Hyvä tietää

[+]Miten HELBUSin kautta saa virallisen kauppatieteen kandidaatin tutkinnon?

HELBUSissa voit nyt opiskella virallisen englantilaisen University of Northamptonin (UoN) kanditutkinnoon (Bachelor of Arts (Hons) in Business and Management). UoN kuuluu viralliseen yliopistojärjestelmään Iso-Britanniassa ja sen laatua valvoo Iso-Britannian yliopistojen laadunvalvontajärjestö QAA.

HELBUSin kautta suoritetulla englantilaisella kauppatieteiden kandidaatin tutkinnolla voi hakea useimpiin kauppatieteiden maisteriohjelmiin myös Suomessa ja moneen on jo haettu ja päästykin. Jokainen yliopisto noudattaa omia käytäntöjään valintapäätöksissään. Otathan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tietystä yliopistosta. 

[+]Mikä on Higher National Diploma (HND) -tutkinto?

BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business on 120 opintopisteen laajuinen tutkinto, joka käsittää yliopistotasoisen kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon kaksi ensimmäistä vuotta. HELBUS on ainoa korkeakoulu Suomessa, joka antaa tämän Englannissa hyväksytyn tutkintotodistuksen jo kahden ensimmäisen vuoden opinnoista.

[+] Voinko jatkaa HELBUSista saatavalla kanditodistuksella maisterin opintoihin?

Kanditutkinnon myöntää HELBUSin yhteistyökumppanin University of Northampton, jonka opiskelijoita kolmannen vuoden opiskelijat ovat. Tällä brittiläisellä BA (Hons) in Business and Management -todistuksella voi hakea maisteriohjelmiin ympäri maailman, tai jatkaa suoraan University of Northamptonin maisteriohjelmassa, jonka HELBUS myös järjestää. 

[+]Voinko saada opintoihin KELAn tukea ja muita opiskelijaetuja?

HELBUSin opiskelijat ovat kevääseen 2018 asti saaneet opintotuet vain kandidaatin tutkinnon kolmannelle vuodelle ja maisterin tutkintoon. Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa niin, että syksystä 2018 alkaen HELBUSin opiskelijat saavat Kela tuet koko opintojen ajalle, eli myös kandidaatin tutkinnon 1. ja 2. vuodelle. Muutos astuu voimaan elokuussa 2018 ja tiedotamme silloin opiskelijoille hakemisen käytännön ohjeet. Tällöin opiskelijat ovat oikeutettuja myös HSL:n opiskelija-alennukseen sekä hakemaan HOAS:in opiskelija-asuntoa. Kelan sähköisessä opintotukihakemuksessa HELBUSin opiskelijan tulee Hakemus-näytöllä valita: Suoritan opintoni ulkomaisessa oppilaitoksessa. Jos et voi käyttää Kelan asiointipalvelua, hae opintotukea Kelan lomakkeella OT 3.

[+]Kuka voi hakea HELBUSiin?

Täältä näet kuka voi hakea HELBUSiin.

[+]Miten voin hakea HELBUSiin?

Hakuohjeet kandidaatin ohjelmaan ja maisteriohjelmaan löydät klikkaamalla linkkejä! 

[+]Milloin voin hakea HELBUSiin?

Voit hakea HELBUSiin ympäri vuoden. Opiskelurytmiin pääset parhaiten mukaan aloittamalla uuden lukukauden alussa, joko syksyllä tai keväällä. Viimeiset hakupäivät HELBUSin ohjelmiin löytyvät täällä.

 

[+]Antaako HELBUSin tutkinto pätevyyden hakea valtion virkoihin?

Suomen yliopistolaki ei määrittele yksityista korkeakoulutusta millään tavoin ja tästä syystä Suomen viranomaisilla (opetusministeriöllä ja opetushallituksella) ei ole toimivaltaa tunnustaa HELBUSin tutkintoa sellaiseksi tutkinnoksi, joka tuo joihinkin valtion tai kunnan virkoihin vaaditavan pätevyyden. Siksi HELBUS onkin suunnattu pääosin nuorille, jotka haluavat töihin yksityiselle sektorille. Jos sinua kiinnostaa valtion virka, voit saavuttaa siihen pätevyyden myös HELBUSin kautta esimerkiksi seuraavasti: University of Northamptonin kandi- tai maisterintutkinnon suoritettuasi voit hakea sen vastaavuutta opetushallitukselta tai pyrkiä suomalaiseen maisterinohjelmaan, jolloin saat useimpiin virkoihin vaadittavan pätevyyden.

[+]Keneen voin olla yhteydessä, jos minulla on lisää kysymyksiä?

Vastaamme erittäin mielellämme kysymyksiisi sähköpostilla tai puhelimitse.

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna