Lukukausimaksut

Lukukausimaksu elokuussa 2024 tai tammikuussa 2025 alkavassa kokopäiväisessä kauppatieteiden kandidaatin lähiopetusohjelmassa, euroa: 

LähiopetusLukukausimaksuMaksuaikataulu (syksyn aloitus)
1. vuosi5 498 €*2elokuu 2025, tammikuu 2025
2. vuosi5 498 €*2huhtikuu, elokuu 2025
3. vuosi5 498 €*2tammikuu, huhtikuu 2026
Yhteensä32 990 € 

Kandidaatin tutkinnon suorittaminen kestää kuusi lukukautta. Koska HELBUSin intensiivisessä lähiopetusohjelmassa on myös kesälukukausi, toisen vuoden opinnot alkavat yleensä jo huhtikuussa ja kahden ensimmäisen vuoden opinnot suoritetaan 15 kuukaudessa. Koko kolmen lukuvuoden tutkinto lähiopetuksessa suoritetaan kahdessa kalenterivuodessa.

Lukukausimaksu elokuussa 2024 alkavassa kauppatieteiden kandidaatin etäopetusohjelmassa, euroa: 

EtäopetusLukukausimaksuMaksuaikataulu
1. vuosi5 698 €*2elokuu 2024, tammikuu 2025
2. vuosi5 698 €*2elokuu 2025, tammikuu 2026
3. vuosi5 498 €*2 **tammikuu, huhtikuu 2027 (vahvistetaan vuonna 2025)
Yhteensä33 789 € 

** Koska kolmas lukuvuosi tarjotaan HELBUSissa vain lähiopetuksena, opiskelijat voivat siirtyä suoraan siihen toisen lukuvuoden jälkeen. Vaihtoehtoisesti voi suorittaa kolmannen vuoden jossakin HELBUSin suosittelemassa brittiläisessä yliopistossa ja lukukausimaksu määräytyy sen mukaan. Kysy lisätietoja HELBUSista.

  • Lukukausimaksu sisältää laajat sähköiset oppimateriaalit. Jos opiskelija haluaa omia oppikirjojaan, ne tulee ostaa itse.
  • Ainoastaan oma tietokone tarvitaan.
  • Lukukausimaksu sisältää arvonlisäveron (ALV). Jos arvonlisävero nousee 24 %:sta, tutkinnon hinta nousee vastaavasti. Jos arvonlisävero laskee tai poistuu osittain tai kokonaan, lukukausimaksu ei alene vastaavasti.
  • Opiskelupaikan peruutus: Voit peruuttaa osallistumisesi ohjelmaan ilmoittamalla siitä sähköpostilla ennen uuden lukukauden käynnistymistä. Lukukausimaksuja, jotka on jo maksettu, ei makseta takaisin.
  • Jos opiskelijan täytyy suorittaa 3. vuoden kurssi uudelleen vuoden kuluttua on uudelleensuorituksen hinta seuraavana vuonna on 900 euroa per kurssimoduli. Hinnasto löytyy opiskelijan opintojen alussa tekemästä sopimuksesta.

* Nämä hinnat ja maksuaikataulu koskevat Suomen ja EU-maiden kansalaisia. EU:n ulkopuolisten maiden kansalaiset, jotka tarvitsevat oleskeluluvan opiskelua varten, noudattavat omaa maksuaikatauluaan, joka löytyy täältä.

Miksi HELBUSissa on lukukausimaksu?

HELBUS on yksityinen kauppakorkeakoulu, joka ei saa valtion tukea. Siksi HELBUS rahoittaa toimintansa lukukausimaksuilla. 

Lukukausimaksut ovat erittäin kannattava investointi

Investointi koulutukseen on Suomessa erittäin kannattava sijoitus. Suomessa on tutkittu, että yliopistotutkinto kauppatieteissä lisää henkilön nettoansioita noin 500 000 € verrattuna tilanteeseen, jossa hän ei suorittaisi korkeakoulututkintoa. 

Lukukausimaksujen rahoitus

HELBUSin opiskelija voi saada kandidaatin opintojensa aikana noin 28 000 euroa valtion opintotukia ja opintolainoja, joten lukukausimaksujen rahoittamiseksi tarvitaan yhteensä noin 4 000 € muuta rahoitusta. Lukukausimaksujen lisäksi täytyy tietysti muistaa huomioida myös elinkustannukset. Usein vanhemmat, isovanhemmat, tai joku muu läheinen auttaa loppuosan rahoittamisessa. Kelan opintotukea ja -lainaa voi tietyin edellytyksin saada myös etäopiskeluun (edellyttää osallistumista orientaatioon paikan päällä).

Kysy vanhempiesi ja sukulaisten mahdollisuutta osallistua koulutuksesi rahoittamiseen. Koulutukseen tehtävästä investoinnista ei tarvitse maksaa lahjaveroa (lisätietoja vero.fi sivulla).