University of Northamptonin tutkinnot Suomessa HELBUSissa

Tiesitkö, että Suomessa voi opiskella kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon kahdessa vuodessa ja ilman pääsykoetta?

Suomessa voi opiskella englantilaisen University of Northamptonin ja HELBUSin kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon kahdessa kalenterivuodessa.

Lue alta miten ja varaa ilmainen ja sitoumukseton tapaaminen tai puhelinneuvottelu HELBUSin toimitusjohtajan Kari Jääskeläinen kanssa selvittääksesi soveltuuko maksullinen yliopistotutkinto nuoresi tilanteeseen!

Tapaamisen tai puhelun aikana voimme käydä läpi mm. seuraavia kysymyksiä:

 • Miksi kohtaloaan ei kannata jättää valtionyliopistojen opiskelijavalinnan varaan? (Turun yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan pääsykoe ei ennusta opiskelumenestystä lainkaan.)
 • Miksi maksullinen tutkinto tulee edullisemmaksi kuin yksikin välivuosi? (Jo yhden vuoden saamatta jäävä nettopalkka on enemmän kuin koko kandidaatin tutkinnon kaikki lukukausimaksut.)
 • Mitä jos kuitenkin tekee mieli perinteiseen yliopistoon? (Maksullinen tutkinto säilyttää ovat auki kaikkiin jatkovaihtoehtoihin mukaan lukien useimmat valtion yliopistojen maisterin ohjelmat.)
 • Riittääkö hakijan englannin kieli opintoihin? (Yleensä riittää. Kerromme miten opetus, harjoitustyöt ja tentit on järjestetty.)
 • Riittävätkö hakijan muut edellytykset tulla valituksi? (Huonommatkaan arvosanat yo todistuksessa tai toisella asteella eivät ole este valinnalle, jos uskomme hakijan motivaatioon.)
 • Miten kolmivuotinen tutkinto opiskellaan kahdessa vuodessa? (HELBUSissa opiskellaan myös osa kesästä, vaikka meilläkin on kahden kuukauden kesäloma.)
 • Minkälaiset etenemismahdollisuudet HELBUSista valmistuneella on?
  Valmistuneet voivat:

  • Jatkaa HELBUSin ja Northamptonin maisterin ohjelmassa
  • Hakea jo mainiosti töihin
  • Hakea useimpiin suomalaisiin kauppatieteiden maisterin ohjelmiin
  • Hakea ulkomaisiin maisterin ohjelmiin
 • Miten maksullisen tutkinnon voi rahoittaa pitkälti opintotuen ja lainan avulla? (Opiskelija voi saada kalenterivuoden aikana yhteensä noin 10.000 € opintotukea ja lainaa.)
 • Miten ja minkälaisiin työpaikkoihin HELBUSissa opiskelleet ovat työllistyneet? (Mm. keskeisiin pankkeihin ja vakuutusyhtiöihin sekä kymmeniin pk-yrityksiin.)
 • Miten Suomessa arvostetaan ulkomaisia tutkintoja suhteessa suomalaisiin tutkintoihin? (Jo 8000 suomalaista suorittaa ulkomaista tutkintoa ja niistä on tullut arkipäivää työmarkkinoilla.)
 • Miten hakeminen tapahtuu?
 • Miksi kannattaa hakea jo nyt vaikka saattaisikin hakea myös valtion yliopistoihin? (HELBUSiin hakeminen ei sido mihinkään eikä vie paikkaa valtion yliopistojen ensikertalaiskiintiöissä.)

Ensimmäinen askel!

Voit ottaa nuoresi opiskelupaikan kohtalon omiin käsiisi nyt! Soita tai lähetä sähköpostia kysyäksesi lisätietoja:

Kari Jääskeläinen / kari.jaaskelainen(at)helbus.fi / 040 501 7627

Tai käy katsomassa hakulomaketta! Hakeminen ja valituksituleminen ei sido mihinkään eikä vie paikkaa valtionyliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Tekemällä hakemuksen nyt, ei siis riskeeraa mitään vaan mahdollistat opintojen aloituksen ja kandidaatin tutkinnon suorittamisen nopeimmillaan kahdessa vuodessa.

Pääset hakulomakkeeseen tästä »

Tuntuuko opiskelijavalinta epäoikeudenmukaiselta tai turhauttavalta?

Uskot varmasti, että nuoressasi on potentiaalia. Tiedämme kaikki hyvin, miltä vanhemmasta tuntuu, jos nuori ei pääse opiskelemaan. Tiedämme myös miltä nuoresta itsestään tuntuu saada hylkäävä päätös ja miltä tuntuu vuoden odottelu seuraavaan pääsykoekierrokseen, jossa taas 150 000 hakijaa kilpailee alle 50 000 paikasta.

