Hakukelpoisuus

Voit hakea MBA -ohjelmaan, jos olet saanut tai pian saamassa kauppatieteiden kandidaatin, tradenomin tai muun alemman korkeakoulututkinnon, esim. oikeustieteistä tai teknilliseltä alalta. Jos alempi korkeakoulututkintosi on toiselta alalta kuin kauppatieteet, voit osoittaa omakohtaisen kiinnostuksesi ja perehtyneisyytesi kaupalliselle alalle tai yrittäjyyteen motivaatiokirjeessä ja CV:ssä. Varsinaista työkokemusvelvoitetta tässä “pre-experience” MBA:ssa ei ole.

Sinulla on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi MBA-ohjelmaan, jos sinulla on jokin seuraavista:

  • Kauppatieteiden kandidaatin tutkinto (180 ECTS opintopistettä) tai vastaava tutkinto ulkomailta
  • Alempi korkekoulututkinto muulta alalta ja omakohtainen kiinnostus ja perehtyminen yrittäjyyteen tai yritysjohtamisen osa-alueisiin 
  • Tradenomin tutkinto
  • Muu AMK-tutkinto sekä perehtyminen yrittäjyyteen tai yritysjohtamisen osa-alueisiin
  • Jos sinulla ei ole alempaa korkeakoulututkintoa, mutta sinulla on kokemusta esimiesasemasta tai yritystoiminnasta, saatamme myös voida hyväksyä sinut opiskelijaksi. 

Englantilaisiin yliopistoihin haettaessa tulee riittävä kielitaito osoittaa kielikokeen tuloksella. Kielitaitoasi arvioidaan joko ylioppilastutkinnon perusteella, tai kansainvälisesti hyväksytyllä kielikokeella, kuten IELTS- tai TOEFL-kokeella. Jos alempi korkeakoulututkinto on kokonaan suoritettu englanniksi ja se lukee todistuksessa, et tarvitse erillistä kielitodistusta. Kielitaidon osoittamiseen soveltuu myös esimiehen kirjallinen todistus siitä, että käytät englantia työkielenäsi. Kielikokeiden vähimmäisrajat ovat seuraavat:

  • Vähintään magna cum laude A-englannin arvosana yo-tutkinnossa*, tai
  • IELTS-kielikokeessa kokonaistulos 6.5, tai vastaava, esim. TOEFL tulos.

Hakemuslomakkeeseen vaadittavat liitteet:

Liitä verkkosivuillamme olevaan hakemuslomakkeeseen seuraavat englanninkieliset (tai virallisesti englanniksi käännetyt) dokumentit:

  • motivaatiokirje
  • alemman korkeakoulututkinnon todistus ja opintosuoritusote
  • IELTS englannin kielen koetulos (minimi yleisarvosana 6.5) tai vastaava*
    • vaihtoehtoisesti ylioppilastodistus, jos olet kirjoittanut pitkän englannin oppimäärän vähintään magna cum laude -arvosanalla viimeisen 10 vuoden sisällä*
    • jos alempi korkeakoulututkintosi on suoritettu kokonaan englanninkielellä, et tarvitse muuta kielitodistusta
  • Yksi akateeminen suosituskirje tai jos opinnoista on kulunut yli 10 vuotta, suosituskirje esim esimieheltä
  • CV (jos olet valmistunut alemmalla tutkinnollasi yli 10 vuotta sitten tai  jos alempi tutkintosi on toiselta alalta)
  • Kopio passista tai henkilötodistuksesta

*Jos olet suorittanut ylioppilastutkinnon yli 10 vuotta sitten, mutta olet käyttänyt englanninkieltä aktiivisesti esimerkiksi työelämässä, pyydäthän esimerkiksi esimieheltäsi englanninkielisen lausunnon siitä, millainen englanninkielen taitosi on ja miten olet käyttänyt englantia töissä. 

TallennaTallenna