erittäin mielenkiintoisiin tehtäviin tunnetuissa kotimaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä.

Tienaat lukukausimaksuihin tekemäsi investoinnin takaisi todennäköisesti jo ensimmäisenä työssäolovuotena. Kielitaitosi ja kansainvälinen kokemuksesi kehittyvät, kun opiskelet HELBUSin seitsemästätoista eri maasta tulevien opettajien ohjauksessa.

Katso täältä sitoumuksetta mitä hakulomakkeessa kysytään!

Tai tilaa hakuohjeet ja lisätiedot alta!

Tilaa tästä lisätiedot ja hakuohjeet!


  Vahvistamalla ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kysy lisätietoja puhelimitse tai sähköpostilla!

Kari Jääskeläinen

Puhelin: 040 501 7627
kari.jaaskelainen(@)helbus.fi