Alla pyytämäsi tiedot MBA-tutkinnon hinnoista ja rahoitusvaihtoehdoista

MBA-tutkintojen hinnat

MBA-tutkinnot maksavat Suomessa 23.500 € – 59.200 € (sisältäen ALV:n).

Tällä hetkellä Suomen edullisin yliopistollinen MBA-tutkinto on University of Northamptonin ja HELBUSin MBA-tutkinto, joka on samalla virallinen englantilainen maisterin tutkinto. Tutkintomme kokonaishinta tammikuussa 2024 aloittavalle on juuri tuo 23.500 €. Hintaan sisältyy ALV.

Tutkintomme toistaiseksi edullinen hinta johtuu siitä, että se on asetettu Englannin MBA-markkinoilla vallitsevan kilpailutilanteen mukaan. Olemme nostamassa Suomessa tarjottavan ohjelman hintaa määrätietoisesti kohti suomalaisten MBA tutkintojen tasoa ja esimerkiksi tammikuussa 2022 tutkinnon hinta nousee 18.900 euroon.

Erinomainen hinta-/laatusuhteemme on otettu markkinoilla hyvin vastaan. 

Työnantajasi saattaa kattaa kustannuksen tai osan siitä

Sinun kannattaa kysyä osallistuisiko työnantajasi kustannuksiin. Monessa yrityksessä saattaa olla jopa valmiiksi mietitty politiikka tämän asian suhteen.

Tutkinnon 23.500 € kokonaiskustannuksessa on siis jo ALV mukana. Lukukausimaksut maksetaan kolmessa 7833 € erässä kahdeksan kuukauden välein (24kk versiossa).  Maksut jakautuvat vieläpä 2-3 eri tilikaudelle; tammikuu 2024, syyskuu 2024 ja toukokuu 2025. Tämä on jo hyvinkin edullinen summa henkilökunnan kouluttamiseen.

MBA-tutkinnon lukukausimaksut verotuksessa

Vero.fi sivulta löytyy yksityiskohtaista tietoa siitä, miten MBA-tutkintoja käsitellään työnantajan ja työntekijän verotuksessa:

Koulutusmenot opiskelijan omassa verotuksessa

Koulutusmenot työnantajan verotuksessa

Opintotuet ja -lainat rahoitusvaihtoehtona

Jos valitset kokopäiväisen (FT) 12 kk MBA-ohjelman, olet oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea ja lainaa. Opiskelun aikana voit saada opintotukea ja opintolainaa enimmillään yhteensä noin 12 000€. Kuukaudessa tämä on siis 252 € (opintoraha itsenäisesti asuvalle) ja 800 € (opintolaina ulkomaisessa oppilaitoksessa opiskelevalle). Opintojen ohessa voi lisäksi tienata palkkaa noin 8 352 € ilman, että se alkaa pienentää opintotuen määrää.

Pankkilaina

Pankit ja muut rahoituslaitokset myöntävät lainoja, joilla lukukausimaksut voi rahoittaa. 

Säästäminen palkasta

Jos koko 23.500 € investoinnin rahoittaa opintojen kuluessa säästämällä palkasta (24 kuukauden aikana), kuukausirasitus olisi 979 €.

HELBUSin ja OP:n yhteistyörahoitus 

HELBUS tarjoaa myös mahdollisuuden rahoittaa osan tai koko lukukausimaksun OP:n Tililuotolla. Hakeminen on helppoa suoraan HELBUSin toimittamalla linkillä. 

  • Korko OP-prime + 7,50 %* 
  • Jokaiselle laskulle 30 päivää korotonta maksuaikaa 
  • Ei luoton perustamismaksua 
  • Minimikuukausierä 1,7% tai vähintään 50€ 
  • Laskutuspalkkio 5 €/kk 
  • Voit maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja 

OP tarkistaa hakemuksen yhteydessä luottotiedot ja maksukykysi OP:n luotonmyöntökriteerien mukaisesti. Luoton myöntämisen ehtoina on vakituiset tulot sekä asunto. Luottoa voidaan hakea myös yhteisvastuullisesti samassa taloudessa asuvan täysi-ikäisen hakijan kanssa. Hakemuksen allekirjoittaneet henkilöt vastaavat yhteisvastuullisesti luottoa koskevien ehtojen noudattamisesta ja koko luoton takaisinmaksusta.

OP:n hakuportaaliin pääset tästä! 

Jos sinulla on riittävästi johtamiskokemusta, saatat olla hakukelpoinen myös ilman aiempia korkeakouluopintoja. Katso täältä lisätiedot.

Heräsikö sinulle kysymyksiä aiheesta? Soita tai laita viestiä!

+358 40 1257215
info(at)helbus.fi

Pyydä lisätietoja alta!

Tilaa tästä lisätiedot ja hakuohjeet!


    Vahvistamalla ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kysy lisätietoja puhelimitse tai sähköpostilla!

Kari Jääskeläinen

Puhelin: 040 501 7627
kari.jaaskelainen(@)helbus.fi