Alla pyytämäsi tiedot MBA-tutkinnon opiskelusta Active Blended Learning muodossa töiden ohella.

MBA-tutkintojen hinnat

MBA-tutkinnot maksavat Suomessa 23.500 € – 59.200 € (sisältäen ALV:n).

Tällä hetkellä Suomen edullisin yliopistollinen MBA-tutkinto on University of Northamptonin ja HELBUSin MBA-tutkinto, joka on samalla virallinen englantilainen maisterin tutkinto. Tutkintomme kokonaishinta tammikuussa 2024 aloittavalle on juuri tuo 23.500 €. Hintaan sisältyy ALV.

Tutkintomme toistaiseksi edullinen hinta johtuu siitä, että se on asetettu Englannin MBA-markkinoilla vallitsevan kilpailutilanteen mukaan. Olemme tulevaisuudessa nostamassa Suomessa tarjottavan ohjelman hintaa määrätietoisesti kohti suomalaisten MBA tutkintojen tasoa.

Erinomainen hinta-/laatusuhteemme on otettu markkinoilla hyvin vastaan. HELBUSin toiminta on kasvanut nyt yhtenätoista vuotena peräkkäin.

Työnantajasi saattaa kattaa kustannuksen tai osan siitä

Sinun kannattaa kysyä osallistuisiko työnantajasi kustannuksiin. Monessa yrityksessä saattaa olla jopa valmiiksi mietitty politiikka tämän asian suhteen.

Tutkinnon 23.500 € kokonaiskustannuksessa on siis jo ALV mukana. Lukukausimaksut maksetaan kolmessa 7 833 € erässä kahdeksan kuukauden välein (24kk versiossa). Nuo maksut jakautuvat vieläpä 2-3 eri tilikaudelle; tammikuu 2024, syyskuu 2024 ja toukokuu 2025. Tämä on jo hyvinkin edullinen summa henkilökunnan kouluttamiseen.

MBA-tutkinnon lukukausimaksut verotuksessa

Vero.fi sivulta löytyy yksityiskohtaista tietoa siitä, miten MBA-tutkintoja käsitellään työnantajan ja työntekijän verotuksessa:

Koulutusmenot opiskelijan omassa verotuksessa

Koulutusmenot työnantajan verotuksessa

Opintotuet ja -lainat rahoitusvaihtoehtona

Jos valitset kokopäiväisen (FT) 12 kk MBA-ohjelman, olet oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea ja lainaa. Opiskelun aikana voit saada opintotukea ja opintolainaa enimmillään yhteensä noin 12 000€. Kuukaudessa tämä on siis 252 € (opintoraha itsenäisesti asuvalle) ja 800 € (opintolaina ulkomaisessa oppilaitoksessa opiskelevalle). Opintojen ohessa voi lisäksi tienata palkkaa noin 8 352 € ilman, että se alkaa pienentää opintotuen määrää. (Tarkasta ajankohtaiset tiedot Kelan sivuilta.)

Pankkilaina

Pankit ja muut rahoituslaitokset myöntävät lainoja, joilla lukukausimaksut voi rahoittaa. 

 

Säästäminen palkasta

Jos koko 23 500 € investoinnin rahoittaa opintojen kuluessa säästämällä palkasta (24 kuukauden aikana), kuukausirasitus olisi 979 €.

HELBUSin ja OP:n yhteistyörahoitus 

HELBUS tarjoaa myös mahdollisuuden rahoittaa osan tai koko lukukausimaksun OP:n Tililuotolla. Hakeminen on helppoa suoraan HELBUSin toimittamalla linkillä. 

 • Korko OP-prime + 7,50 %* 
 • Jokaiselle laskulle 30 päivää korotonta maksuaikaa 
 • Ei luoton perustamismaksua 
 • Minimikuukausierä 1,7% tai vähintään 50€ 
 • Laskutuspalkkio 5 €/kk 
 • Voit maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja 

Löydät alta rahoituksen tarkemmat ehdot.

Heräsikö sinulle kysymyksiä aiheesta? Soita tai laita viestiä!

+358 40 1257215
info(at)helbus.fi

 

MBA opinnot vuodessa vain 289€/kk*, käteishinta 23.500€

Voit rahoittaa osan tai koko lukukausimaksun OP:n kanssa toteutetulla luotollisella tilillä joustavasti oman rahoitustarpeesi mukaan. Mikäli haluat maksaa vuoden opinnoista vain 289€/kk, haet luottoa 17.000€ ja mikäli opiskelet kahden vuoden ohjelmassa haet luottoa 14.500€ (247€/kk). Molemmissa tapauksissa rahoitat koko lukukausimaksun 17.900€ ja maksat sen jopa 72 kuukaudessa. Jos lyhennät enemmän kuin vähimmäiserän, laskee lainan pääoma ja myös maksettavien korkojen osuus pienenee, määrittelet siis itse aikataulusi. Lyhennyksen vähimmäiserä on aina 1,7% avatusta tilistä.

Käyttämällä asiakastiliä sinua laskutetaan HELBUSin normaalilla syklillä, eli kolmessa osassa. Ensimmäinen lasku erääntyy aloittaessasi opiskelun ja seuraavat kaksi noin kahdeksan kuukauden välein (24kk ohjelma) tai kuuden kuukauden välein (12kk ohjelma). OP:n asiakastilillä saat laskuillesi aina 30 päivää korotonta maksuaikaa, jolloin ainoa lisäkulusi on laskutuspalkkio 5€/lasku. Voit laskun saatuasi päättää maksatko koko laskun ilman korkokuluja tai vaihtoehtoisesti maksaa sen itsellesi sopivissa osissa. Maksaessasi osissa lisätään toisesta laskusta alkaen sopimuksen mukainen korko.

Tililuoton ehdot

 • Tili 2 000 € – 17 000 €
 • Korko OP-prime + 7,50 %*
 • Jokaiselle laskulle 30 päivää korotonta maksuaikaa
 • Ei luoton perustamismaksua
 • Joustava takaisinmaksuaika
 • Minimikuukausierä 1,7% tai vähintään 50€
 • Laskutuspalkkio 5 €/kk
 • Voit maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja

* Rahoitus on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 17 000 € luotolle on 8,67 %, kun luoton korko on OP-prime + 7,50 %, (7,75 % 02/21), perustamismaksu 0 € ja laskutuspalkkio 5 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 21 952,10 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 289 € minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 76 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki

Esimerkkejä kuukausierästä:

OP tarkistaa hakemuksen yhteydessä luottotiedot ja maksukykysi OP:n luotonmyöntökriteerien mukaisesti. Luoton myöntämisen ehtoina on vakituiset tulot sekä asunto. Luottoa voidaan hakea myös yhteisvastuullisesti samassa taloudessa asuvan täysi-ikäisen hakijan kanssa. Hakemuksen allekirjoittaneet henkilöt vastaavat yhteisvastuullisesti luottoa koskevien ehtojen noudattamisesta ja koko luoton takaisinmaksusta.

OP:n hakuportaaliin pääset tästä! 

Pyydä lisätietoja alta!

Tilaa tästä lisätiedot ja hakuohjeet!


  Vahvistamalla ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kysy lisätietoja puhelimitse tai sähköpostilla!

Kari Jääskeläinen

Puhelin: 040 501 7627
kari.jaaskelainen(@)helbus.fi