Kandiopiskelijat kertovat

close

Katariina Komulainen

Tulen yrittäjäperheestä ja en nähnyt järkeä käyttää vuosia päästäkseni sisään kauppatieteelliseen, tästä syystä valitsin opiskelijalähtöisen HELBUSin. Olen nyt 23-vuotias melkein kauppatieteiden maisteri ja oikeustieteiden kandi, joka on päässyt mukaan moniin kansainvälisiin tehtäviin ja startup yrittäjäksi. Uskon, että HELBUSin suoritusnopeus ja inspiroivat luennoitsijat ovat olleet avainasemassa nykytilanteeseeni ja antaneet avaimet menestykseen.

Lue tästä Katariinan tarina
close

Johannes Saaristo

Olin ennen HELBUSiin tuloani pyrkinyt Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun muutaman vuoden ajan, mutta en päässyt sisään pitkälti riittämättömän itsenäisen opiskelun sekä harrastuksen asettamien aikataulu rajoitteiden takia. En voinut hakea muihin kaupunkeihin samaisen harrastuksen vuoksi. Olin kuullut HELBUSista jo aikaisemminkin ja harkinnut sitä varsinkin opetuskielen takia. Vaikka olen täysin suomalainen, tuntuu minusta silti että pystyn ilmaisemaan itseäni paremmin englannin kielellä. Hinta oli suurin epäilystä aiheuttava seikka. Isäni päätti rahoittaa opinnot ja tartuin heti tarjoukseen. Yllätyin opetuksen tasosta erittäin positiivisesti ja luentojen tasainen rutiini on mahdollistanut tavoitteellisen treenaamisen opintojen ohella. Tutustuessani HELBUSiin, en myöskään löytänyt paljoa tietoa opiskelijaelämästä. Aloittamisen jälkeen kävi selväksi että täällä on erittäin aktiivinen Student Core opiskelijajärjestö, johon itsekin päädyin jäseneksi. He pyrkivät järjestämään tapahtumia ja aktiviteettia, jotka valitettavasti jäi vähäisemmäksi tänä vuonna (Covid-19).

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen tähän asti saamaani opetukseen ja odotan innolla tulevaa lukukautta. Voin vilpittömästi suositella HELBUSia kenelle tahansa kuka arvostaa kansainvälisyyttä tai haluaa opiskella englannin kielellä. Jos olisin tiennyt kuinka säännölliset ja vähän aikaa vievät luennot täällä järjestetään alusta lähtien, olisin hakenut jo muutamaa vuotta aikaisemmin!

Lue tästä Johanneksen tarina
close

Saija Söderlund

Löysin HELBUSin etsiessäni mahdollisuutta suorittaa kansainvälistymisen huomioivia kaupallisen alan yliopisto-opintoja, joiden suorittamiseksi muutto toiseen maahan ei olisi kuitenkaan pakollista. HELBUSiin tutustumisen myötä löysin koulun, joka täytti toiveeni ja tarjosi lisäksi monipuolisen, joustavan ja mielenkiintoisen ohjelman. HELBUSin kansainväliset professorit, sopivan intensiivinen työtahti ja aina helposti saatavilla oleva tuki, niin opettajilta kuin koulun henkilökunnan suunnalta, mahdollistivat ripeän etenemisen opinnoissa. Aikani HELBUSin oppilaana on sekä haastanut, että palkinnut sopivassa suhteessa ja luonut entistä vahvempaa luottoa omiin kykyihini, ja kapasiteettiini niin opiskelijana kuin työelämässäkin, opinnoistani saamiani oppeja hyödyntäen. Koen jo nyt, ohjelman yhä jatkuessa kohdallani, hyötyneeni niistä taidoista ja kontakteista joita HELBUSin oppilaana saavuttaa. HELBUS on osoittautunut, kansainvälisesti hyvin kilpailukykyisen, hintansa arvoiseksi ja koen tehneeni oikean päätöksen hakiessani HELBUSin kandiohjelman oppilaaksi vuonna 2018.

Lue tästä Saijan tarina
close

Miika Rissanen

Ennen HELBUSia tähtäsin jääkiekkoammattilaiseksi, joten lukion jälkeen tuli muutama välivuosi opinnoista. Jääkiekon kuitenkin loputtua aloin miettimään, että koulun pitäisi kuitenkin jatkua ja muistin lukeneeni HELBUSista. HELBUSissa kiinnosti joustavuus, nopeasti etenevät opinnot sekä englanninkielinen opetus. Laitoin alkuvuodesta hakemuksen eteenpäin ja sain opiskelupaikan syksylle 2019.

Englannin kielen taitoni on ollut aina kohtalaisella tasolla, mutta lukiostakin oli jo muutama vuosi, joten englanninkielinen opetus jännitti hieman, vaikka HELBUSin henkilökunta vakuutti lukio englannin riittävän. Englannin kieleen kuitenkin tottui nopeasti, ja vaikka tehtävien tekeminen oli aluksi kankeaa, niin sekin lähti sujumaan jo ensimmäisellä kurssilla.

HELBUSissa parasta ovat olleet mahtava yhteisö, joustavuus, ja kansainväliset opettajat. Ennen koronaa kun oli vielä lähiopetusta, kouluun oli kiva mennä kun tiesi, että siellä odottaa ne samat hyvät tyypit. Omat opiskelukaverini ovat aina auttaneet minua tehtävissäni ja olen kokenut että luokkaamme jokainen sai tulla juuri sellaisenaan kuin on, hiljaisena, kovaäänisenä, ja kaikkea näiden väliltä.

Ennen kaikkea kuitenkin suosittelen HELBUSia kansainvälisten opettajien takia. On tehnyt hyvää nähdä muita kulttuureja ympäri maailmaa. Opettajat eivät monestikaan ole tehneet ainoastaan opettajan tehtäviä, vaan ovat toimineet kansainvälisissä yrityksissä ja jakavat omaa elämän kokemustaan. Erityisesti haluan mainita Martin Desmarasin joka tulee joka ikinen päivä hymyillen töihin, viihdyttää oppilaita ja opettaa korkealuokkaisesti. Jos on ottanut HELBUSin edes harkintaan, suosittelen tarttumaan siihen.

Lue tästä Miikan tarina
close

Aino Kauppinen

”Vaikka odotukseni olivat korkealla, ne ovat ylittyneet! Eniten pidän koulun kansainvälisyydestä, innostavista opettajista, kannustavasta ilmapiiristä, ihanista ihmisistä ja Student Core -toiminnasta. Pieni luokkakoko on myös hieno asia, sillä saamme kaikki paljon yksilöllisempää opetusta kuin saisimme muualla. Uskon pienen luokkakoon olevan myös yksi syy siihen, että meillä loistava yhteishenki! Vierailevat, asiantuntevat opettajat opettavat kukin tyylillään, tehden opiskelusta mielenkiintoista. Opetuksen ohessa on todella mielenkiintoista kuulla opettajien omista kokemuksista työelämästä sekä eri jatko-opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksista ympäri maailmaa! HELBUSiin hakiessani minua mietitytti miten työnantajat suhtautuisivat HELBUSiin korkeakouluna, mutta olen saanut huomata, että se onkin ollut valttikortti ja työnantajat ovat olleet tosi kiinnostuneita opiskelutaustastani! ”

Lue tästä Ainon tarina
close

Belinda Selonen

”HELBUS vaikutti hyvältä vaihtoehdolta opiskella kauppatieteitä koska opiskelu tapahtuu englanniksi ja opettajat ovat kansainvälisiä. Odotin myös paljon kursseilta. Ohjelma on vastannut odotuksiani ja erityisesti kansainväliset opettajat ovat olleet mahtava lisä opintoihin! Haastavinta opinnoissa on ollut löytää oikea tasapaino koulun ja muun elämän välillä, sillä koulu on pitänyt kiireisenä. Alussa myös englanniksi opiskelu tuntui haastavalta, mutta se helpottui nopeasti kun jaksoin alussa tehdä sen kanssa enemmän töitä ja nyt tuntuu, että olen oppinut hurjasti! Yksi parhaimmista asioista onkin ollut se, että opinnoissa on päässyt haastamaan itseään! ”

