Hakeminen

 

 

 

 

 

Kauppatieteiden maisteriohjelmaan hakeminen on HELBUSissa tehty mahdollisimman helpoksi. Tärkein valintakriteeri on vahva motivaatio hyvän englanninkielentaidon lisäksi. Hakeminen kauppatieteen maisteri- eli MBA-ohjelmaan tapahtuu sähköisen hakujärjestelmän kautta. Voit hakea, jos sinulla on jo alempi korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto. Hakulomakkeen kohdassa valitse ohjelma, valitse maisteriohjelma. Täytä hakemus ja lataa vaaditut liitetiedostot. Voit tallettaa hakemuksesi ja palata täyttämään sitä myöhemmin. Kun hakemuksesi on valmis, paina Lähetä-kuvaketta ja saat vahvistusviestin, että hakemuksesi on tullut perille.

Vastaanotamme hakemuksia ja teemme opiskelijavalintoja ympäri vuoden, joten sinun kannattaa lähettää  hakemuksesi meille heti, kun tiedät haluavasi hakea. Hakemuksessa voit kertoa, milloin haluat aloittaa opintosi. Viimeiset hakupäivät syksyn ja kevään aloituksiin voit tarkistaa täältä.

Seuraava aloitusajankohta on tammikuussa 2020 ja viimeinen hakupäivä siihen on suomalaisille ja EU-kansalaisille on 17.11.2019, EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisille 30.10.2019. Tarkista muiden aloitusten viimeiset hakupäivät täältä.

Hakemukseen vaadittavat liitteet

Kaikkien dokumenttien tulee olla englanniksi, sillä lopulliset opiskelijavalinnat tehdään usein University of Northamptonissa, Englannissa. Voit tilata englanninkielisen yo-todistuksen ylioppilastutkintolautakunnalta ja käännättää muut todistukset käännöstoimistossa tarpeen vaatiessa.

 1. Motivaatiokirje

Kirjoita MBA-ohjelman hakemukseesi myös englanninkielinen 3,000 – 4,000 merkin motivaatiokirje (personal statement). Motivaatiokirjeen tulisi ensisijaisesti perustella motivaatiotasi opiskella juuri tämän alan tutkinto, ja kertoa siitä miten koet että tutkinto hyödyttää sinua tulevaisuudessa, ja sitä miksi juuri sinä olisit hyvä opiskelija tähän ohjelmaan. Motivaatiokirjeen tulee antaa kuva englannin kielen taidostasi, joten panosta oikeinkirjoitukseen, hyvään kielioppiin ja selkeään rakenteeseen. Täältä löydät yksityiskohtaisemmat ohjeet kirjeen kirjoittamista varten.

 2. Todistukset aiemmista opinnoista

Liitä hakemukseesi opintosuoritusote ja tutkintotodistus alemmasta korkeakoulututkinnosta tai AMK-tutkinnosta. Jos olet valmistunut alemmalla korkeakoulututkinnolla yli 10 vuotta sitten tai tutkintosi on joltain muulta alalta kuin kauppatieteistä, liitä mukaan myös englanninkielinen CV:si.

3. Todistus englanninkielen taidosta

IELTS englannin kielen koetulos (minimi yleisarvosana 6.5) tai vastaava. Vaihtoehtoisesti voit liittää kopion ylioppilastodistuksestasi, jos olet kirjoittanut pitkän englannin oppimäärän vähintään magna cum laude -arvosanalla. Jos alempi korkeakoulututkintosi on suoritettu kokonaan englanninkielellä, et tarvitse muuta kielitodistusta. Myös työnantajan todistus siitä, että käytät englantia työkielenäsi saattaa käydä kielitaidon osoittamiseen. Tämän kirjeen tulee olla yrityksen virallisella kirjepohjalla.

4. Suosituskirje

Sinulla tulee olla vähintään yksi akateeminen suosituskirje. Jos opinnoistasi on kulunut yli 10 vuotta, voit tämän sijasta toimittaa ammatillisen suosituskirjeen esim. esimieheltäsi, jolloin kirjeen tulee olla yrityksen virallisella kirjepohjalla. Hakulomakkeessa on ohjeet suosituskirjeen toimittamisesta.

5. CV

Jos haet ohjelmaan työkokemuksesi perusteella, olet valmistunut alemmalla korkeakoulututkinnolla yli 10 vuotta sitten tai tutkintosi on joltain muulta alalta kuin kauppatieteistä, liitä mukaan myös englanninkielinen CV:si. CV:n tulisi kuvailla työkokemustasi yksityiskohtaisesti kiinnittäen erityistä huomiota mahdolliseen johtamis- ja esimieskokemukseesi ja työtehtäviisi.

Kauppatieteen maisteriohjelmaan hakeminen on ehkä yksi ensimmäisiä askeleita kohti uutta tulevaisuuttasi. Hakeminen itsessään on riskitöntä, mutta se mahdollistaa sinulle asioita, joista ehkä olet aiemmin uskaltanut vain unelmoida. 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna