Hakeminen

Kauppatieteiden maisteriohjelmaan hakeminen on HELBUSissa tehty mahdollisimman helpoksi. Tärkein valintakriteeri on vahva motivaatio hyvän englanninkielentaidon lisäksi. Hakeminen kauppatieteen maisteri- eli MBA-ohjelmaan tapahtuu sähköisen hakujärjestelmän kautta. Voit hakea, jos sinulla on jo alempi korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto (tai omaat esimieskokemusta ja esim. budjetti tai myyntivastuuta). Hakulomakkeen kohdassa valitse ohjelma, valitse maisteriohjelma. Täytä hakemus ja lataa vaaditut liitetiedostot. Voit tallettaa hakemuksesi ja palata täyttämään sitä myöhemmin. Kun hakemuksesi on valmis, paina Lähetä-kuvaketta ja saat vahvistusviestin, että hakemuksesi on tullut perille.

Vastaanotamme hakemuksia ja teemme opiskelijavalintoja ympäri vuoden, joten sinun kannattaa lähettää  hakemuksesi meille heti, kun tiedät haluavasi hakea. Hakemuksessa voit kertoa, milloin haluat aloittaa opintosi. Viimeiset hakupäivät syksyn ja kevään aloituksiin voit tarkistaa täältä.

Seuraava aloitusajankohta on syyskuussa 2023 ja viimeinen hakupäivä siihen on suomalaisille ja EU-kansalaisille on 30.6.2023.  Tarkista muiden aloitusten viimeiset hakupäivät täältä.

Hakemukseen vaadittavat liitteet

CV:n, motiovaatiokirjeen ja suosituskirjeen tulee olla englanniksi, koulu- ja korkeakoulutodistuksia ei tarvitse englanniksi.

 1. Motivaatiokirje

Kirjoita MBA-ohjelman hakemukseesi myös englanninkielinen motivaatiokirje (personal statement). Suositeltava pituus on noin yksi A4 sivu. Motivaatiokirjeessä kerrot miksi haluat opiskella juuri tämän tutkinnon, ja kertoa siitä miten koet että tutkinto hyödyttää sinua tulevaisuudessa, ja sitä miksi juuri sinä olisit hyvä opiskelija tähän ohjelmaan. Motivaatiokirjeen tulee antaa kuva englannin kielen taidostasi, joten panosta oikeinkirjoitukseen, hyvään kielioppiin ja selkeään rakenteeseen. Täältä löydät yksityiskohtaisemmat ohjeet kirjeen kirjoittamista varten.

 2. Todistukset aiemmista opinnoista

Liitä hakemukseesi opintosuoritusote ja tutkintotodistus alemmasta korkeakoulututkinnosta. Jos sinulla ei ole alempaa korkeakoulututkintoa, voit hakea jos sinulla on ollut esimiesvastuuta ja liiketoiminta- tai budjettivastuuta. Liitä mukaan englanninkielinen CV:si, josta käyvät ilmi esimieskokemus ja tehtäviin liittynyt taloudellinen vastuu.

3. Todistus englanninkielen taidosta

Voit osoittaa omaavasi riittävän englannin kielen taidon esimerkiksi esimiehen laatimalla englanninkielisellä kirjeellä, jossa hän kertoo sinun käyttävän englantia työtehtävissäsi. Kirjeen tulee olla laatijansa organisaation logopaperilla. Vaihtoehtoisesti voit liittää kopion ylioppilastodistuksestasi, jos olet kirjoittanut pitkän englannin oppimäärän vähintään magna cum laude -arvosanalla. Jos alempi korkeakoulututkintosi on suoritettu kokonaan englanninkielellä, et tarvitse muuta kielitodistusta. Myös IELTS englannin kielen koetulos (minimi yleisarvosana 6.5) tai vastaava käy.

Jos pyydät esimiehen todistusta siitä, että käytät englantia työtehtävissäsi, se tulee laatia englanniksi hänen organisaationsa viralliselle logopaperille. Kirjeen laatijan tulee todeta, että hän tietää sinun pystyvän puhumaan ja kirjoittamaan englantia. Lisäksi hänen tulee kirjata siihen esimerkiksi, että olet käyttänyt englantia x tehtävissä y organisaatiossa, eli esimerkiksi että käytit englantia asiakaspalvelutehtävissä y nimisessä yrityksessä.

4. Suosituskirje

Sinulla tulee olla vähintään yksi suosituskirje, joka voi olla esimerkiksi esimieheltäsi, opettajaltasi tai muulta henkilöltä, joka pystyy arvioimaan soveltuvuuttasi MBA opintoihin. Kirjeen tulee olla antajansa organisation virallisella kirjepohjalla. Hakulomakkeessa on ohjeet suosituskirjeen toimittamisesta. Esimiehen suosituskirje ja todistus englanninkielen taidosta voivat olla samassa kirjeessä.

5. CV

Jos haet ohjelmaan työkokemuksesi perusteella, olet valmistunut alemmalla korkeakoulututkinnolla yli 10 vuotta sitten tai tutkintosi on joltain muulta alalta kuin kauppatieteistä, liitä mukaan myös englanninkielinen CV:si. CV:n tulisi kuvailla työkokemustasi yksityiskohtaisesti kiinnittäen erityistä huomiota mahdolliseen johtamis- ja esimieskokemukseesi, vastuualueisiin ja työtehtäviisi.

Kauppatieteen maisteriohjelmaan hakeminen on ehkä yksi ensimmäisiä askeleita kohti uutta tulevaisuuttasi. Hakeminen itsessään on riskitöntä, mutta se mahdollistaa sinulle asioita, joista ehkä olet aiemmin uskaltanut vain unelmoida. 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna