Maisteriopiskelijat kertovat

close

Sari Ritamies

Olin jo aiemmin opiskellut pari vuotta avoimessa yliopistossa kun ajatus MBA-tutkinnosta alkoi heräämään. Nuorena valmistuin yo-merkonomiksi ja hain kauppakorkeaan, mutta en päässyt sisään. Tutkin hieman markkinoita, etenkin MBA ja eMBA tutkintoja ja hinnat ylittivät budjettini. Päädyin sitten Googlaamaan ulkomaalaisia kouluja ja sitä kautta löysin HELBUSin. Hetki oli oikea, olin motivoitunut ja aloin selvittää mikä koulu se on, hintakin tuntui liian halvalta. Epäilin oliko siinä koira haudattuna, mutta voin nyt opiskelujen loppusuoralla todeta ettei ollut. HELBUSia en siis tuntenut lainkaan, mutta yksi tuttavani on HELBUS alumni ja hänen suosituksestaan hain siltä istumalta.

Minulle tärkeää oli kansainvälinen opiskelu, englanniksi ja siihen University of Northampton vastasi hyvin. Hakuprosessi myös vakuutti minut. Hakemus haastoi sopivasti ajattelemaan ja siihen piti oikeasti panostaa. Tuntui siltä ettei kuka vaan pääse sinne.

Olen ollut todella tyytyväinen opintoihin. Sisällön kokonaisvaltainen tapa kattaa kaikki johtamisen osa-alueet vakuutti minut. Olen oppinut ymmärtämään kokonaisuuksia paremmin, niin ja ajattelemaan strategisesti. Nämä olen voinut hyödyntää heti työssäni, jo opiskelun aikana.

Olen ollut todella onnellinen hienosta verkostosta ja upeista muista opiskelijoista. Olen oppinut paljon muiden toimialoista ja tukea sekä apua on saanut runsaasti.
Arvostan sitä että muutkin ovat työelämässä kokeneita, se antaa hyvän tuen ja kaikupohjan omaan työhön ja opiskeluun. Työmäärä yllätti alkuun, mutta sen oppii nopeasti hallitsemaan kun kokemusta karttuu.

Suosittelen HELBUSin MBA-ohjelmaa kenelle vain joka haluaa vahvistaa johtamisen osaamistaan, kokonaisvaltaisesti. Koulu ei ole ilmainen ja vaatii minulta paljon, mutta antaa paljon enemmän.

Lue tästä Sarin tarina
close

Jarkko Ilomäki

Yrityksemme on panostamassa vahvasti kansainvälistymiseen ja yhdessä työnantajan kanssa arvioimme MBA-koulutuksen täydentävän nykyistä osaamistani ja auttavan yrityksen kehittymistä jatkossa. HELBUSissa minua kiinnostivat opiskelun joustavuus, kansainvälinen ilmapiiri ja nopeasti eri osa-alueisiin pureutuvat modulit. Nyt vuoden opintojen jälkeen koen jo oppineeni huomattavan määrän sellaisia asioita, joihin aiemmin en joko kiinnittänyt huomiota tai en ymmärtänyt niiden merkitystä. Koen, että koulutus täyttää sille asettamani tavoitteet.

Lue tästä Jarkon tarina
close

Lukiosta valmistuttuani en päässyt opiskelemaan ja välivuosi odotti. Kuulin kuitenkin äidiltäni HELBUSista, joka vaikutti loistavalta vaihtoehdolta välivuoteen verrattuna. Hakuprosessi oli vaivaton, eikä pääsykoetta ollut myöskään. Hinta voi vaikuttaa suomalaisen näkökulmasta aluksi korkealta, mutta on ulkomaalaisiin vaihtoehtoihin verrattuna erittäin hyvä. Toistaiseksi olen ollut hyvin tyytyväinen HELBUSin opintoihin. Kansainvälinen osaaminen yhdistettynä laadukkaaseen opetukseen on luonut minulle rikkaan kokonaiskuvan yritysten toiminnasta ja ympäristöstä, sekä näiden analysoimisesta. Myös akateemiset taidot ja kriittinen ajattelemiskykyni ovat parantuneet huomattavasti. Opintoni ovat auttaneet minua kehittymään ihmisenä, sekä uskon niiden vaikuttavan tulevaisuuden uraani positiivisesti.

