Kandiopiskelijat kertovat

close

Dunja Khaleel

Olen Dunja Khaleel, HELBUSin toisen vuoden opiskelija, opintojen ohella olen nykyisin myös yrittäjä. Olen erityisen kiinnostunut markkinoinnista ja sosiaalisen median ympäristöstä. 

 

Löysin HELBUSin abivuonna ennen kirjoituksia ja päätin hakea juuri sinne useastakin syystä.  HELBUS on kansainvälinen, ja englanniksi opiskelu on minulle erityisen tärkeä asia, sillä haluan tulevaisuudessa hakeutua ulkomaille töihin ja ehkä myöhemmin jatko-opiskelemaan. HELBUSista valmistuu nopeammin kuin julkisesta korkeakoulusta.  

 

Koska lukio-opiskelu oli minulle rankka kokemus korona-ajan ja kotona tehtyjen etäopintojen vuoksi, en myöskään halunnut sellaiseen opintopaikkaan, jossa on paljon kokeita.  

 

HELBUSissa opiskelu on ylittänyt odotukseni ja ollut tosi helppoa, aktiivista ja käytännönläheistä, teemme paljon esityksiä ja meillä on käytännöllistä harjoittelua. Esimerkiksi neuvottelutaidoissa olemme tehneet sellaisia käytännön harjoituksia, että tunnen itseni jo nyt valmiiksi työelämän neuvotteluihin.  

 

Luokkamme on pieni, joten opettajat voivat keskittyä meihin ja heillä on paljon aikaa auttaa. Saamme paljon henkilökohtaista ohjausta, mitä en osannut odottaa yliopisto-opiskeluilta. Opettajat ovat rentoja mukavia ja he tekevät sen alan työtä itsekin, jota opettavat, mikä on todella kivaa! He osaavat kertoa asioita, joita tapahtuu työelämässä tänä päivänä. Ei opiskella turhia asioita pelkkää koulua varten. Opettajilla on aikaa selittää niin kauan, että ymmärrämme. 

 

Menen tunneille mielelläni, ja opiskelukaverit ovat todella mukavia. Luennot päättyvät 12.30, joten moni meistä tekee jo nyt yrittäjän työtä samaan aikaan opiskelun kanssa. 

Perustin oman yritykseni opintojen ensimmäisenä vuotena, jolloin tehtäviä oli eniten, mutta HELBUSin ”opinto-ohjaaja” George Mossford auttoi minua todella paljon selviämään aikataulullisesti haastavasta tilanteesta. 

  

Opiskelu on yllättänyt monin tavoin positiivisesti! On tullut jopa tunne, että olen opintojen suhteen edellä muualla kauppatieteitä opiskelevia, sillä HELBUSissa ei opiskella mitään sellaista turhaa, joka ei olisi hyödyllistä työelämässä. Opinnot maksavat, mutta raha on varmasti tullut käytettyä hyvin! Suosittelen HELBUSia varmasti, annan sille 10/10! 

Lue tästä Dunjan tarina
close

Janne Welin

Olen Janne Welin, 23 vuotta. Työskentelen Varusmiesliitossa pääsihteerinä, olen myös Reserviläisurheiluliitossa projektipäällikkönä ja opiskelen HELBUSissa kauppatieteitä. 

 

En hirveästi tykännyt lukiosta ja lukion aikana kävin jo täysiaikaisesti töissä, koska viihdyin siellä, ja ei hirveästi kiinnostaneet kirjoituksetkaan, niistä tuli aika huonot tulokset. En ole sellainen, jota kiinnostaa istuskella kokeissa, ylioppilaskirjoituksissa tai pääsykokeissa, vaan lähden ensimmäisenä pois. Tykkään enemmän tehdä asioita, kuin istua hiljaa.

 

HELBUSissa ei ole perinteistä pääsykoetta ja tenttejä, vaan opinnot suoritetaan kirjoittamalla jokaisella kurssilla kaksi 5-10 sivuista englanninkielistä esseetä. Opinnoissa on ilmiöoppimista ja laaja-alaisuutta, joten tehtävissä pääsee kertomaan enemmän asioista. Laaja-alainen osaaminen on tärkeämpää kuin spesifeihin tenttikysymyksiin vastaaminen. 

 

Opiskelu on vastannut aika lailla täysin ja kaikilta osin odotuksiani, niin vaikeustasoltaan kuin opiskelijaelämän laajuudeltakin. Meillä on tosi hyvä henki, eivätkä luokat ole liian suuria. Kaikki opiskelijat on otettu tosi hienosti mukaan, ja kaikki saavat olla oma itsensä. 

 

Investointina voittaa 1,5-2 vuotta opiskeluajassa, kun HELBUSista valmistuu kandiksi kahdessa kalenterivuodessa. Ja koska tällä tutkinnolla erottuu paremmin työmarkkinoilla, on helppoa ansaita opintojen kustannus takaisin.   

