Hyvä tietää

[+]Miten HELBUSin kautta saa virallisen kauppatieteen kandidaatin tutkinnon?

HELBUSissa voit nyt opiskella virallisen englantilaisen University of Northamptonin (UoN) kanditutkinnoon (Bachelor of Arts (Hons) in Business and Management). UoN kuuluu viralliseen yliopistojärjestelmään Iso-Britanniassa ja sen laatua valvoo Iso-Britannian yliopistojen laadunvalvontajärjestö QAA.

Tällä englantilaisella kauppatieteiden kandidaatin tutkinnolla voit hakea mihin tahansa maisteriohjelmaan Suomessa ja ulkomailla.

[+]Mikä on Higher National Diploma (HND) -tutkinto?

BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business on 120 opintopisteen laajuinen tutkinto, joka käsittää yliopistotasoisen kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon kaksi ensimmäistä vuotta. HELBUS on ainoa korkeakoulu Suomessa, joka antaa tämän Englannissa hyväksytyn tutkintotodistuksen jo kahden ensimmäisen vuoden opinnoista.

[+] Voinko jatkaa HELBUSista saatavalla kanditodistuksella maisterin opintoihin?

Kanditutkinnon myöntää HELBUSin yhteistyökumppanin University of Northampton, jonka opiskelijoita kolmannen vuoden opiskelijat ovat. Tällä brittiläisellä BA (Hons) in Business and Management -todistuksella voi hakea maisteriohjelmiin ympäri maailman, tai jatkaa suoraan University of Northamptonin maisteriohjelmassa, jonka HELBUS myös järjestää. 

[+]Voinko saada opintoihin KELAn tukea ja muita opiskelijaetuja?

HELBUSin opiskelijat eivät tällä hetkellä saa KELAn tukia kahtena ensimmäisenä lukuvuonna. Kolmantena lukuvuonna sekä MBA -opintojen aikana opiskelijat ovat University of Northamptonin opiskelijoita, vaikka opiskelevatkin Suomessa, ja voivat hakea Kelan opintotukea jos muutoin täyttävät Kelan edellytykset kuten ansiotulorajat. Johtuen kesällä toteutettavasta uudesta organisaatiojärjestelystä kaikkien HELBUSin opiskelijoiden on mahdollista hakea Kelan opintotukea ja -lainaa syksystä 2018 alkaen. Tällöin opiskelijat ovat oikeutettuja myös HSL:n opiskelija-alennukseen sekä hakemaan HOAS:in opiskelija-asuntoa. Tiedotamme asiasta lisää ennen opintojen alkua.

Taustaa: HELBUSin kaltaisella uudella yksityisellä oppilaitoksella on vuoden toimittuaan mahdollisuus hakea Kelalta rinnastamista valtion korkeakouluun, jolloin HELBUSin opiskelijat saisivat samat opintotuet, opintolainat ja muut sosiaalietuudet, kuin valtion korkeakoulujen opiskelijat. HELBUS haki Kelalta rinnasteisuutta syksyllä 2013. Kela päätti 21.11.2013, että Helbusin opinnot ovat yhtäläisiä korkeakouluopintojen kanssa Suomessa, mutta ei silti myöntänyt rinnasteisuutta. HELBUS valitti asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen joulukuussa 2013. Syksyllä 2016 korkein hallinto-oikeus ilmoitti vievänsä asian EU-tuomioistuimeen, jolloin HELBUSin oli vedettävä valituksensa pois. Asiaan liittyvä prosessi olisi HELBUSille suhteettoman kallis ja se kestäisi mahdollisesti useita vuosia, joten HELBUS päätti ryhtyä etsimään vaihtoehtoista ratkaisua tilanteeseen. Tiedotamme asiasta lisää nettisivuillamme syksyn kuluessa. HOAS, HSL ja opiskelijakortteja myöntävä yhtiö ovat myös linjanneet seuraavansa Kelan ratkaisua.

 

[+]Kuka voi hakea HELBUSiin?

Täältä näet kuka voi hakea HELBUSiin.

[+]Miten voin hakea HELBUSiin?

Hakuohjeet kandidaatin ohjelmaan ja maisteriohjelmaan löydät klikkaamalla linkkejä! 

[+]Milloin voin hakea HELBUSiin?

Voit hakea HELBUSiin ympäri vuoden. Opiskelurytmiin pääset parhaiten mukaan aloittamalla uuden lukukauden alussa, joko syksyllä tai keväällä. Viimeiset hakupäivät HELBUSin ohjelmiin löytyvät täällä.

 

[+]Antaako HELBUSin tutkinto pätevyyden hakea valtion virkoihin?

Suomen yliopistolaki ei määrittele yksityista korkeakoulutusta millään tavoin ja tästä syystä Suomen viranomaisilla (opetusministeriöllä ja opetushallituksella) ei ole toimivaltaa tunnustaa HELBUSin tutkintoa sellaiseksi tutkinnoksi, joka tuo joihinkin valtion tai kunnan virkoihin vaaditavan pätevyyden. Siksi HELBUS onkin suunnattu pääosin nuorille, jotka haluavat töihin yksityiselle sektorille. Jos sinua kiinnostaa valtion virka, voit saavuttaa siihen pätevyyden myös HELBUSin kautta esimerkiksi seuraavasti: University of Northamptonin kandi- tai maisterintutkinnon suoritettuasi voit hakea sen vastaavuutta opetushallitukselta tai pyrkiä suomalaiseen maisterinohjelmaan, jolloin saat useimpiin virkoihin vaadittavan pätevyyden.

[+]Keneen voin olla yhteydessä, jos minulla on lisää kysymyksiä?

Vastaamme erittäin mielellämme kysymyksiisi sähköpostilla tai puhelimitse.

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna