Lukukausimaksut

Lukukausimaksu syksyllä 2019 alkavassa kokopäiväisessä kauppatieteiden kandidaatin lähiopetusohjelmassa, euroa: 

  Lähiopetusohjelma Maksuaikataulu*
1. vuosi 4.705*2 elokuu, joulukuu 2019
2. vuosi  4.705*2 maaliskuu, elokuu 2020
3. vuosi 4.705*2 tammikuu, maaliskuu 2021
Yhteensä 28.230  

Kandidaatin tutkinnon suorittaminen kestää kuusi lukukautta. Koska HELBUSin intensiivisessä lähiopetusohjelmassa on myös kesälukukausi, toisen vuoden opinnot alkavat yleensä jo huhtikuussa ja kahden vuoden opinnot suoritetaan 15 kuukaudessa. 

Lukukausimaksu syksyllä 2019 alkavassa verkko-opetuksena tapahtuvassa kauppatieteen kandidaatin etäohjelmassa, euroa:

  Etäohjelma Maksuaikataulu*
1. vuosi 4.905*2 elokuu, joulukuu 2019
2. vuosi 4.905*2 elokuu, joulukuu 2020
3. vuosi 4.705*2 tammikuu, maaliskuu 2022
Yhteensä 29.030  
  • Lukukausimaksu sisältää laajat sähköiset oppimateriaalit. Jos opiskelija haluaa omia oppikirjojaan, ne tulee ostaa itse.
  • Opiskelijalla tulee olla kannettava tietokone, jossa on MS Office-paketti sekä internetyhteys.
  • Lukukausimaksu sisältää arvonlisäveron (ALV). Jos arvonlisävero nousee 24 %:sta, tutkinnon hinta nousee vastaavasti. Jos arvonlisävero laskee tai poistuu osittain tai kokonaan, lukukausimaksu ei alene vastaavasti.
  • Vahvistusmaksu: Maksamalla 300-500 €:n suuruisen vahvistusmaksun ennen opintojen alkua vahvistat opiskelupaikkasi. Vahvistusmaksu hyvitetään ensimmäisessä lukukausimaksussa. Vahvistusmaksua ei palauteta, mikäli et jostain syystä aloitakaan opintojasi paikan vahvistamisen jälkeen.
  • Opiskelupaikan peruutus: Voit peruuttaa osallistumisesi ohjelmaan ilmoittamalla siitä sähköpostilla ennen uuden lukukauden käynnistymistä. Lukukausimaksuja, jotka on jo maksettu, ei makseta takaisin.
  • Jos opiskelijan täytyy suorittaa kurssi uudelleen vuoden kuluttua, tai hän päättää suorittaa kurssin online-ohjelmassa kokopäiväisen sijasta, opiskelija maksaa 200-250 euron lisämaksun per kurssi. 3. vuoden ohjelmassa uudelleensuorituksen hinta seuraavana vuonna on 817 euroa per kurssimoduli. Hinnasto löytyy opiskelijan opintojen alussa tekemästä sopimuksesta.

* Tämä maksuaikataulu koskee Suomen ja EU-maiden kansalaisia. EU:n ulkopuolisten maiden kansalaiset, jotka tarvitsevat oleskeluluvan opiskelua varten, noudattavat omaa maksuaikatauluaan.

Miksi HELBUSissa on lukukausimaksu?

HELBUS on yksityinen kauppakorkeakoulu, joka ei saa valtion tukea. Siksi HELBUS rahoittaa toimintansa lukukausimaksuilla. 

Investointi koulutukseen on kannattava sijoitus. Suomessa on tutkittu, että korkeakoulututkinto lisää nettoansioita jopa 312.000 € verrattuna sellaisen henkilön ansioihin, joka ei ole suorittanut korkeakoulututkintoa. Englantilaisen kanditutkinnon opiskelu HELBUSin kautta maksaa vähemmän kuin Englannissa opiskellen (alle €30.000 vrt. noin €35.000).

Kysy vanhempiesi ja sukulaisten mahdollisuutta osallistua koulutuksesi rahoittamiseen. Koulutukseen tehtävästä investoinnista ei tarvitse maksaa lahjaveroa (lisätietoja vero.fi sivulla).