Lukukausimaksut

Lukukausimaksu tammi- tai syyskuussa 2022 alkavassa kokopäiväisessä kauppatieteiden kandidaatin lähiopetusohjelmassa, euroa: 

 LähiopetusohjelmaMaksuaikataulu*
1. vuosi4 990 €*1syyskuu 2022
2. vuosi4 990 €*3tammikuu, huhtikuu, elokuu 2023
3. vuosi4 990 €*2tammikuu, huhtikuu 2024
Yhteensä29 940 € 

Kandidaatin tutkinnon suorittaminen kestää kuusi lukukautta. Koska HELBUSin intensiivisessä lähiopetusohjelmassa on myös kesälukukausi, toisen vuoden opinnot alkavat yleensä jo huhtikuussa ja kahden vuoden opinnot suoritetaan 15 kuukaudessa. 

  • Lukukausimaksu sisältää laajat sähköiset oppimateriaalit. Jos opiskelija haluaa omia oppikirjojaan, ne tulee ostaa itse.
  • Ainoastaan oma tietokone tarvitaan.
  • Lukukausimaksu sisältää arvonlisäveron (ALV). Jos arvonlisävero nousee 24 %:sta, tutkinnon hinta nousee vastaavasti. Jos arvonlisävero laskee tai poistuu osittain tai kokonaan, lukukausimaksu ei alene vastaavasti.
  • Vahvistusmaksu: Maksamalla 300-500 €:n suuruisen vahvistusmaksun ennen opintojen alkua vahvistat opiskelupaikkasi. Vahvistusmaksu hyvitetään ensimmäisessä lukukausimaksussa. Vahvistusmaksua ei palauteta, mikäli et jostain syystä aloitakaan opintojasi paikan vahvistamisen jälkeen.
  • Opiskelupaikan peruutus: Voit peruuttaa osallistumisesi ohjelmaan ilmoittamalla siitä sähköpostilla ennen uuden lukukauden käynnistymistä. Lukukausimaksuja, jotka on jo maksettu, ei makseta takaisin.
  • Jos opiskelijan täytyy suorittaa kurssi uudelleen vuoden kuluttua, tai hän päättää suorittaa kurssin online-ohjelmassa kokopäiväisen sijasta, opiskelija maksaa 200-250 euron lisämaksun per kurssi. 3. vuoden ohjelmassa uudelleensuorituksen hinta seuraavana vuonna on 817 euroa per kurssimoduli. Hinnasto löytyy opiskelijan opintojen alussa tekemästä sopimuksesta.

* Nämä hinnat ja maksuaikataulu koskevat Suomen ja EU-maiden kansalaisia. EU:n ulkopuolisten maiden kansalaiset, jotka tarvitsevat oleskeluluvan opiskelua varten, noudattavat omaa maksuaikatauluaan, joka löytyy täältä.

Miksi HELBUSissa on lukukausimaksu?

HELBUS on yksityinen kauppakorkeakoulu, joka ei saa valtion tukea. Siksi HELBUS rahoittaa toimintansa lukukausimaksuilla. 

Lukukausimaksut ovat erittäin kannattava investointi

Investointi koulutukseen on Suomessa erittäin kannattava sijoitus. Suomessa on tutkittu, että yliopistotutkinto kauppatieteissä lisää henkilön nettoansioita noin 500.000 € verrattuna tilanteeseen, jossa hän ei suorittaisi korkeakoulututkintoa. 

Lukukausimaksujen rahoitus

HELBUSin opiskelija voi saada kandidaatin opintojensa aikana noin 20 000 euroa valtion opintotukia ja opintolainoja, joten kaikkien lukukausimaksujen yhteensä 29 940 euron kokonaissumman rahoittamiseksi tarvitaan vielä noin 9 000 € muuta rahoitusta. (Lukukausimaksujen lisäksi täytyy tietysti muistaa huomioida myös elinkustannukset.) Yleensä vanhemmat, isovanhemmat tai joku muu läheinen auttaa loppuosan rahoittamisessa. (Kelan opintotukia ja lainoja voi saada vain luokkaopetuslinjaan, ei etäopiskelulinjaan.)

Kysy vanhempiesi ja sukulaisten mahdollisuutta osallistua koulutuksesi rahoittamiseen. Koulutukseen tehtävästä investoinnista ei tarvitse maksaa lahjaveroa (lisätietoja vero.fi sivulla).