Hyvä tietää

[+]Miten HELBUSin kautta saa virallisen kauppatieteen kandidaatin tutkinnon?

HELBUSissa voit opiskella englantilaisen University of Northamptonin (UoN) kauppatieteen kandidaatin ja maisterin tutkinnon (Bachelor of Arts (Hons) in Business and Management; Master of Business Administration). UoN kuuluu viralliseen yliopistojärjestelmään Iso-Britanniassa ja sen laatua valvotaan samalla tavoin kuin muitakin Iso-Britannian yliopistoja (laadunvalvontajärjestöt QAA ja OfS). HELBUSin kautta suoritetulla englantilaisella kauppatieteiden kandidaatin tutkinnolla voi hakea  kauppatieteiden maisteriohjelmiin myös suomalaisissa yliopistoissa ja moneen on jo haettu ja päästykin. Jokainen yliopisto noudattaa omia käytäntöjään valintapäätöksissään. Otathan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tietystä yliopistosta. 

[+]Mikä on Higher National Diploma (HND) -tutkinto?

BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business on 120 opintopisteen laajuinen tutkinto, joka käsittää yliopistotasoisen kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon kaksi ensimmäistä vuotta. HELBUS on ainoa korkeakoulu Suomessa, joka antaa tämän Englannissa hyväksytyn tutkintotodistuksen jo kahden ensimmäisen akateemisen vuoden opinnoista. Kolmannen akateemisen vuoden suorittamisesta saa kandidaatti tutkinnon. 

[+] Voinko jatkaa HELBUSista saatavalla kandidaatin tutkinnon todistuksella maisterin opintoihin?

Kandidaatin tutkinnon myöntää HELBUSin yhteistyökumppanin University of Northampton, jonka opiskelijoita kolmannen vuoden opiskelijat ovat. Tällä brittiläisellä BA (Hons) in Business and Management -todistuksella voi hakea kaikkiin kauppatieteen maisteriohjelmiin Suomessa ja tuhansiin maisteriohjelmiin ympäri maailman, tai jatkaa suoraan University of Northamptonin maisteriohjelmassa, jonka HELBUS myös järjestää. 

[+]Voinko saada opintoihin KELAn tukea ja muita opiskelijaetuja?

HELBUSin päätoimiset opiskelijat saavat Kela-tuet koko opintojen ajalle. Päätöimiset opiskelijat (full-time) ovat oikeutettuja myös HSL:n opiskelija-alennukseen sekä hakemaan HOAS:in opiskelija-asuntoa. Kelan sähköisessä opintotukihakemuksessa HELBUSin opiskelijan tulee Hakemus-näytöllä valita: Suoritan opintoni ulkomaisessa oppilaitoksessa. Jos et voi käyttää Kelan asiointipalvelua, hae opintotukea Kelan lomakkeella OT 3.

[+]Kuka voi hakea HELBUSiin?

Täältä näet kuka voi hakea HELBUSiin.

[+]Miten voin hakea HELBUSiin?

Hakuohjeet kandidaatin ohjelmaan ja maisteriohjelmaan löydät klikkaamalla linkkejä! 

[+]Milloin voin hakea HELBUSiin?

Voit hakea HELBUSiin ympäri vuoden. Kandidaatin tutkinto-ohjelmassa aloittaa uudet ryhmät syksyllä ja tammikuussa, maisteriohjelmassa myös toukokuussa. Viimeiset hakupäivät HELBUSin ohjelmiin löytyvät täällä.

[+]Antaako HELBUSin tutkinto pätevyyden hakea valtion virkoihin?

Ulkomaisen tutkinnon kelpoisuutta Suomessa arvioidaan kolmessa tilanteessa: 1) työllistyykö sillä yksityiselle sektorille, 2) pääseekö sillä jatkamaan muiden korkeakoulujen ylempiin tutkintoihin ja 3) voiko hakea julkista virkaa. Yksityiselle sektorille HELBUSissa suoritetuilla tutkinnoilla työllistyy hyvin. HELBUSin opiskelijat ovat työllistyneet mm. seuraaviin yrityksiin: KPMG, EY, CGI, Nordea, OP, S-pankki, If, Mandatum, Tesla, HP, IBM, Exxon, Michael Kors, sekä kymmenet PK-yritykset sekä opiskelijoiden omat start-upit. Samoin haettaessa jatko-opintoihin toiseen yliopistoon HELBUSissa suoritettu University of Northamptonin tutkinto tunnustetaan kaikkialla. Esimerkiksi kandidaatin tutkinnolla pääsee hakemaan mm. kaikkien suomalaisten kauppakorkeakoulujen maisterin ohjelmiin eli mm. Aaltoon ja Hankenille sekä Turun, Tampereen, Jyväskylän, Vaasan, Oulun, Lappeenrannan ja Itä-Suomen yliopistojen kauppakorkeakouluihin, sekä tietysti tuhansiin ulkomaisiin yliopistoihin. Haettaessa ulkomaisella tutkinnolla työhön sellaiseen valtion tai kunnan virkaan, jossa on vaatimuksena korkeakoulututkinto, täytyy tutkinnolle hakea rinnastamista Opetushallitukselta. HELBUSissa suoritetun University of Northamptonin tutkinnon rinnastamisesta ei ole vielä olemassa lainvoimaista päätöstä. Muiden oppilaitosten tutkintojen rinnastamisesta tiedetään seuraavaa: Aallon ja Hankenin erittäin arvostettuja MBA-tutkintoja ei rinnasteta suomalaiseen korkeakoulututkintoon lainkaan. Henleyn Suomen toimipisteen niin ikään erittäin arvostettu MBA-tutkinto yhdessä TKK:n (nykyisin Aalto) tuotantotalouden diplomi-insinöörin tutkinnon kanssa on Opetushallituksessa rinnastettu ammattikorkeakoulututkintoon. Kunnan tai valtion virkaan haluavan on siis hyvä varautua siihen, että tutkinto voidaan rinnastaa myös ammattikorkeakoulututkintoon tai rinnastuspäätös voi olla kokonaan kielteinen. Tärkeää on huomata, että Opetushallituksenkaan mukaan sen tekemät rinnastuspäätökset eivät määrittele tutkintojen kelpoisuutta yksityiselle sektorille tai haettaessa jatko-opintoihin suomalaisiin tai ulkomaisiin yliopistoihin. Opetushallituksen rinnastuspäätöstä tarvitaan siis vain haettaessa valtion tai kunnan virkaan, jossa on vaatimuksena korkeakoulututkinto. Rinnastuspäätös voidaan vaatia myös ns. säänneltyihin ammatteihin. Kysy tarvittaessa lisätietoja: Jussi Halli, info(@)helbus.fi

[+]Keneen voin olla yhteydessä, jos minulla on lisää kysymyksiä?

Vastaamme erittäin mielellämme kysymyksiisi sähköpostilla tai puhelimitse.

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna