MBA-tutkinto – olisiko nyt oikea aika?

Nyt voit suorittaa englantilaisen yliopiston University of Northamptonin kauppatieteiden maisterin (MBA) tutkinnon Suomessa, työn ohessa 24 kuukaudessa tai kokopäiväisesti opiskellen 12 kuukaudessa!

 • Haluaisitko ottaa kantaa yrityksen strategisiin kysymyksiin?
 • Tarvitsetko kauppatieteiden maisterin (MBA) tutkintoa uralla etenemiseen
 • Haluaisitko esimiestehtäviin?
 • Haluaisitko saada budjetti- tai liiketoimintavastuuta?

MBA valmistaa sinut urasi seuraavalle askelmalle!

MBA-tutkintoa tarvitaan usein tilanteissa, jossa työssään hyvin menestynyt henkilö etenee esimiesasemaan tai liiketoimintavastuuseen. Tai kun henkilö alkaa valmistautua organisaation johtoryhmän jäsenyyteen tai ehkä jopa toimitusjohtajuuteen. Jos korkeakoulututkinto on jäänyt kokonaan hankkimatta, muodostuu sen puutteesta usein uralla etenemisen este.

MBA perehdyttää sinut liiketoiminnan keskeisiin kysymyksiin

Suomessa tarjottava University of Northamptonin MBA tutkinto on suunniteltu perehdyttämään osallistujat yritysjohdon strategisiin kysymyksiin. Tutkintoon sisältyy kursseja mm.

 • Johtamisesta
 • Strategiasta ja innovaatiotoiminnasta
 • Tuotantotaloudesta
 • Organisaatiokäyttäytymisestä
 • Markkinoinnista
 • Rahoituksesta
 • Yrittäjyydestä ja
 • Neuvottelustrategiasta.

Virallinen englantilainen maisterin tutkinto

HELBUSin ja University of Northamptonin Suomessa tarjottavan MBA-ohjelman suorittaneet saavat University of Northamptonin MBA-tutkinnon, joka on samalla virallinen englantilainen maisterin tutkinto.

Tiukka laadunvalvonta

University of Northampton on valittu kolmena vuonna peräkkäin The Times Higher Education (THE) palkintoehdokkaaksi ‘Business School of the Year’ kategoriassa. UoN ja sitä kautta myös sen HELBUSisssa tarjottavat ohjelmat kuuluvat Englannin yliopistojen tiukan QAA-laadunvalvonnan piiriin.

MBA-tutkinnon edut sinulle

Berkeley Haas -Business School:issa tehdyn tutkimuksen mukaan uusien työmahdollisuuksien ja piristyvien uranäkymien lisäksi MBA-opiskelijat katsovat saavansa opinnoista mm. seuraavia hytyja:

 • Lisääntynyt itseluottamus ja uskottavuus
 • Paremmat kommunikaatiotaidot ja ajankäytön hallinta
 • Laajempi maailmankuva

Moni HELBUSin MBA-tutkintoa opiskeleva on taustaltaan tradenomi. Haaga-Helian opiskelija Minna Suutari selvitti lopputyössään ammattikorkeakoulusta valmistuneiden yleisimpiä syitä jatkaa opintojaan maisteriksi. Tärkeimpiä syitä olivat työllistyminen, urakehitys ja jatko-opintomahdollisuudet:

”Ylemmän korkeakoulututkinnon arvo on nähtävissä konkreettisesti tutkimuksen esiintuoman asematason, palkkauksen ja työttömyyden vertailulla. Tradenomeista hyvin pieni osa, alle 20 %, työskentelee johtotehtävissä, kun taas ekonomeista yli 40 % työskentelee samantasoisissa tehtävissä. Ekonomien keskipalkka on yli 2000€ korkeampi kuin tradenomien, johtuen juuri ekonomien sijoittumisesta työelämässä. Näin ollen vaativimpia työtehtäviä haluavan tradenomin kannattaa pyrkiä suorittamaan ylempi korkeakoulututkinto.”

Opit myös päämäärätietoisilta opiskelutovereiltasi!

Suomessa tarjottavan MBA-tutkintomme osanottajista noin 25 prosentilla on toimitusjohtajatausta, noin neljänneksellä on johtoryhmän jäsenyystausta, noin 25 prosentilla asiantuntijarooli ja lopuilla 25 prosentilla on takanaan hiljattain suoritettu kauppatieteiden kandidaatin tutkinto.

Opiskelijat ovat tyytyväisiä!

”Ennen ohjelman alkua odotukseni olivat korkealla, mutten sittenkään ollut ihan varma mitä tuleman pitää. Odotukseni ovat ylittyneet moninkertaisesti; proffat ovat huippuammattilaisia sekä opettajina että omien alansa toimijoina, ja olen todella etuoikeutettu saadessani hyötyä heidän osaamisestaan näin, vieläpä hyvin kilpailukykyiseen hintaan.”

Pasi Ketolainen

”Nyt oli aika investoida itseeni – HELBUSin MBA sopi tilanteeseen. Olen huomannut urani varrella, että urakehityksen kannalta on erittäin suositeltavaa omata maisterin tutkinto. MBA-tutkinnon valitsemisen taustalla oli myös halu kehittää itseään ja lisätä omaa kilpailukykyä työmarkkinoilla. HELBUSin ohjelmassa vaikutuksen teki sen kansainvälisyys ja monipuoliset, kansainväliset professorit. Vuoden kestävä ohjelma sopii elämäntilanteeseni täydellisesti, sillä saan tutkinnon nopeasti ja pääsen jatkamaan työuraani pian. Olen ollut todella tyytyväinen ohjelmaan tähän asti. Positiivisena yllätyksenä tuli se tiivis yhteistyö University of Northamptonin ja HELBUSin välillä, joka takaa tarkat raamit opinnoissa ja laadukkaan opetuksen.”

Hanna Hautajärvi

”Valmistuin juuri kandidaatin ohjelmasta Barcelonasta ja halusin jatkaa suoraan maisteriohjelmaan. HELBUSin MBA osui täydelliseen kohtaan, sillä jos olisin halunnut hakea muihin suomalaisiin maisteriohjelmiin, minun olisi pitänyt odottaa vielä vuosi. Haluan myös pitää ovia auki kansainväliselle uralle ja MBA on hyvin arvostettu ulkomailla. Opiskelin kandin kaksi ensimmäistä vuotta HELBUSissa, joten tiesin, että tulen viihtymään ja voin luottaa siihen, että homma toimii ja tutkinto on hyvä. Ohjelma on ollut haastava, mutta HELBUSin henkilökunnalta ja professoreilta on saanut aina tarvittaessa apua. Olen viihtynyt ohjelmassa hyvin, meillä on todella mukava ryhmä ja myös professorit vaikuttavat todella laadukkailta ja mielenkiintoisilta!”

Nina Miettinen

MBA-tutkinnon hinta

Koko ohjelman lukukausimaksut vuonna 2024 aloittaville EU- ja ETA maiden kansalaisille ovat yhteensä 18 951,61 € + ALV, (yht 23 500 €). Ne maksetaan kolmessa 7 833,33 € erässä kahdeksan kuukauden välein. Sähköiset oppikirjat sisältyvät lukukausimaksuun. 

Todennäköisesti Suomen paras hinta-/laatusuhde!

University of Northamptonin MBA-tutkinto on Suomen edullisin MBA-tutkinto. Se on samalla yksi harvoista MBA-tutkinnoista, joka on samalla virallinen yliopistotutkinto.

Otamme hakemuksia vastaan jatkuvasti!

Seuraava kurssi alkaa toukokuussa 2024. Voit hakea siihen jo nyt. Käsittelemme hakemuksia niiden saapumisjärjestyksessä, joten saat valintapäätöksen muutamassa viikossa. (Hakeminen ja valituksi tuleminen on riskitöntä, kosta se ei sido sinua aloitukseen tai lukukausimaksuihin.)

Testaa tulisitko valituksi University of Northamptonin Suomessa tarjottavaan MBA-ohjelmaan!

Täyttämällä allaolevan lomakkeen saat alustavan tiedon mahdollisuuksistasi tulla hyväksytyksi University of Northamptonin Suomessa tarjottavaan MBA-ohjelmaan!

 • Onko sinulla alempi korkeakoulututkinto? (Tai jos ei ole, niin onko sinulla kokemusta esimiesasemasta ja budjetti- tai liiketoimintavastuusta.)
 • Hyviä esimerkkejä kiinnostuksesta ovat esimerkiksi työtehtävät, aiheeseen liittyvät nykyiset tai tulevat haasteet sekä myös harrastukset ja mielenkiinnnon kohteet.

 • Voiko joku henkilö (esimerkiksi nykyinen tai aikaisempi esimies, opettaja tai kollega) suositella sinua MBA-ohjelmaan?
 • Voitko osoittaa riittävää englannin kielen taitoa esimerkiksi jollakin seuraavista tavoista (yksi riittää):
 • Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää (tai vaikka täydennettävää ylläoleviin vastauksiisi) kirjoita alle.
  Vahvistamalla ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.

Haluatko tietää enemmän?

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää tai haluaisit tulla paikanpäälle tutustumaan HELBUSiin ja Northamptonin MBA-ohjelmaan, niin soita tai laita mailia:

Puh: 040 125 7215

email: info@helbus.fi

PS. Jos urakehityksesi näyttää siltä, että tarvitset MBA-tutkinnon lähivuosina, tee hakemus nyt saman tien. Seuraava tutkintoa edellyttävä ylennysmahdollisuus saattaa tulla milloin vain.