Hakeminen

 

 

 

 

 

Kauppatieteiden maisteriohjelmaan hakeminen on HELBUSissa tehty mahdollisimman helpoksi. Tärkein valintakriteeri on vahva motivaatio hyvän englanninkielentaidon lisäksi. Hakeminen kauppatieteen maisteri- eli MBA-ohjelmaan tapahtuu sähköisen hakujärjestelmän kautta. Voit hakea, jos sinulla on jo alempi korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto. Hakulomakkeen kohdassa valitse ohjelma, valitse maisteriohjelma. Täytä hakemus ja lataa vaaditut liitetiedostot. Voit tallettaa hakemuksesi ja palata täyttämään sitä myöhemmin. Kun hakemuksesi on valmis, paina Lähetä-kuvaketta ja saat vahvistusviestin, että hakemuksesi on tullut perille.

Vastaanotamme hakemuksia ja teemme opiskelijavalintoja ympäri vuoden, joten sinun kannattaa lähettää  hakemuksesi meille heti, kun tiedät haluavasi hakea. Hakemuksessa voit kertoa, milloin haluat aloittaa opintosi. Viimeiset hakupäivät syksyn ja kevään aloituksiin voit tarkistaa täältä.

Seuraava aloitusajankohta on tammikuussa 2019 ja viimeinen hakupäivä siihen on suomalaisille ja EU-kansalaisille on 17.12.2018, EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisille 1.10.2018. Tarkista muiden aloitusten viimeiset hakupäivät täältä.

Hakemukseen vaadittavat liitteet

Kaikkien dokumenttien tulee olla englanniksi, sillä lopulliset opiskelijavalinnat tehdään usein University of Northamptonissa, Englannissa. Voit tilata englanninkielisen yo-todistuksen ylioppilastutkintolautakunnalta ja käännättää muut todistukset käännöstoimistossa tarpeen vaatiessa.

 1. Motivaatiokirje

Kirjoita MBA-ohjelman hakemukseesi myös enintään 4,000 merkin motivaatiokirje. Ohjeita löydät internetistä, esim. hakemalla “how to write a UCAS personal statement”. Motivaatiokirjeen tulisi ensisijaisesti perustella motivaatiotasi opiskella juuri tämän alan tutkinto, siitä miten koet että tutkinto hyödyttää sinua tulevaisuudessa, ja sitä miksi juuri sinä olisit hyvä opiskelija tähän ohjelmaan. Motivaatiokirjeen tulee antaa myös kuva englannin kielen taidostasi, joten panosta oikeinkirjoitukseen, hyvään kielioppiin ja selkeään rakenteeseen.

 2. Todistukset aiemmista opinnoista

Liitä hakemukseesi opintosuoritusote ja tutkintotodistus alemmasta korkeakoulututkinnosta tai AMK-tutkinnosta. 

3. Todistus englanninkielen taidosta

IELTS englannin kielen koetulos (minimi yleisarvosana 6.5) tai vastaava. Vaihtoehtoisesti voit liittää kopion ylioppilastodistuksestasi, jos olet kirjoittanut pitkän englannin oppimäärän vähintään magna cum laude -arvosanalla. Jos alempi korkeakoulututkintosi on suoritettu kokonaan englanninkielellä, et tarvitse muuta kielitodistusta.

4. Suosituskirje

Sinulla tulee olla vähintään yksi akateeminen suosituskirje. Jos opinnoistasi on kulunut yli 10 vuotta, voit tämän sijasta toimittaa ammatillisen suosituskirjeen esim. esimieheltäsi. Hakulomakkeessa on ohjeet suosituskirjeen toimittamisesta.

5. CV

6. Kopio passista tai henkilötodistuksesta

Kauppatieteen maisteriohjelmaan hakeminen on ehkä yksi ensimmäisiä askeleita kohti uutta tulevaisuuttasi. Hakeminen itsessään on riskitöntä, mutta se mahdollistaa sinulle asioita, joista ehkä olet aiemmin uskaltanut vain unelmoida. 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna