MBA-tutkinnon hinnat ja rahoitusvaihtoehdot

MBA-tutkintojen hinnat Suomessa

MBA-tutkinnot maksavat Suomessa 17.900 € – 59.200 € (sisältäen ALV:n).

Tällä hetkellä Suomen edullisin yliopistollinen MBA-tutkinto on University of Northamptonin ja HELBUSin MBA-tutkinto, joka on samalla virallinen englantilainen maisterin tutkinto. Tutkintomme kokonaishinta syyskuussa 2021 aloittavalle on juuri tuo 17.900 €. Hintaan sisältyy ALV.

Tutkintomme toistaiseksi edullinen hinta johtuu siitä, että se on asetettu Englannin MBA-markkinoilla vallitsevan kilpailutilanteen mukaan. Olemme nostamassa Suomessa tarjottavan ohjelman hintaa jokaisella hakukierroksella kohti suomalaisten MBA tutkintojen hintatasoa ja esimerkiksi tammikuussa 2022 tutkinnon hinta nousee 18.900 euroon.

Vielä tällä hakukierroksella voit kuitenkin siis suorittaa tutkinnon 17.900 € kokonaishinnalla.

Erinomainen hinta-/laatusuhteemme on otettu markkinoilla hyvin vastaan. Ohjelman aloittajamäärät ovat kasvaneet 100 prosenttia kahtena vuonna peräkkäin.

Työnantajasi saattaa kattaa kustannuksen tai osan siitä

Sinun kannattaa kysyä osallistuisiko työnantajasi kustannuksiin. Monessa yrityksessä saattaa olla jopa valmiiksi mietitty politiikka tämän asian suhteen.

Tutkinnon 17.900 € kokonaiskustannuksessa on siis jo ALV mukana, jolloin työnantaja voi mahdollisesti vähentää kustannuksen omista ALV maksuistaan. Tällöin todellinen kustannus työnantajalle on noin 14 435 €. Kun lukukausimaksut maksetaan kolmessa 5 967 € erässä kahdeksan kuukauden välein (24kk versiossa), on kertamaksu työnantajalle vain noin 4 811 €. Nuo maksut jakautuvat vieläpä kolmelle eri tilikaudelle; syyskuu 2021, huhtikuu 2022 ja toukokuu 2023. Tämä on jo hyvinkin edullinen summa henkilökunnan kouluttamiseen.

MBA-tutkinnon lukukausimaksut verotuksessa

Vero.fi sivulta löytyy yksityiskohtaista tietoa siitä, miten MBA-tutkintoja käsitellään työnantajan ja työntekijän verotuksessa:

Koulutusmenot opiskelijan omassa verotuksessa

Koulutusmenot työnantajan verotuksessa

Opintotuet ja -lainat rahoitusvaihtoehtona

Jos valitset kokopäiväisen (FT) 12 kk MBA-ohjelman, olet oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea ja lainaa. Opiskelun aikana voit saada opintotukea ja opintolainaa enimmillään yhteensä noin 12 000€. Kuukaudessa tämä on siis 252 € (opintoraha itsenäisesti asuvalle) ja 800 € (opintolaina ulkomaisessa oppilaitoksessa opiskelevalle). Opintojen ohessa voi lisäksi tienata palkkaa noin 8 352 € ilman, että se alkaa pienentää opintotuen määrää.

Pankkilaina

Pankit ja muut rahoituslaitokset myöntävät lainoja, joilla lukukausimaksut voi rahoittaa. Ottamalla lainan ja lyhentämällä se kolmessa vuodessa, kuukausierä saattaa olla jopa alle 500 €. 

Säästäminen palkasta

Jos koko 17.900 € investoinnin rahoittaa opintojen kuluessa säästämällä palkasta (24 kuukauden aikana), kuukausirasitus olisi 745 €.

HELBUSin ja OP:n yhteistyörahoitus 

HELBUS tarjoaa myös mahdollisuuden rahoittaa osan tai koko lukukausimaksun OP:n Tililuotolla. Hakeminen on helppoa suoraan HELBUSin toimittamalla linkillä. Tilaa lisätiedot tililuotosta allaolevalla lomakkeella.

Jos sinulla on riittävästi johtamiskokemusta, saatat olla hakukelpoinen myös ilman aiempia korkeakouluopintoja. Katso täältä lisätiedot.

Heräsikö sinulle kysymyksiä aiheesta?
Soita tai laita viestiä!
Kari Jääskeläinen
040 501 7627
kari.jaaskelainen(at)helbus.fi

Pyydä lisätietoja alta!

Tilaa tästä lisätiedot MBA-tutkinnosta ja OP:n lainamahdollisuudesta!


    Vahvistamalla ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kysy lisätietoja puhelimitse tai sähköpostilla!

Kari Jääskeläinen

Puhelin: 040 501 7627
kari.jaaskelainen(@)helbus.fi