Lukukausimaksut

HELBUS on yksityinen kauppakorkeakoulu, joka ei saa valtion tukea. Siksi HELBUS rahoittaa toimintansa lukukausimaksuilla. Kauppatieteiden maisteriohjelman lukukausimaksut HELBUSissa ovat kilpailukykyisiä verrattuna monien ulkomaisten ja kotimaisten MBA-tutkintojen hintoihin. Tutustu MBA-ohjelmaan tarkemmin täällä.

Maisteriohjelman lukukausimaksut suomalaisille, EU- ja ETA-maiden kansalaisille

MBA-ohjelman lukukausimaksu syyskuussa 2023 aloittaville suomalaisille ja EU-maiden kansalaisille on 23 500 eur yhteensä koko tutkinnosta.  Suomalaiset ja EU-maiden kansalaiset maksavat lukukausimaksun kolmessa erässä (7 833 eur syys-, tammi-, ja huhtikuussa kokopäiväisessä ohjelmassa).

Lukukausimaksu sisältää opetuksen ja laajan digitaalisen kirjaston. Paperikirjoja ei tarvitse hankkia. Opiskelijalla tulee olla kannettava tietokone sekä MS Office tai vastaava -paketti.

  • Lukukausimaksu sisältää ALV:n. Jos ALV nousee 24 prosentista, lukukausimaksu nousee vastaavasti. Jos arvonlisävero laskee tai poistuu osittain tai kokonaan, lukukausimaksu ei alene vastaavasti.
  • HELBUS saattaa periä vahvistusmaksun (500 eur) ennen opintojen alkua. Maksamalla vahvistusmaksun vahvistat osallistumisesi ohjelmaan. Se hyvitetään ensimmäisessä lukukausimaksussa. Maksua ei palauteta, jos et aloitakaan opintoja.
  • Jos opiskelijan täytyy suorittaa kurssi uudelleen vuoden kuluttua, opiskelija maksaa tällöin uusimismaksun (ei kuitenkaan täyttä lukukausimaksua). Uusimismaksun suuruus lukuvuonna 2023/24 aloittaville on 2 100 eur per moduli. Hinnasto löytyy opiskelijan opintojen alussa tekemästä sopimuksesta.
  • Opiskelupaikan peruutus: Voit peruuttaa osallistumisesi ohjelmaan lähettämällä meille sähköpostia ennen ensimmäisen lukukausimaksun eräpäivää. Maksettuja lukukausimaksuja ei palauteta.

MBA-ohjelmaan hyväksytyt opiskelijat ovat University of Northamptonin opiskelijoita ja oikeutettuja hakemaan Kelan ulkomaisten opintojen tukea ja lainaa, jos täyttävät Kelan edellytykset muilta osin.

Voit rahoittaa osan tai koko lukukausimaksun OP:n kanssa toteutetulla luotollisella tilillä joustavasti oman rahoitustarpeesi mukaan. Lue lisää täältä.

Maisteriohjelman lukukausimaksut EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisille

EU-maiden ulkopuolisten kansalaisten kauppatieteiden maisteriohjelman lukukausimaksu ja maksuaikataulu on erilainen johtuen oleskelulupavaatimuksista. Lisätietoja löydät täältä.

TallennaTallenna