Valmistuneiden tarinoita

TestimKristiinaKristiina Ojanen, vuosikurssi 2013

Lähdin suoraan valmistuttuani HELBUSista Pariisin ESLSCA yliopistoon, johon olin hakenut kauppatieteen kandin ja maisterin yhteislinjalle. Aloitin koulun heti tammikuussa ja kaikki on sujunut aivan mahtavasti.

Ensimmäinen positiivinen yllätys tuli ensimmäisellä tapamisella ohjelman johtajan, Nazilan kanssa, kun sain tietää, että koska olen BBA/MBA yhteislinjalla saan aloittaa MBA kurssien suorittamisen jo samalla kun vielä teen kandia loppuun. Nyt pystynkin siis etenemään molemmissa yhtä aikaa, joten täydellä lukujärjestyksellä voin olla jopa 1,5 vuodessa valmis maisteri! Eli BBA että MBA taskussa! Mahtavaa!

Opiskelu HELBUSissa valmisti minua ylipäätään opintojen suhteen hyvin tähän kouluun ja tuntuu siltä, että useilla kursseilla minulla oli jopa paremmat pohjatiedot, kuin monilla muilla. Myös ESLSCAssa opettajat ovat mukavia ja mielenkiintoisia, mutta tässä kohtaa täytyy ylistää HELBUSin vierailevia professoreja, jotka olivat aivan huipputasoa ja toinen toistaan kiinnostavampia.

Kaiken kaikkiaan olen viihtynyt erittäin hyvin ja iloinen siitä, että hain HELBUSiin ja viimeiselle vuodelle ESLSCA kouluun. Olen saanut paljon kavereita ja hyviä kontakteja tulevaisuuteen ja Pariisi on aivan mahtava paikka!

 

yrttiAleksi Yrtti, vuosikurssi 2013
Suoritettuani kahden vuoden HND in Business -tutkinnon (Higher National Diploma), hain top up -ohjelmiin ulkomaille. Hain englantilaisiin yliopistoihin Iso-Britannian yhteishaun kautta. Oli mahdollista hakea viiteen yliopistoon. Lopulta sain hyväksynnän kaikkiin. Valitsin Worcesterin yliopiston, koska se on Iso-Britannian nopeimmin kasvavaksi rankattu yliopisto. Se satsaa nyt infrastruktuuriinsa ja siellä on korkea opiskelijatyytyväisyys. Pääsin sisään arvosanojen ja lyhyen oman kuvaukseni perusteella siitä, miksi olisin hyvä opiskelija kyseiseen yliopistoon. 

Syksyllä 2015 alkoivat kahdeksan kuukauden opinnot Worcesterin yliopistossa, jossa suoritan kanditutkinnon viimeisen vuoden. Valintaa seurasi tietenkin muutto tyttöystäväni kanssa Englantiin. Vietettiin kesällä, ennen opintojen alkua, viikko paikan päällä ja löydettiin mukava asunto uuden kampuksen läheltä.

Worcesterissa top up -opintoihini kuuluu kolme pakollista kurssia (international marketing, intercultural perspectives ja innovation and entrepreneurship). Lisäksi on muutama valinnainen aine (e-business, marketing for the digital age). Worcesterin kandiopintojen jälkeen minulla on vielä tarkoitus hakea heidän maisteriohjelmaansa, josta tulee opintoihin vielä yksi vuosi lisää. Vuoden päästä sitten katsotaan, mihin päin maailmaa suunnataan.

Olen erittäin tyytyväinen tekemistäni valinnoista Suomessa. Oli hyödyllistä aloittaa englanniksi opiskelu jo kotimaassa. Sain hyvät lähtökohdat jatkaa ulkomaille ja koen, että kaupallisella koulutuksella minulla on paljon mahdollisuuksia työelämässä tai hyvä pohja vielä opiskella jotain lisää.

 

 

lindanylundLinda Nylund, vuosikurssi 2013

HELBUSin jälkeen pääsin Northamptonin yliopistoon suorittamaan kandidaatin tutkintoni loppuun Business and Management -ohjelmassa. Olen erityisen tyytyväinen valintaani sen nopeuden takia; sain opintoni loppuun jo heinäkuussa ja pystyin aloittamaan maisteriopintoni pian sen jälkeen syyskuussa. Opinnot HELBUSissa loivat hyvän pohjan kanditutkinnon viimeistä vuotta varten, ja tunsin vaadittavat käsitteet hyvin.

Sain maisteripaikan Readingin yliopistosta, Behavioural Finance -ohjelmasta. Pääainevaihtoehtoja ja valinnaisia aineita on paljon, riippumatta siitä mitä aineita opiskeli kandivaiheessa. Readingin yliopiston kautta järjestyy myös hyvin työllistymismahdollisuuksia sellaisissa yrityksissä kuten JP Morgan, Barclays, UPS, Deloitte, jne. Rekrytointitilaisuuksia on paljon ja heidän fasiliteettinsa ja kontaktinsa opiskelijoiden tukemiseksi työnhaussa ovat upeat.

Kun saan maisteriopintoni loppuun toivon löytäväni harjoittelupaikan pankki- ja rahoitussektorilta. Erikoistun yritysostoihin opinnoissani, ja toivon pääseväni työskentelemään sillä alalla aluksi Englannissa ja myöhemmin myös Suomessa. HELBUS on auttanut minua pääsemään nopeasti pitkälle tulevaisuudensuunnitelmissani, kiitos siitä kaikille helbusilaisille!

 

1martin

Martin Wichmann, vuosikurssi 2012

Olen juuri valmistunut kandiksi EU Business School:sta, Münchenistä Saksasta ja saan kanditodistuksen myös HELBUSista. Opiskelin ensin kanditutkinnon kaksi ensimmäistä vuotta HELBUSissa, minkä jälkeen jatkoin opintojani Saksassa. Münchenin kokemus oli erityisen hyödyllinen paitsi siellä opittujen yritysjohtamisen taitojen kautta, myös sitä kautta, että siellä tutustui ihmisiin eri puolilta maailmaa ja näiden ihmisten kanssa syntyi uudenlaisia ideoita mm. start up yrityksistä.

Suomeen palattuani olen ollut töissä Flow Drinks Oy:ssä myyntipäällikkönä. Se on pieni yritys, joka on luomassa uudelleen brändiään ja jolla on kunnianhimoiset kansainvälistymissuunnitelmat ja tarjoaa sikäli erittäin mielenkiintoisen ikkunan siihen, miten yritys lähtee alkuvaiheen ponnistelujen jälkeen menestymään ja miten kasvattaa toimintaa. Kaiken lisäksi olen perustanut myös parin kaverin kanssa yrityksen nimeltään TechFerm, jonka toimiala on verkkokauppa ja maahantuonti. HELBUSin opinnot ja erinomaiset professorit antoivat erinomaisen pohjan menestyä opinnoissani Saksassa ja minulla on ollut paljon hyötyä opinnoistani yrityksen perustamisessa ja rakentamisessa.