Lue tästä Mikan tarina
close

Shkelqesa Jashanica

”Itse halusin kauppakorkeaan ja nimenomaan HELBUSiin, koska se tarjosi mahdollisuuden suorittaa tutkinnon nopeasti. Tämä lisäksi opiskelu kansainvälisessä ympäristössä ja englanti opiskelukielenä innostivat minua. Odotin saavani opinnoista kansainvälisen, monipuolisen ja laajan pohjan eri liike-elämän osa-alueista. HELBUS on täyttänyt odotukseni mielettömän hyvin. Olen saanut vahvan perustan tuleviin haasteisiin ja työtehtäviin. HELBUSin opettajilla on paljon kansainvälistä taustaa. Heidän kauttansa olen päässyt oppimaan kurssisisältöjen lisäksi näkemyksiä ja kokemuksia, jotka ovat ehdottomasti avartaneet omaa maailmankuvaani. HELBUSIN erinomainen henkilökunta on aina auttanut ja tukenut meitä kaikkien haasteiden kanssa. HELBUS on auttanut minua kasvamaan ja kehittymään ihmisenä. Tunnen itseni paljon itsevarmemmaksi ja koen olevani valmiimpi tulevaisuutta varten.

Lue tästä Shkelqesan tarina
close

Demi Palanki

”Tein HELBUSissa jo kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon, joten maisteri oli kiva aloittaa, kun tiesi, että henkilökuntaan voi luottaa. Odotin myös, että opinnot ovat haastavammat kuin aiemmin. MBA ohjelma on ollut hieno kokemus, josta olen saanut paljon eväitä ja vahvan pohjan tulevaisuuteen. Opinnoissa on jatkuvasti päässyt haastamaan itseään ja pohtimaan asioita monesta eri näkökulmasta. Olen kehittynyt ohjelman aikana paljon ja myös saanut paljon itsevarmuutta omaan tekemiseen. Isossa roolissa tässä ovat olleet hyvät opettajat, jotka ovat kannustaneet ja tukeneet koko opintojen ajan. Opettajat ovat tehneet kursseista mielenkiintoisia ja käytännönläheisiä! HELBUSissa parasta on juuri yhteisöllisyys ja tällä on tavannut huikeita ihmisiä sekä saanut monia hyviä kontakteja tulevaisuutta varten!

Lue tästä Demin tarina
close

Hanna Hautajärvi

”Olen huomannut urani varrella, että urakehityksen kannalta on erittäin suositeltavaa omata maisterin tutkinto. MBA-tutkinnon valitsemisen taustalla oli myös halu kehittää itseään ja lisätä omaa kilpailukykyä työmarkkinoilla. HELBUSin ohjelmassa vaikutuksen teki sen kansainvälisyys ja monipuoliset, kansainväliset opettajat. Vuoden kestävä ohjelma sopi elämäntilanteeseni täydellisesti, sillä sain tutkinnon nopeasti ja pääsin jatkamaan työuraani pian. Positiivisena yllätyksenä tuli se tiivis yhteistyö University of Northamptonin ja HELBUSin välillä, joka takaa tarkat raamit opinnoissa ja laadukkaan opetuksen. Olen erittäin tyytyväinen kokemukseen niin koulutuksen kuin organisaationkin osalta. Nyt kun on jo hieman aikaa kulunut niin varmaankin varsinainen opitun prosessointi on vasta alkanut ja huomaan mitä kaikkea vuosi antoi.

Lue tästä Hannan tarina
close

Pasi Ketolainen

“Etsiessäni itselleni MBA-ohjelmaa HELBUSin henkilökunta vakuutti innokkuudellaan ja lupauksella korkeatasoisesta opetuksesta – lupauksesta, joka piti ja jopa ylitti odotukseni. Olen työskennellyt aikaisemmin palvelualailla, yrittäjänä sekä kansainvälisen kaupan parissa, ja HELBUSin ohjelma tuntui tarjoavan ratkaisuja työelämän haasteisiin riittävän monipuolisesti ja bisnes-orientoituneesti. Ohjelmassa pääsin kehittämään ammattitaitoani ja se on valmistanut minua tulevaisuuden työelämän haasteisiin. Opiskelijat tulevat ohjelmaan monenlaisista eri taustoista ja se tekikin opiskelusta juuri niin antoisaa, sillä jokainen opiskelija toi opintoihin omia kokemuksiaan tuoden lisäarvoa ja uusia näkökulmia koko porukan opintoihin. Opettajat olivat monipuolisia ja ylittivät odotukseni – he vaativat meiltä kurssien aikana paljon mutta heidän tukensa ja kannustuksensa auttoivat suoriutumaan opinnoista hyvin. Opiskelun alussa kohtasin myös haasteita intensiivisten aikataulujen ja akateemisten vaatimusten kanssa, mutta opettajien avun lisäksi nämä haasteet helpottuivat HELBUSin organisaation ja luokkatovereiden tuella ja valmistuin erinomaisin arvosanoin ohjelmasta.”

Lue tästä Pasin tarina