Luultavasti kaikkein eniten riipaisee se, että tutkitusti pääsykoe ei mittaa hakijan todellista potentiaalia. Turun yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan pääsykoe ei ennustanut lainkaan hakijan arvosanoja tai opiskelun nopeutta.

Pääsykoeoravanpyörälle on olemassa erinomaisia vaihtoehtoja

Itseasiassa pääsykoejärjestelmää ei ole käytössä monessakaan maailman maista, vaan useissa järjestelmissä kaikki halukkaat pääsevät aloittamaan opintonsa. Kaikki ne, jotka tekevät vaadittavat suoritukset, valmistuvat. Myös HELBUSissa noudatetaan tätä periaatetta. Opiskelijavalinta tapahtuu netissä olevan hakulomakkeemme sekä puhelinhaastattelun perusteella. Hyväksymme hakijamäärästä riippumatta jokaisen, jolla uskomme olevan mahdollisuudet menestyä opinnoissaan. Opintoihin vakavasti suhtautuvalla hakijalla onkin erittäin hyvä todennäköisyys tulla valituksi.

Virallinen tutkinto tiukalla laadunvalvonnalla

HELBUSissa opiskellaan englantilaisen yliopiston University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnot (Bachelor of Arts in Business and Management ja Master of Business Administration MBA). Valmistuvat opiskelijat saavat University of Northamptonilta samat viralliset englantilaiset yliopistotutkinnot, jotka he saisivat opiskelemalla Englannissa.

HELBUSin yhteistyökumppanit University of Northampton ja Pearson valvovat tiukasti HELBUSin opetuksen laatua. Pearson ja Northampton ovat puolestaan Englannin opetusviranomaisen Ofqualin ja QAA:n valvonnan alaisia ja esimerkiksi Ofqual taas on suoraan Englannin parlamentin valvonnan alaisuudessa.

HELBUSin opettajat tulevat 17 eri maasta ja useimmat heistä toimivat lehtoreina tai pprofessoreina oman maansa yliopistoissa.

HELBUS on myös Suomen Opetushallituksen Education Finland – koulutusvientiohjelman jäsen.

Työuran aloitus aikaistuu useilla vuosilla

Koska HELBUSiin pääsy on suhteellisen todennäköistä, opiskelijoiltamme jäävät pois turhiin pääsykoekierroksiin kuluvat vuodet. Kun HELBUSissa opiskellaan myös kesällä, tulee kolmen akateemisen vuoden pituinen kandidaatin tutkinto tosiasiassa suoritettua kahdessa kalenterivuodessa. Myös tämä aikaistaa työuran alkua. HELBUSin kautta valmistunut nuori saattaa siksi olla jo rekrytointihaastatteluja tekevä tiimipäällikkö sinä vaiheessa, kun hän taas pääsykokeiden kautta opiskelemalla olisi vasta hakemassa ensimmäistä työpaikkaansa.

HELBUSissa opiskeleminen pitää kaikki ovat auki!

HELBUSissa suoritetulla kandidaatin tutkinnolla voi hakea useimpien suomalaisten yliopistojen kauppatieteiden maisterin ohjelmiin. Tätä kirjoittaessa (maaliskuussa 2020) HELBUSissa suoritetulla University of Northamptonin kandidaatin tutkinnolla on hakukelpoinen Helsingin yliopiston, Aalto yliopiston, Turun yliopiston, Tampereen yliopiston, Vaasan yliopiston, Jyväskylän yliopiston, Oulun yliopiston, Itä-Suomen yliopiston ja Lappeenrannan yliopiston kauppatieteiden maisterin tai vastaaviin ohjelmiin.

Luonnollisesti valmistuneet voivat hakea myös HELBUSin ja Northamptonin omaan maisterin ohjelmaan Helsingissä. Lisäksi tutkinnolla voi hakea tuhansiin ulkomaisiin maisterin ohjelmiin.

Nykyisin myös työuran voi mainiosti aloittaa kandidaatin tutkinnolla ja HELBUSista valmistuneet ovat työllistyneet mm. keskeisiin suomalaisiin pankkeihin ja vakuutusyhtiöihin, kansainvälisiin yrityksiin sekä moniin pieniin ja keskisuuriin suomalaisiin yrityksiin.

HELBUSin opiskelijat ja heidän vanhempansa ovat tyytyväisiä

Jo neljästätoista perheestä on HELBUSissa opiskellut useampi kuin yksi perheenjäsen. Tämä kertoo opiskelijoiden ja heidän vanhempiensa tyytyväisyydestä HELBUSin opetukseen. Alla HELBUSin opiskelijoiden kommentteja:

“Vaikka odotukseni olivat korkealla, ne ovat ylittyneet! Eniten pidän koulun kansainvälisyydestä, innostavista opettajista, kannustavasta ilmapiiristä, ihanista ihmisistä ja Student Core -toiminnasta.”

Aino Kauppinen

“HELBUSissa opiskelu on ollut todella palkitseva kokemus ja en malta odottaa mitä jatko tuo tullessaan!”

Demi Palanki

“Englantini on parantunut ja olen jo nyt saanut hurjasti itsevarmuutta HELBUSista. Olen erittäin tyytyväinen valintaani hakea HELBUSin etäopiskelulinjalle.”

Anna Lammela

Ota siis ensimmäinen askel nyt!

Voit ottaa nuoresi opiskelupaikan kohtalon omiin käsiisi nyt! Soita tai lähetä sähköpostia kysyäksesi lisätietoja:

Kari Jääskeläinen / kari.jaaskelainen(at)helbus.fi / 040 501 7627

Tai käy katsomassa hakulomaketta! Hakeminen ja valituksituleminen ei sido mihinkään eikä vie paikkaa valtionyliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Tekemällä hakemuksen nyt, ei siis riskeeraa mitään vaan mahdollistat opintojen aloituksen ja kandidaatin tutkinnon suorittamisen nopeimmillaan kahdessa vuodessa.

Pääset hakulomakkeeseen tästä

Lukukausimaksut ovat erittäin kannattava investointi

Kandidaatin tutkinnon kokonaishinta on 28 230 € ja se laskutetaan kuudessa 4 705 € erässä aina uuden lukukauden alkaessa. Opintojen aloittaminen ei sido maksamaan koko 28 230 euroa vaan maksat 4 705 € aina lukukauden alussa ja jos tilanteesi muuttuu, etkä halua jatkaa opintoja, niin myöhempiä maksuja ei tarvitse maksaa.

Investointi koulutukseen on erittäin kannattava sijoitus. Suomessa on tutkittu, että yliopistotutkinto kauppatieteissä lisää henkilön nettoansioita noin 500 000 € verrattuna tilanteeseen, jossa hän ei suorittaisi korkeakoulututkintoa.

Opiskelijat saavat opintotuet ja -lainat

HELBUSin opiskelija voi saada kandidaatin opintojensa aikana noin 20 000 euroa valtion opintotukia ja opintolainoja, joten kaikkien lukukausimaksujen yhteensä 28 230 euron kokonaissumman rahoittamiseksi tarvitaan vielä noin 8 000 € muuta rahoitusta. (Lukukausimaksujen lisäksi täytyy tietysti muistaa huomioida myös elinkustannukset.)

Yleensä vanhemmat, isovanhemmat tai joku muu läheinen auttaa loppuosan rahoittamisessa. Lasten tai lastenlasten koulutukseen tehtävästä investoinnista ei tarvitse maksaa lahjaveroa (lisätietoja vero.fi sivulla).

Riskitön tapa varmistaa opiskelupaikka

University of Northamptonin Suomessa tarjottavaan kauppatieteiden kandidaatin tai maisterin ohjelmaan hakeminen ei vie paikkaa suomalaisten yliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Siksi nuori voi siis hakea jo nyt vaikka tänään ja saada kahdessa viikossa vahvistuksen sille, että hänellä on opiskelupaikka syksyllä.

Hakijan asema yhteishaussa ei heikkene, vaikka hänellä olisi jo paikka HELBUSissa. HELBUSin opiskelupaikan peruuttaminen myöskään aiheuta hakijalle mitään kustannuksia.

Heti hakemisesta on merkittävää hyötyä

Mieti miten paljon tieto varmasta opiskelupaikasta lievittää stressiä ja parantaa onnistumisen mahdollisuuksia, jos henkilö on osallistumassa yo-kirjoituksiin tai muiden opiskeluvaihtoehtojen pääsykokeisiin! Aikaisesta hakemisesta on etua myös hakiessa mahdollista opiskelija-asuntoa HOASilta. Opiskelija-asuntoa voi hakea neljä kuukautta ennen toivottua muuttopäivää ja hakemalla opiskelijaksi ajoissa vältät syksyn ruuhkan opiskelija-asuntojen haussa.

Varaa aika neuvottelulle tai täytä hakulomake!

täytä hakulomake NYT »

Tai tilaa hakupaketti!

Tilaa hakupaketti täältä!


  Vahvistamalla ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Haluatko tietää enemmän?

Jos haluat keskustella mistä tahansa asiasta itsesi tai nuoresi kohdalta, soita tai lähetä ehdotus sinulle sopivasta ajasta:

Kari Jääskeläinen

Puhelin: 040 501 7627
kari.jaaskelainen(at)helbus.fi