Hyvä vanhempi, löydä University of Northampton ja HELBUS

Tiesitkö, että Suomessa voi opiskella kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon kahdessa vuodessa ja ilman pääsykoetta?

Suomessa voi opiskella englantilaisen University of Northamptonin ja HELBUSin kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon kahdessa kalenterivuodessa.

Tuntuuko opiskelijavalinta epäoikeudenmukaiselta tai turhauttavalta?

Uskot varmasti, että nuoressasi on potentiaalia. Tiedämme kaikki hyvin, miltä vanhemmasta tuntuu, jos nuori ei pääse opiskelemaan. Tiedämme myös miltä nuoresta itsestään tuntuu saada hylkäävä päätös ja miltä tuntuu vuoden odottelu seuraavaan pääsykoekierrokseen, jossa taas 150 000 hakijaa kilpailee alle 50 000 paikasta.

Luultavasti kaikkein eniten riipaisee se, että tutkitusti pääsykoe ei mittaa hakijan todellista potentiaalia. Turun yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan pääsykoe ei ennustanut lainkaan hakijan arvosanoja tai opiskelun nopeutta.

Pääsykoeoravanpyörälle on olemassa erinomaisia vaihtoehtoja

Itseasiassa pääsykoejärjestelmää ei ole käytössä monessakaan maailman maista, vaan useissa järjestelmissä kaikki halukkaat pääsevät aloittamaan opintonsa. Kaikki ne, jotka tekevät vaadittavat suoritukset, valmistuvat. Myös HELBUSissa noudatetaan tätä periaatetta. Opiskelijavalinta tapahtuu netissä olevan hakulomakkeemme sekä puhelinhaastattelun perusteella. Hyväksymme hakijamäärästä riippumatta jokaisen, jolla uskomme olevan mahdollisuudet menestyä opinnoissaan. Opintoihin vakavasti suhtautuvalla hakijalla onkin erittäin hyvä todennäköisyys tulla valituksi.

Virallinen tutkinto tiukalla laadunvalvonnalla

HELBUSissa opiskellaan englantilaisen yliopiston University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnot (Bachelor of Arts in Business and Management ja Master of Business Administration MBA). Valmistuvat opiskelijat saavat University of Northamptonilta samat viralliset englantilaiset yliopistotutkinnot, jotka he saisivat opiskelemalla Englannissa.

HELBUSin yhteistyökumppanit University of Northampton ja Pearson valvovat tiukasti HELBUSin opetuksen laatua. Pearson ja Northampton ovat puolestaan Englannin opetusviranomaisen Ofqualin ja QAA:n valvonnan alaisia ja esimerkiksi Ofqual taas on suoraan Englannin parlamentin valvonnan alaisuudessa.

HELBUSin opettajat tulevat 10-15 eri maasta ja useimmat heistä toimivat lehtoreina tai professoreina oman maansa yliopistoissa.

HELBUS on myös Suomen Opetushallituksen Education Finland – koulutusvientiohjelman jäsen.

Työuran aloitus aikaistuu useilla vuosilla

Koska HELBUSiin pääsy on suhteellisen todennäköistä, opiskelijoiltamme jäävät pois turhiin pääsykoekierroksiin kuluvat vuodet. Kun HELBUSissa opiskellaan myös kesällä, tulee kolmen akateemisen vuoden pituinen kandidaatin tutkinto tosiasiassa suoritettua kahdessa kalenterivuodessa. Myös tämä aikaistaa työuran alkua. HELBUSin kautta valmistunut nuori saattaa siksi olla jo rekrytointihaastatteluja tekevä tiimipäällikkö sinä vaiheessa, kun hän taas pääsykokeiden kautta opiskelemalla olisi vasta hakemassa ensimmäistä työpaikkaansa.

HELBUSissa opiskeleminen pitää kaikki ovat auki!

HELBUSissa suoritetulla kandidaatin tutkinnolla voi hakea kaikkien suomalaisten yliopistojen kauppatieteiden maisterin ohjelmiin. 

Luonnollisesti valmistuneet voivat hakea myös HELBUSin ja Northamptonin omaan maisterin ohjelmaan Helsingissä. Lisäksi tutkinnolla voi hakea tuhansiin ulkomaisiin maisterin ohjelmiin.

Myös työuran voi mainiosti aloittaa kandidaatin tutkinnolla ja HELBUSista valmistuneet ovat työllistyneet mm. keskeisiin suomalaisiin pankkeihin ja vakuutusyhtiöihin, kansainvälisiin yrityksiin sekä moniin pieniin ja keskisuuriin suomalaisiin yrityksiin.

