Jäikö nuoresi tänä(kin) vuonna ilman opiskelupaikkaa?
Älä huoli, ette ole ongelmissanne yksin.

Ulkomaisen tutkinnon voi nyt suorittaa myös kokonaan Suomessa!

HELBUS Helsinki School of Businessissa voi suorittaa englantilaisen University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnot. University of Northamptonin tutkinnot arvostetaan Suomessa samanarvoisiksi kuin suomalaistenkin yliopistojen tutkinnot. Niillä työllistyy erinomaisesti ja esimerkiksi kandidaatin tutkinnolla voi hakea jatkamaan opintojaan myös perinteisten suomalaisten yliopistojen maisterin ohjelmiin. Täältä voit katsoa millaisiin tehtäviin HELBUSista valmistuneet ovat työllistyneet.

HELBUSiin on helpompi päästä sisään, opintojen läpäiseminen edellyttää määrätietoista työtä

HELBUSiin ei ole pääsykoetta emmekä muutenkaan pyri karsimaan ketään, jolla uskomme olevan aito motivaatio ja mahdollisuus valmistua. Valinta tapahtuu hakulomakkeen ja puhelinhaastattelun perusteelle eivätkä kehnommatkaan arvosanat välttämättä ole esteenä, jos vakuutumme hakijan motivaatiosta suorittaa opintonsa aikataulussa.

Opetuksemme laatu ja niiden läpäisykriteerit ovatkin sitten englantilaisten yhteistyökumppaniemme toimesta erittäin tiukasti valvottua. Esimerkiksi opettajan antaman arvostelun tarkastaa ensin sisäisesti oma valvojamme ja vielä toisen kerran puolen vuoden välein englannista tuleva ulkopuolinen valvoja (external verifier). Eli HELBUSin toimintaa valvovat yhteistyökumppanimme Pearson ja University of Northanpton. Heitä valvoo Englannin opetusviranomainen Ofqual, joka puolestaan on suoraan Englannin parlamentin valvonnassa.

Vaikka opetusta valvotaan tiukasti, ei opintoja ole tehty ylivoimaisen vaikeiksi. Jos opiskelija osallistuu (läsnäolopakolliseen) opetukseen ja tekee annetut tehtävät ajoissa, hän valmistuu erittäin todennäköisesti.

Investointi nuoren koulutukseen on erittäin tuottava sijoitus

Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan henkilö, joka suorittaa korkeakoulututkinnon, tienaa uransa aikana noin 500.000 euroa enemmän nettopalkkaa verrattuna tilanteeseen, jossa hän ei kävisi korkeakoulua. Lukukausimaksuihin tehty investointi tuottaa itsensä takaisin siis yli kymmenkertaisena.

HELBUSissa on pakollinen läsnäolo ja tiivis opiskelutahti. Kolmen akateemisen vuoden laajuinen kandidaatintutkinto tehdään kesälukukausien ansiosta kahdessa kalenterivuodessa ja tämä yhdistettynä turhien pyrkimisvuosien poisjäämiseen aikaistaa työuran alkamista niin paljon, että lukukausimaksut ehtii tienata takaisin ennen kuin perinteisestä yliopistosta valmistuisi. (Vaikka opetusta on kesällä, niin HELBUSissakin on noin kahden kuukauden kesäloma.)

Opintotuilla ja -lainoilla voi kattaa 70 % kuluista

Kandidaatin tutkinnon kokonaishinta on yhteensä 32.990 €. Opintojen aikana siihen ehtii saada noin 20.000 € opintotukia ja -lainoja. Moni opiskelijamme saa lukukausimaksuihin tukea vanhemmiltaan. Jos vanhemmat maksavat lukukausimaksun omalta tililtään suoraan koululle, ei rahoituksesta ole peritty lahjaveroa.

HELBUSin opiskelijat ja heidän vanhempansa ovat erittäin tyytyväisiä saamaansa opetukseen

Jo kolmestatoista perheestä on HELBUSissa opiskellut useampi kuin yksi perheenjäsen. Tämä kertoo opiskelijoiden ja heidän vanhempiensa tyytyväisyydestä saamaansa opetuksen. Voit lukea vanhempien kokemuksista täältä!

Katso hakuohjeet täältä

Syksyn aloitukseen ehtii vielä hakea.
Katso hakuohjeet täältä!  
Tai täytä hakulomake suoraan täällä!

Kysy lisää tai tule käymään

Olette myös tervetulleita vierailemaan HELBUSissa milloin vain teille sopivana aikana. Tai jos sinulla on vanhempana lisää kysymyksiä, soita tai lähetä mailia.

Ystävällisesti

Kari

kari.jaaskelainen(at)helbus.fi
040 501 7627

Opiskelijoiden tarinoita

Aino Kauppinen

HELBUSissa minua kiinnostivat eniten opintojen kansainvälisyys, ohjelman nopeus, keskittyminen yhteen aiheeseen kerrallaan sekä vierailevat professorit. Kansainvälisyys on nykypäivänä todella tärkeää. Vaikka odotukseni olivat korkealla, ne ovat ylittyneet! Opettajat ovat todella päteviä, henkilökunta todella avuliasta ja opiskelu mielenkiintoista!

Belinda Selonen

Päätin hakea HELBUSiin, koska täällä voi opiskella englanniksi kansainvälisten opettajien opetuksessa. Odotin erityisesti mielenkiintoisia kursseja mielenkiintoisilta professoreilta ja odotukseni ovat pääosin täyttyneet. Myös terminologia oli alussa haastavaa mutta kova työ palkitsee ja tunnen oppineeni todella paljon.

Suosikkiaineeni on markkinointi ja haluaisin tulevaisuudessa työskennellä sen parissa. Haastavinta opinnoissa ovat olleet tiukka opiskelutahti ja opinnäytteiden deadlinet. Pidän kuitenkin siitä, miten minua haastetaan HELBUSin opinnoissa.