Alla pyytämäsi tiedot MBA-tutkinnon hinnoista ja rahoitusvaihtoehdoista

MBA-tutkintojen hinnat

MBA-tutkinnot maksavat Suomessa 16.900 € – 59.200 €.

Tällä hetkellä Suomen edullisin yliopistollinen MBA-tutkinto on University of Northamptonin ja HELBUSin MBA-tutkinto, joka on samalla virallinen englantilainen maisterin tutkinto. Tutkintomme kokonaishinta toukokuussa 2021 aloittavalle on juuri tuo 16.900 €. Hintaan sisältyy ALV.

Tutkintomme huomattavan edullinen hinta johtuu siitä, että se on asetettu Englannin MBA-markkinoilla vallitsevan kilpailutilanteen mukaan. Olemme nostamassa Suomessa tarjottavan ohjelman hintaa määrätietoisesti kohti suomalaisten MBA tutkintojen tasoa ja esimerkiksi jo ensi syksynä tutkinnon hinta nousee 17.900 euroon.

Vielä tällä hakukierroksella voit kuitenkin siis suorittaa tutkinnon 16.900 € kokonaishinnalla.

Huomattavan edullinen hinta-/laatusuhteemme on otettu markkinoilla hyvin vastaan. Ohjelman aloittajamäärät ovat kasvaneet 100 prosenttia kahtena vuonna peräkkäin.

Työnantajasi saattaa kattaa kustannuksen tai osan siitä

Sinun kannattaa kysyä osallistuisiko työnantajasi kustannuksiin. Monessa yrityksessä saattaa olla jopa valmiiksi mietitty politiikka tämän asian suhteen.

Tutkinnon 16.900 € kokonaiskustannuksessa on siis jo ALV mukana, jolloin työnantaja voi mahdollisesti vähentää kustannuksen omista ALV maksuistaan. Tällöin todellinen kustannus työnantajalle on noin 13 600 €. Kun lukukausimaksut maksetaan kolmessa 5 633 € erässä kahdeksan kuukauden välein (24kk versiossa), on kertamaksu työnantajalle vain noin 4 300 €. Tämä on jo suhteellisen edullinen summa henkilökunnan kouluttamiseen.

MBA-tutkinnon lukukausimaksut verotuksessa

Vero.fi sivulta löytyy yksityiskohtaista tietoa siitä, miten MBA-tutkintoja käsitellään työnantajan ja työntekijän verotuksessa:

Koulutusmenot opiskelijan omassa verotuksessa

Koulutusmenot työnantajan verotuksessa

Opintotuet ja -lainat rahoitusvaihtoehtona

Jos valitset kokopäiväisen (FT) 12 kk MBA-ohjelman, olet oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea ja lainaa. Opiskelun aikana voit saada opintotukea ja opintolainaa enimmillään yhteensä noin 12 000€. Kuukaudessa tämä on siis 252 € (opintoraha itsenäisesti asuvalle) ja 800 € (opintolaina ulkomaisessa oppilaitoksessa opiskelevalle). Opintojen ohessa voi lisäksi tienata palkkaa noin 8 352 € ilman, että se alkaa pienentää opintotuen määrää.

HELBUSin ja OP:n yhteistyörahoitus

HELBUS tarjoaa myös mahdollisuuden rahoittaa osan tai kaikki lukukausimaksut OP:n Tililuotolla. Hakeminen on helppoa suoraan HELBUSin toimittamalla linkillä. Alla esimerkki rahoituksesta: Haettu tili esim. kaikki lukukausimaksut, yhteensä 16.900€

OP-prime + 7,50%
laskutuspalkkio 5€/kk, vain kun avointa pääomaa
luoton perustamismaksu 0€
minimi kuukausierä on 1,7% luottolimiitistä (rahoittaessasi koko hinnan vähintään 305€/kk)

Pankkilaina

Pankit ja muut rahoituslaitokset myöntävät lainoja, joilla lukukausimaksut voi rahoittaa. Ottamalla lainan ja lyhentämällä se kolmessa vuodessa, kuukausierä saattaa olla jopa alle 500 €. Korkoja ja maksueriä voi kokeilla esimerkiksi täällä.

Säästäminen palkasta

Jos koko 16.900 € investoinnin rahoittaa opintojen kuluessa säästämällä palkasta (24 kuukauden aikana), kuukausirasitus olisi 705 €.

Heräsikö sinulle kysymyksiä aiheesta? Soita tai laita viestiä!

Kari Jääskeläinen
040 501 7627
kari.jaaskelainen(at)helbus.fi