University of Northampton

University of NorthamptonUniversity of Northampton on englantilainen yliopisto, joka perustettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1261 ollen tällöin vasta kolmas yliopisto Englannissa.  Oxfordin yliopisto koki Northamptonin kuitenkin liian pahaksi kilpailijaksi ja suostutteli kuningas Henri kolmannen sulkemaan Northamptonin yliopiston vain neljän vuoden toiminnan jälkeen vuonna 1265. Northamptonille myönnettiin yliopisto-oikeudet uudestaan vuonna 2005.

Tänä päivänä yliopistossa on noin 13.000 opiskelijaa. Northamptonin yliopistossa on neljä tiedekuntaa: kauppa- ja oikeustieteellinen tiedekunta, taiteen ja teknologian tiedekunta, terveystieteellinen tiedekunta sekä humanistinen tiedekunta.

Northamptonin kaupungin lisäksi University of Northamptonin tutkintoja voi suorittaa yliopiston partneri-instituutioissa, joita on useissa eri maissa yhteensä yli viisikymmentä. HELBUS Helsinki School of Business on yksi näistä ja HELBUSissa voi suorittaa University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatia ja maisteria vastaavat Bachelor of Arts in Business and Management ja Master of Business Administration tutkinnot. HELBUSissa tutkintonsa suorittava saa täsmälleen saman todistuksen kuin paikanpäällä Englannissa opiskeleva henkilö.