Nyt voit suorittaa englantilaisen University of Northamptonin kauppatieteiden maisterin (MBA) tutkinnon kokonaan Suomessa!

Voit opiskella tutkinnon työn ohessa 24 kuukaudessa tai kokopäiväisesti 12 kuukaudessa! Aloitusmahdollisuuksia on kolme: syyskuussa, tammikuussa ja toukokuussa. 

Etene johtoryhmään tai jopa toimitusjohtajaksi

MBA-tutkinto perehdyttää sinut kaikkiin kauppatieteiden keskeisiin alueisiin mukaan lukien johtaminen, markkinointi, rahoitus, laskenta, yrittäjyys ja neuvottelutaito. Asiat käydään läpi yrityksen strategisen johtamisen näkökulmasta, joten ohjelma valmentaa sinut etenemään urallasi jopa johtoryhmän jäseneksi ja toimitusjohtajaksi.

Ohjelman osallistujat ovatkin mm. toimitusjohtajia, johtoryhmän jäseniä sekä asiantuntijoita kuten markkinointi- tai projektipäälliköitä. Opiskelutoverisi ovat kunnianhimoisia ja motivoituneita etenemään urallaan, ja heistä tule sinulle koko elämän kestävä tärkeä verkosto. Osallistujien työnantajat ovat mm. seuraavilta toimialoilta: IT-sektori, kiinteistöt, matkailu- ja liikuntapalvelut, lääketeollisuus, merkkituotteet ja konsultointi.

Myös monet työnantajien arvostamat ominaisuudet, kuten kommunikaatiotaidot, kielitaito ja tiimityöskentelytaidot kehittyvät opintojen aikana ja saavat sinut erottumaan joukosta.

Lisää uskottavuutta ja itseluottamusta

Tutkimusten mukaan uusien työmahdollisuuksien ja piristyvien uranäkymien lisäksi MBA-opiskelijat katsovat saavansa opinnoista mm. seuraavia hyötyjä: 

  • lisääntynyt itseluottamus ja uskottavuus
  • paremmat kommunikaatiotaidot ja ajankäytön hallinta 
  • laajempi maailmankuva 

Haaga-Helian opiskelija Minna Suutari puolestaan selvitti lopputyössään ammattikorkeakoulusta valmistuneiden yleisimpiä syitä jatkaa opintojaan maisteriksi. Tärkeimpiä syitä olivat työllistyminen, urakehitys ja jatko-opintomahdollisuudet: 

”Ylemmän korkeakoulututkinnon arvo on nähtävissä konkreettisesti tutkimuksen esiintuoman asematason, palkkauksen ja työttömyyden vertailulla. Tradenomeista hyvin pieni osa, alle 20 %, työskentelee johtotehtävissä, kun taas ekonomeista yli 40 % työskentelee samantasoisissa tehtävissä. Ekonomien keskipalkka on yli 2000€ korkeampi kuin tradenomien, johtuen juuri ekonomien sijoittumisestatyöelämässä. Näin ollen vaativimpia työtehtäviä haluavan tradenomin kannattaa pyrkiä suorittamaan ylempi korkeakoulututkinto.” 

Opiskele työn ohessa tai kokopäivätoimisesti

Opetus tapahtuu pääosin verkossa ja sekä kerran kuukaudessa tarjottavalla 1-3 päivän lähiopetusjaksolla (24 kk versio). Lähiopetus nauhoitetaan soveltuvin osin, joten jos työkiireet tai etäisyys estävät sinua osallistumasta paikanpäällä, voit katsoa opetuksen illalla tai viikonloppuna. Itsenäiseen työskentelyyn on hyvä varata 10-15 tuntia viikossa 24 kk versiossa.

Opintojen kaksi ensimmäistä viikkoa ovat tavallista intensiivisempiä, eli tyypillisesti ensimmäisellä viikolla on neljä lähipäivää ja toisella viikolla 2-4 lähipäivää. Sen jälkeen rytmi tasaantuu tuohon 1-3 lähipäivää kuukaudessa. (12 kk versiossa työmäärät ja lähiopetuksen määrä kuukaudessa on kaksinkertainen 24 kk versioon verrattuna.)

Ohjelman suoritettuasi saat englantilaisen ylemmän yliopistotutkinnon 

Opiskelijat ovat University of Northamptonin virallisia opiskelijoita. Opetus tapahtuu kokonaan Suomessa. Tutkintotodistus on sama kuin se, joka opiskelija saisi suorittaessaan kaikki opinnot Englannissa. 

University of Northampton 

University of Northampton on englantilainen yliopisto, jolla on oikeus myöntää tutkintoja aina tohtorintutkintoon asti. University of Northampton on valittu kolmena vuonna peräkkäin The Times Higher Education (THE) palkintoehdokkaaksi ‘Business School of the Year’ kategoriassa.  

Maisteriohjelmaan hyväksytyt opiskelijat ovat University of Northamptonin opiskelijoita, vaikka opiskelevatkin Suomessa. MBA-tutkinto, kuten muutkin yliopiston maisteriohjelmat, on Iso-Britanniassa virallisesti sen opetusviranomaisen QAAn hyväksymä ylempi korkeakoulututkinto, joka on muiden maisteriohjelmien tapaan vuotuisen laadunarvioinnin kohteena.

Englantilainen MBA on Englannissa virallinen ylempi yliopistotutkinto. Se kelpaa Suomessa sellaisenaan erinomaisesti yksityiselle sektorille tai esimerkiksi yliopistojen tohtorinkoulutusohjelmiin. 

Tutkinto on laajuudeltaan 90 suomalaista opintopistettä. Opetus on kokonaan englanniksi ja opettajina toimii oman alansa arvostettuja ammattilaisia ja useimmat heistä toimivat opettajina myös muissa yliopistoissa.

Hakeminen

Opinnot voi aloittaa tammikuussa, toukokuussa tai syyskuussa. Ohjelmaan voi hakea myös muilla kuin kauppatieteiden tutkinnoilla, eli voit hakea, jos olet opiskellut esimerkiksi tekniikkaa, oikeustiedettä tai mitä tahansa muutakin tieteenalaa. (Jos sinulla ei ole aiempia korkeakouluopintoja, saatat silti tulla valituksi esimieskokemuksesi nojalla.) Yksityiskohtaiset hakuohjeet löytyvät täältä.

Katso lisätietoja näistä linkeistä!

Opintojen sisältö
Aikataulut
Lukukausimaksut
Hakukelpoisuus
Hakeminen
Maisteriopiskelijat kertovat
Tilaa hakupaketti

Täältä löydät lisätietoja maisteriohjelman sisällöstä HELBUSissa.

Testaa alla olevalla pikatestillä tulisitko valituksi ja ota mielellään yhteyttä:

+358 40 1257215
info(@)helbus.fi

 

Tulisitko valituksi MBA-ohjelmaan?

  • Onko sinulla alempi korkeakoulututkinto? (Tai jos ei ole, niin onko sinulla kokemusta esimiesasemasta ja budjetti- tai liiketoimintavastuusta.)
  • Hyviä esimerkkejä kiinnostuksesta ovat esimerkiksi työtehtävät, aiheeseen liittyvät nykyiset tai tulevat haasteet sekä myös harrastukset ja mielenkiinnnon kohteet.

  • Voiko joku henkilö (esimerkiksi nykyinen tai aikaisempi esimies, opettaja tai kollega) suositella sinua MBA-ohjelmaan?
  • Voitko osoittaa riittävää englannin kielen taitoa esimerkiksi jollakin seuraavista tavoista (yksi riittää):
  • Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää (tai vaikka täydennettävää ylläoleviin vastauksiisi) kirjoita alle.
    Vahvistamalla ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.