 

HELBUSin etuja ovat myös aikataulut: pääsee itse aikatauluttamaan opintojaan. Kahden ensimmäisten vuoden aikana minulla on opintoja klo 9-12.30 päivittäin, jonka jälkeen pystyn keskittymään muihin asioihin. 

 

Lisäksi jos haluaa työskennellä esimerkiksi rahoitusalalla tai julkishallinnossa korkeammalla tasolla, esimerkiksi erityisavustajana ministeriössä, niin näiden alojen työpaikkoja on lähinnä vain Helsingissä. HELBUSin opintojen aikana on jo fyysisesti lähellä työpaikkoja ja hyviä mahdollisuuksia verkostoitua. Tämäkin on selvä etu verrattuna siihen, että lähtisi helpomman sisäänpääsyn perässä toiselle paikkakunnalle opiskelemaan.   

 

HELBUSista olen saanut myös valmiudet puhua englantia yhtä hyvin kuin suomea. Oppiminen on luontevaa, sillä kaikki opettajat ovat hyviä englannissa, toisin kuin olen kuullut olevan valtiollisissa yliopistoissa.  

Lue tästä Jannen tarina
close

Katariina Komulainen

Tulen yrittäjäperheestä ja en nähnyt järkeä käyttää vuosia päästäkseni sisään kauppatieteelliseen, tästä syystä valitsin opiskelijalähtöisen HELBUSin. Olen nyt 23-vuotias melkein kauppatieteiden maisteri ja oikeustieteiden kandi, joka on päässyt mukaan moniin kansainvälisiin tehtäviin ja startup yrittäjäksi. Uskon, että HELBUSin suoritusnopeus ja inspiroivat luennoitsijat ovat olleet avainasemassa nykytilanteeseeni ja antaneet avaimet menestykseen.

Lue tästä Katariinan tarina
close

Johannes Saaristo

Olin ennen HELBUSiin tuloani pyrkinyt Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun muutaman vuoden ajan, mutta en päässyt sisään pitkälti riittämättömän itsenäisen opiskelun sekä harrastuksen asettamien aikataulu rajoitteiden takia. En voinut hakea muihin kaupunkeihin samaisen harrastuksen vuoksi. Olin kuullut HELBUSista jo aikaisemminkin ja harkinnut sitä varsinkin opetuskielen takia. Vaikka olen täysin suomalainen, tuntuu minusta silti että pystyn ilmaisemaan itseäni paremmin englannin kielellä. Hinta oli suurin epäilystä aiheuttava seikka. Isäni päätti rahoittaa opinnot ja tartuin heti tarjoukseen. Yllätyin opetuksen tasosta erittäin positiivisesti ja luentojen tasainen rutiini on mahdollistanut tavoitteellisen treenaamisen opintojen ohella. Tutustuessani HELBUSiin, en myöskään löytänyt paljoa tietoa opiskelijaelämästä. Aloittamisen jälkeen kävi selväksi että täällä on erittäin aktiivinen Student Core opiskelijajärjestö, johon itsekin päädyin jäseneksi.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen tähän asti saamaani opetukseen ja odotan innolla tulevaa lukukautta. Voin vilpittömästi suositella HELBUSia kenelle tahansa kuka arvostaa kansainvälisyyttä tai haluaa opiskella englannin kielellä. Jos olisin tiennyt kuinka säännölliset ja vähän aikaa vievät luennot täällä järjestetään alusta lähtien, olisin hakenut jo muutamaa vuotta aikaisemmin!

Lue tästä Johanneksen tarina
close

Nyan Thit

Olen Nyan Thit, kotoisin Myanmarista. Olen opiskellut kauppatieteiden kandidaatin tutkintoa viime syksystä asti HELBUSissa. Muutin silloin Helsinkiin, jossa asun tällä hetkellä opiskelija-asunnossa. Päädyin HELBUSiin kansainväliseksi opiskelijaksi markkinointisähköpostin kautta, enkä tuntenut entuudestaan ketään Suomesta.  

 

Pidän Suomesta, vaikka Suomen sää on jännittävä ja turhauttava samaan aikaan! Suomalainen yhteiskunta on hyvin inklusiivinen, niin hallinnollisten tahojen kuin suomalaisten ihmisten ja yritystenkin osalta. Ulkomailta tulevan on helppoa päästä mukaan yhteiskuntaan ja yhteisöihin, vaikka suomen kieli on toki haaste ja suomalaiset ovat luonteeltaan ujoja, eivät kovin puheliaita.

 

Koulu on myös auttanut Suomeen sopeutumisessa. Erityislaatuista HELBUSissa on se, että edistyneet ja aloittelevat opiskelijat ovat kaikki yhtä porukkaa ja tekemisissä toistensa kanssa, joten opiskelukavereita on helppo saada. Meillä on todella hyvä opiskelijoiden järjestö, HELBUS Student Core, jossa järjestämme hauskoja tapahtumia. Se helpottaa uusien opiskelijoiden tutustumista muihin.

 

Opettajat ja professorit ovat erittäin hyviä, kokeneita ja taustaltaan kansainvälisiä. Heidän kauttaan oppii myös uutta monista kulttuureista. Ja opintojen rakenne, jossa keskitytään yhteen aineeseen muutama viikko kerrallaan, opettaa ajanhallintaa ja suunnitelmallisuutta. 

 

Olen nyt 18-vuotias ja mielestäni erityisen hyvää HELBUSin opinnoissa on se, että kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon voi suorittaa kahdessa vuodessa. Se on todella hienoa, sillä minulla tulee olemaan tutkinto jo 19-vuotiaana, mikä on muissa yliopistoissa yleensä hyvin harvinaista. Minulla tulee olemaan aikaa työurani rakentamiseen ja jatko-opintoihin, jos sellaisiin päädyn. Lyhyt opiskeluaika on myös taloudellisesti helpottava seikka monille.

 

Tulevaisuudessa haluan ehkä hakeutua rahoitusalalle ja toivon löytäväni työpaikan Suomesta. HELBUSin opinnot ovat niin monipuolisia, että voin toimia jo opintojen aikana myös vaikkapa markkinoinnin tai myynnin tehtävissä.  

Lue tästä Nyanin tarina
close

Saija Söderlund

Löysin HELBUSin etsiessäni mahdollisuutta suorittaa kansainvälistymisen huomioivia kaupallisen alan yliopisto-opintoja, joiden suorittamiseksi muutto toiseen maahan ei olisi kuitenkaan pakollista. HELBUSiin tutustumisen myötä löysin koulun, joka täytti toiveeni ja tarjosi lisäksi monipuolisen, joustavan ja mielenkiintoisen ohjelman. HELBUSin kansainväliset professorit, sopivan intensiivinen työtahti ja aina helposti saatavilla oleva tuki, niin opettajilta kuin koulun henkilökunnan suunnalta, mahdollistivat ripeän etenemisen opinnoissa. Aikani HELBUSin oppilaana on sekä haastanut, että palkinnut sopivassa suhteessa ja luonut entistä vahvempaa luottoa omiin kykyihini, ja kapasiteettiini niin opiskelijana kuin työelämässäkin, opinnoistani saamiani oppeja hyödyntäen. Koen jo nyt, ohjelman yhä jatkuessa kohdallani, hyötyneeni niistä taidoista ja kontakteista joita HELBUSin oppilaana saavuttaa. HELBUS on osoittautunut, kansainvälisesti hyvin kilpailukykyisen, hintansa arvoiseksi ja koen tehneeni oikean päätöksen hakiessani HELBUSin kandiohjelman oppilaaksi.

Lue tästä Saijan tarina
close

Miika Rissanen

Ennen HELBUSia tähtäsin jääkiekkoammattilaiseksi, joten lukion jälkeen tuli muutama välivuosi opinnoista. Jääkiekon kuitenkin loputtua aloin miettimään, että koulun pitäisi kuitenkin jatkua ja muistin lukeneeni HELBUSista. HELBUSissa kiinnosti joustavuus, nopeasti etenevät opinnot sekä englanninkielinen opetus. Laitoin alkuvuodesta hakemuksen eteenpäin ja sain opiskelupaikan.

Englannin kielen taitoni on ollut aina kohtalaisella tasolla, mutta lukiostakin oli jo muutama vuosi, joten englanninkielinen opetus jännitti hieman, vaikka HELBUSin henkilökunta vakuutti lukio englannin riittävän. Englannin kieleen kuitenkin tottui nopeasti, ja vaikka tehtävien tekeminen oli aluksi kankeaa, niin sekin lähti sujumaan jo ensimmäisellä kurssilla.

HELBUSissa parasta ovat olleet mahtava yhteisö, joustavuus, ja kansainväliset opettajat. Ennen koronaa kun oli vielä lähiopetusta, kouluun oli kiva mennä kun tiesi, että siellä odottaa ne samat hyvät tyypit. Omat opiskelukaverini ovat aina auttaneet minua ja olen kokenut että luokkaamme jokainen sai tulla juuri sellaisenaan kuin on, hiljaisena, kovaäänisenä, ja kaikkea näiden väliltä.

Ennen kaikkea kuitenkin suosittelen HELBUSia kansainvälisten opettajien takia. On tehnyt hyvää nähdä muita kulttuureja ympäri maailmaa. Opettajat eivät monestikaan ole tehneet ainoastaan opettajan tehtäviä, vaan ovat toimineet kansainvälisissä yrityksissä ja jakavat omaa elämän kokemustaan. Erityisesti haluan mainita Martin Desmarasin joka tulee joka ikinen päivä hymyillen töihin, viihdyttää oppilaita ja opettaa korkealuokkaisesti. Jos on ottanut HELBUSin edes harkintaan, suosittelen tarttumaan siihen.

Lue tästä Miikan tarina
close

Aino Kauppinen

”Vaikka odotukseni olivat korkealla, ne ovat ylittyneet! Eniten pidän koulun kansainvälisyydestä, innostavista opettajista, kannustavasta ilmapiiristä, ihanista ihmisistä ja Student Core -toiminnasta. Pieni luokkakoko on myös hieno asia, sillä saamme kaikki paljon yksilöllisempää opetusta kuin saisimme muualla. Uskon pienen luokkakoon olevan myös yksi syy siihen, että meillä loistava yhteishenki! Vierailevat, asiantuntevat opettajat opettavat kukin tyylillään, tehden opiskelusta mielenkiintoista. Opetuksen ohessa on todella mielenkiintoista kuulla opettajien omista kokemuksista työelämästä sekä eri jatko-opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksista ympäri maailmaa! HELBUSiin hakiessani minua mietitytti miten työnantajat suhtautuisivat HELBUSiin korkeakouluna, mutta olen saanut huomata, että se onkin ollut valttikortti ja työnantajat ovat olleet tosi kiinnostuneita opiskelutaustastani! ”

Lue tästä Ainon tarina
close

Belinda Selonen

”HELBUS vaikutti hyvältä vaihtoehdolta opiskella kauppatieteitä koska opiskelu tapahtuu englanniksi ja opettajat ovat kansainvälisiä. Odotin myös paljon kursseilta. Ohjelma on vastannut odotuksiani ja erityisesti kansainväliset opettajat ovat olleet mahtava lisä opintoihin! Haastavinta opinnoissa on ollut löytää oikea tasapaino koulun ja muun elämän välillä, sillä koulu on pitänyt kiireisenä. Alussa myös englanniksi opiskelu tuntui haastavalta, mutta se helpottui nopeasti kun jaksoin alussa tehdä sen kanssa enemmän töitä ja nyt tuntuu, että olen oppinut hurjasti! Yksi parhaimmista asioista onkin ollut se, että opinnoissa on päässyt haastamaan itseään! ”

Lue tästä Belindan tarina
close

Hunter Deligeersang

Hain HELBUSiin, koska olin muuttamassa Suomeen ja halusin jatkaa opintoja kansainvälisessä korkeakoulussa. Oli hienoa, että HELBUS pystyi hyväksymään Havaijilla suorittamiani kursseja osaksi tutkintoa. Arvostan tukea, jota olen saanut hakemisesta asti! Ulkomaisena opiskelijana nautin koulun kansainvälisyydestä ja vierailevista opettajista, jotka osaavat kertoa mahdollisuuksista ympäri maailmaa. Jokaisella opettajalla on oma tyylinsä opettaa ja on hienoa kuulla heidän ideoitaan ja kokemuksiaan. Pieni luokkakoko on auttanut hyvän luokkahengen syntymisessä ja olemme saaneet myös tutustua vieraileviin opettajiin luokan ulkopuolella. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus rakentaa kansainvälistä verkostoa. HELBUSin jälkeen aion hankkia maisterin tutkinnon ja soveltaa taitojani myöhemmin yrittäjänä.

Lue tästä Hunterin tarina
close

Anna Lammela

Kiinnostuin HELBUSista, koska minulla on työpaikka yrityksessä, josta en halunnut irtisanoutua opintojen takia. HELBUSissa työn ja opiskelun yhdistäminen onnistuu paremmin kuin aluksi ajattelin. Opiskelutahdissa on otettu todella hyvin huomioon se, että me etäopiskelijat todellakin teemme pitkän päivän töitä ennen kun kaivamme kirjat esiin iltaisin. Vierailevat opettajat ovat todella mukavia ja asiantuntevia ja he ottavat kunkin oppilaan työ- ja opiskelutilanteen yksilöllisesti huomioon.

Unelmani olisi jatkaa HELBUSin jälkeen nykyisessä työpaikassani, kansainvälisessä asianajotoimistossa, sillä siellä minulla on HELBUSin ansiosta hyvät etenemismahdollisuudet. Koska myös kielitaitoni kehittyy opintojen aikana, olisi mahtavaa mennä vaikkapa Lontoossa sijaitsevaan toimistoomme töihin.

Englantini on parantunut ja olen jo nyt saanut hurjasti itsevarmuutta HELBUSista. Olen erittäin tyytyväinen valintaani hakea HELBUSin etäopiskelulinjalle.

Lue tästä Annan tarina

Video