HELBUSin opiskelijat ja heidän vanhempansa ovat tyytyväisiä

Jo neljästätoista perheestä on HELBUSissa opiskellut useampi kuin yksi perheenjäsen. Tämä kertoo opiskelijoiden ja heidän vanhempiensa tyytyväisyydestä HELBUSin opetukseen. Alla HELBUSin opiskelijoiden kommentteja:

“Vaikka odotukseni olivat korkealla, ne ovat ylittyneet! Eniten pidän koulun kansainvälisyydestä, innostavista opettajista, kannustavasta ilmapiiristä, ihanista ihmisistä ja Student Core -toiminnasta.”

Aino Kauppinen

“HELBUSissa opiskelu on ollut todella palkitseva kokemus ja en malta odottaa mitä jatko tuo tullessaan!”

Demi Palanki

“Englantini on parantunut ja olen jo nyt saanut hurjasti itsevarmuutta HELBUSista. Olen erittäin tyytyväinen valintaani hakea HELBUSin etäopiskelulinjalle.”

Anna Lammela

Tee päätös nyt!

Tee nyt päätös ottaa opiskelupaikan kohtalo omiin käsiisi! Tekemällä hakemuksen juuri nyt, et riskeeraa mitään, vaan mahdollistat opintojen aloituksen ja kandidaatin tutkinnon suorittamisen nopeimmillaan kahdessa vuodessa.

Pääset hakulomakkeeseen tästä »

Lukukausimaksut ovat erittäin kannattava investointi

Kandidaatin tutkinnon kokonaishinta on 32 990 € ja se laskutetaan kuudessa 5 498 € erässä aina uuden lukukauden alkaessa. Opintojen aloittaminen ei sido maksamaan koko 32 990 euroa vaan maksat 5 498 € aina lukukauden alussa ja jos tilanteesi muuttuu, etkä halua jatkaa opintoja, niin myöhempiä maksuja ei tarvitse maksaa.

Investointi koulutukseen on erittäin kannattava sijoitus. Suomessa on tutkittu, että yliopistotutkinto kauppatieteissä lisää henkilön nettoansioita noin 500 000 € verrattuna tilanteeseen, jossa hän ei suorittaisi korkeakoulututkintoa.

Opiskelijat saavat opintotuet ja -lainat

HELBUSin opiskelija voi saada kandidaatin opintojensa aikana noin 24 000 euroa valtion opintotukia ja opintolainoja, joten kaikkien lukukausimaksujen yhteensä 32 990 euron kokonaissumman rahoittamiseksi tarvitaan vielä noin 8 000 € muuta rahoitusta. (Lukukausimaksujen lisäksi täytyy tietysti muistaa huomioida myös elinkustannukset.)

Yleensä vanhemmat, isovanhemmat tai joku muu läheinen auttaa loppuosan rahoittamisessa. Lasten tai lastenlasten koulutukseen tehtävästä investoinnista ei tarvitse maksaa lahjaveroa (lisätietoja vero.fi sivulla).

Riskitön tapa varmistaa opiskelupaikka

University of Northamptonin Suomessa tarjottavaan kauppatieteiden kandidaatin tai maisterin ohjelmaan hakeminen ei vie paikkaasi suomalaisten yliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Siksi voit siis hakea jo nyt vaikka tänään ja saada kahdessa viikossa vahvistuksen sille, että sinulla on opiskelupaikka syksyllä.

Sen jälkeen voit halutessasi hakea myös suomalaisiin yliopistoihin. Eli asemasi yhteishaussa ei heikkene, vaikka sinulla olisi jo paikka HELBUSissa. HELBUSin opiskelupaikan peruuttaminen myöskään aiheuta sinulle mitään kustannuksia.

Heti hakemisesta on merkittävää hyötyä

Mieti miten paljon tieto varmasta opiskelupaikasta lievittää stressiä ja parantaa onnistumisen mahdollisuuksia, jos olet osallistumassa yo-kirjoituksiin tai muiden opiskeluvaihtoehtojen pääsykokeisiin! Aikaisesta hakemisesta on etua myös hakiessasi mahdollista opiskelija-asuntoa HOASilta. Opiskelija-asuntoa voi hakea neljä kuukautta ennen toivottua muuttopäivää ja hakemalla opiskelijaksi ajoissa vältät syksyn ruuhkan opiskelija-asuntojen haussa.

Varaa aika neuvottelulle tai täytä hakulomake!

täytä hakulomake NYT »

Haluatko tietää enemmän?

Jos haluat keskustella mistä tahansa asiasta itsesi tai nuoresi kohdalta, soita tai lähetä ehdotus sinulle sopivasta ajasta:

Kari Jääskeläinen

Puhelin: 040 501 7627
kari.jaaskelainen@helbus.fi