MBA-tutkinnon hinnat ja rahoitusvaihtoehdot

MBA-tutkintojen hinnat Suomessa

MBA-tutkinnot maksavat Suomessa 23.500 € – 59.200 € (sisältäen ALV:n).

Tällä hetkellä Suomen edullisin yliopistollinen MBA-tutkinto on University of Northamptonin ja HELBUSin MBA-tutkinto, joka on samalla virallinen englantilainen maisterin tutkinto. Tutkintomme kokonaishinta toukokuussa 2024 aloittavalle on juuri tuo 23.500 €. Hintaan sisältyy ALV.

Tutkintomme toistaiseksi edullinen hinta johtuu siitä, että se on asetettu Englannin MBA-markkinoilla vallitsevan kilpailutilanteen mukaan ja erinomainen hinta-/laatusuhteemme on otettu markkinoilla hyvin vastaan. 

Työnantajasi saattaa kattaa kustannuksen tai osan siitä

Sinun kannattaa kysyä osallistuisiko työnantajasi kustannuksiin. Monessa yrityksessä saattaa olla jopa valmiiksi mietitty politiikka tämän asian suhteen.

Tutkinnon 23.500 € kokonaiskustannuksessa on siis jo ALV mukana. Lukukausimaksut maksetaan kolmessa 7833 € erässä kahdeksan kuukauden välein (24kk versiossa). Maksut jakautuvat aina vähintään kahdelle, joskus kolmelle eri tilikaudelle. Tämä on jo edullinen summa henkilökunnan kouluttamiseen.

MBA-tutkinnon lukukausimaksut verotuksessa

Vero.fi sivulta löytyy yksityiskohtaista tietoa siitä, miten MBA-tutkintoja käsitellään työnantajan ja työntekijän verotuksessa:

Koulutusmenot opiskelijan omassa verotuksessa

Koulutusmenot työnantajan verotuksessa

Opintotuet ja -lainat rahoitusvaihtoehtona

Jos valitset kokopäiväisen (FT) 12 kk MBA-ohjelman, olet oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea ja lainaa. Opiskelun aikana voit saada opintotukea ja opintolainaa enimmillään yhteensä noin 12 000€. Kuukaudessa tämä on siis 252 € (opintoraha itsenäisesti asuvalle) ja 800 € (opintolaina ulkomaisessa oppilaitoksessa opiskelevalle). Opintojen ohessa voi lisäksi tienata palkkaa noin 8 352 € ilman, että se alkaa pienentää opintotuen määrää.

Pankkilaina

Pankit ja muut rahoituslaitokset myöntävät lainoja, joilla lukukausimaksut voi rahoittaa. Ottamalla lainan ja lyhentämällä se kolmessa vuodessa, kuukausierä saattaa olla jopa alle 500 €. 

Säästäminen palkasta

Jos koko 23.500 € investoinnin rahoittaa opintojen kuluessa säästämällä palkasta (24 kuukauden aikana), kuukausirasitus olisi hiukan alle 1000 €/kk.

HELBUSin ja OP:n yhteistyörahoitus 

HELBUS tarjoaa myös mahdollisuuden rahoittaa osan tai koko lukukausimaksun OP:n Tililuotolla. Hakeminen on helppoa suoraan HELBUSin toimittamalla linkillä. Tilaa lisätiedot tililuotosta allaolevalla lomakkeella.

Jos sinulla on riittävästi johtamiskokemusta, saatat olla hakukelpoinen myös ilman aiempia korkeakouluopintoja. Katso täältä lisätiedot.

Heräsikö sinulle kysymyksiä aiheesta?
Soita tai laita viestiä!
+358 40 1257215
info(at)helbus.fi

Pyydä lisätietoja alta!

Tilaa tästä lisätiedot MBA-tutkinnosta!


    Vahvistamalla ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kysy lisätietoja puhelimitse tai sähköpostilla!

Kari Jääskeläinen

Puhelin: 040 501 7627
kari.jaaskelainen(@)helbus.fi