Lue tästä Belindan tarina
close

Omar Abdelkarim

Kauppatieteiden opiskelu englanniksi kiinnosti minua, koska olen jo kauan suunnitellut tähtääväni kansainväliselle uralle. HELBUS tarjosi loistavan mahdollisuuden kehittää kielitaitoa jo Suomessa ja tavata professoreita monista maista. Vierailevilta opettajilta saa kuulla eri yrityksistä ja yliopistoista maailmalla, on mielenkiintoista oppia näistä mahdollisuuksista jo ennen ulkomaille lähtöä. Kaikki HELBUSissa ovat avuliaita ja ystävällisiä. Pidän tästä systeemistä, jossa opiskellaan yhdellä kurssilla kerrallaan. Kurssitarjonta on ylipäätään erinomainen. Kursseilla tutustutaan kauppatieteiden eri alueisiin juuri niin kuin toivoin hakiessani. Kun olen opiskellut kaikki neljä lukukautta HELBUSissa, odotan innolla viimeistä vuotta ulkomaisessa yliopistossa. Kandin suorittamisen jälkeen, olen suunnitellut jatkavani maisteriohjelmaan.

Lue tästä Omarin tarina
close

Demi Palanki

Opiskelin vähän kansainvälistä kauppatiedettä lukiossa ja, kun kuulin HELBUSista, tiesin että haluan sinne jatkamaan opintojani. Uskon, että englannin kielen käyttäminen opiskellessa ulkomaisten vierailevien opettajien johdolla, on todella hyödyllistä tulevaisuuteni kannalta. Olen aina ajatellut suorittavani osan opinnoista ulkomailla ja kielitaidosta on varmasti hyötyä myös työelämässä.

Täytyy myös sanoa, että meillä on loistava ilmapiiri. Toimin HELBUSin opiskelijahallituksen puheenjohtajana ja pidän siitä, että saan osaltani vaikuttaa meidän kaikkien kokemukseen. HELBUSissa opiskelu on ollut todella palkitseva kokemus ja en malta odottaa mitä jatko tuo tullessaan! Aion jatkaa opintojani Englannissa tai Barcelonassa ja edetä samalla maisteriopintoihin asti.

Lue tästä Demin tarina
close

Hunter Deligeersang

Hain HELBUSiin, koska olin muuttamassa Suomeen ja halusin jatkaa opintoja kansainvälisessä korkeakoulussa. Oli hienoa, että HELBUS pystyi hyväksymään Havaijilla suorittamiani kursseja osaksi tutkintoa. Arvostan tukea, jota olen saanut hakemisesta asti! Ulkomaisena opiskelijana nautin koulun kansainvälisyydestä ja vierailevista opettajista, jotka osaavat kertoa mahdollisuuksista ympäri maailmaa. Jokaisella opettajalla on oma tyylinsä opettaa ja on hienoa kuulla heidän ideoitaan ja kokemuksiaan. Pieni luokkakoko on auttanut hyvän luokkahengen syntymisessä ja olemme saaneet myös tutustua vieraileviin opettajiin luokan ulkopuolella. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus rakentaa kansainvälistä verkostoa. HELBUSin jälkeen aion hankkia maisterin tutkinnon ja soveltaa taitojani myöhemmin yrittäjänä.

Lue tästä Hunterin tarina
close

Anna Lammela

Kiinnostuin HELBUSista, koska minulla on työpaikka yrityksessä, josta en halunnut irtisanoutua opintojen takia. HELBUSissa työn ja opiskelun yhdistäminen onnistuu paremmin kuin aluksi ajattelin. Opiskelutahdissa on otettu todella hyvin huomioon se, että me etäopiskelijat todellakin teemme pitkän päivän töitä ennen kun kaivamme kirjat esiin iltaisin. Vierailevat opettajatt ovat todella mukavia ja asiantuntevia ja he ottavat kunkin oppilaan työ- ja opiskelutilanteen yksilöllisesti huomioon.

Unelmani olisi jatkaa HELBUSin jälkeen nykyisessä työpaikassani, kansainvälisessä asianajotoimistossa, sillä siellä minulla on HELBUSin ansiosta hyvät etenemismahdollisuudet. Koska myös kielitaitoni kehittyy opintojen aikana, olisi mahtavaa mennä vaikkapa Lontoossa sijaitsevaan toimistoomme töihin.

Englantini on parantunut ja olen jo nyt saanut hurjasti itsevarmuutta HELBUSista. Olen erittäin tyytyväinen valintaani hakea HELBUSin etäopiskelulinjalle.

Lue tästä Annan tarina

Video