HELBUSin tarina

 

“Emme jätä asioita tekemättä vain siksi, ettei niitä ole tehty aiemmin.”

 

HELBUS Helsinki School of Business on ensimmäinen suomalainen yksityinen kauppakorkeakoulu. Suomen korkeakoululaki ei tunne yksityisiä korkeakouluja, mutta maailmalla se on yleinen tapa järjestää korkeakoulutusta. Itseasiassa maailman kymmenestä parhaasta yliopistosta yhdeksän on yksityisiä.

HELBUSin tarina juontaa juurensa jo 2000-luvun alkuun, jolloin HELBUS (silloisella nimellään Academy Access Oy) järjesti lukukauden mittaisia korkeakouluohjelmia Malesiassa kymmenen vuoden ajan. Yli 500 opiskelijaa neljästäkymmenestä korkeakoulusta eri puolilta Eurooppaa osallistui koulutukseen Malesiassa.

HELBUSin perustajat Veikko ja Kari Jääskeläinen pohdiskelivat tuolloin korkeakoulujen valintamenettelyjä. Koska Suomessa valtion kauppakorkeakouluihin hakevista useat jäivät ilman opiskelupaikkaa, Veikko ja Kari halusivat tarjota useammalle lahjakkaalle nuorelle mahdollisuuden ja päätyivät perustamaan yksityisen kauppakorkeakoulun.

Veikko on Helsingin kauppakorkeakoulun (nykyisin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu) entinen rehtori, joka on uransa aikana käynnistänyt neljä BBA- tai MBA-ohjelmaa Suomeen, Koreaan ja Singaporeen. Hän on perustanut mm. Helsingin kauppakorkeakoulun arvostetut MBA- ja Executive MBA-ohjelmat. Kari Jääskeläinen on kokenut yrittäjä ja ansioitunut myös korkeakoulumaailmassa uransa aikana. 

HELBUSin missiona on auttaa yhä useampi nuori haluamalleen tielle kauppatieteiden alalla. HELBUS tarjoaa kansainvälisen vaihtoehdon suomalaisen koulutuksen kentällä. HELBUSin vahvuutena on myös koulun koko, jolla yhdessä taitavien opettajien kanssa voidaan tarjota yksilöllistä ja laadukasta opetusta.

HELBUS sai ensimmäisen akkreditointinsa Iso-Britannian suurimmalta akkredointijärjestöltä Pearson Edexceliltä alle vuoden toimittuaan. Vuoden 2016 lopussa HELBUS käynnisti yhteistyön englantilaisen University of Northamptonin kanssa tämän tutkintojen tarjoamiseksi Suomessa.

 

HELBUSin missio

Tarjoamme väylän kansainväliseen uraan liike-elämässä.