Saattaisiko MBA-tutkinto sopia sinulle?

Kaipaatko lisää johtamis- tai liiketoimintaosaamista?

Tarvitsetko tutkintoa uralla etenemiseen?

Katso lisätiedot alta ja kokeile halutessasi pikatestillä, tulisitko valituksi MBA-tutkintoon!

Nyt voit suorittaa englantilaisen yliopiston University of Northamptonin kauppatieteiden maisterin (MBA) tutkinnon Suomessa, työn ohessa 24 kuukaudessa!

MBA valmistaa sinut urasi seuraavalle askelmalle!

MBA-tutkintoa tarvitaan usein tilanteissa, jossa työssään hyvin menestynyt henkilö etenee esimiesasemaan tai liiketoimintavastuuseen. Tai kun henkilö alkaa valmistautua organisaation johtoryhmän jäsenyyteen tai ehkä jopa toimitusjohtajuuteen. Tai jos korkeakoulututkinto on jäänyt kokonaan hankkimatta, muodostuu sen puutteesta usein uralla etenemisen este.

MBA perehdyttää sinut liiketoiminnan keskeisiin kysymyksiin

Suomessa tarjottava University of Northamptonin MBA tutkinto on suunniteltu perehdyttämään osallistujat yritysjohdon strategisiin kysymyksiin. Tutkintoon sisältyy kursseja mm.

 • Johtamisesta
 • Strategiasta ja innovaatiotoiminnasta
 • Tuotantotaloudesta
 • Organisaatiokäyttäytymisestä
 • Markkinoinnista
 • Rahoituksesta
 • Yrittäjyydestä ja
 • Neuvottelutaidosta.

Virallinen englantilainen maisterin tutkinto

HELBUSin ja University of Northamptonin Suomessa tarjottavan MBA-ohjelman suorittaneet saavat University of Northamptonin MBA-tutkinnon, joka on samalla virallinen englantilainen maisterin tutkinto.

Tiukka laadunvalvonta

University of Northampton on valittu kolmena vuonna peräkkäin The Times Higher Education (THE) palkintoehdokkaaksi ‘Business School of the Year’ kategoriassa. UoN ja sitä kautta myös sen HELBUSisssa tarjottavat ohjelmat kuuluvat Englannin yliopistojen tiukan QAA-laadunvalvonnan piiriin.

MBA-tutkinnon edut sinulle

Berkeley Haas -Business School:issa tehdyn tutkimuksen mukaan uusien työmahdollisuuksien ja piristyvien uranäkymien lisäksi MBA-opiskelijat katsovat saavansa opinnoista mm. seuraavia hytyja:

 • Lisääntynyt itseluottamus ja uskottavuus
 • Paremmat kommunikaatiotaidot ja ajankäytön hallinta
 • Laajempi maailmankuva

Moni HELBUSin MBA-tutkintoa opiskeleva on taustaltaan tradenomi. Haaga-Helian opiskelija Minna Suutari selvitti lopputyössään ammattikorkeakoulusta valmistuneiden yleisimpiä syitä jatkaa opintojaan maisteriksi. Tärkeimpiä syitä olivat työllistyminen, urakehitys ja jatko-opintomahdollisuudet:

”Ylemmän korkeakoulututkinnon arvo on nähtävissä konkreettisesti tutkimuksen esiintuoman asematason, palkkauksen ja työttömyyden vertailulla. Tradenomeista hyvin pieni osa, alle 20 %, työskentelee johtotehtävissä, kun taas ekonomeista yli 40 % työskentelee samantasoisissa tehtävissä. Ekonomien keskipalkka on yli 2 000 € korkeampi kuin tradenomien, johtuen juuri ekonomien sijoittumisesta työelämässä. Näin ollen vaativimpia työtehtäviä haluavan tradenomin kannattaa pyrkiä suorittamaan ylempi korkeakoulututkinto.”

Muita MBA-tutkinnon tuomia etuja:

Tyypillisimmät syyt MBA-tutkinnon suorittamiseen ovat mm. että henkilö:

 • tarvitsee lisää johtamisosaamista
 • tarvitsee lisää liiketoimintaosaamista
 • haluaa lisää itseluottamusta
 • tarvitsee korkeakoulututkinnon (tietyllä taustalla MBA-opinnot voi suorittaa ilman aiempia korkeakouluopintoja)
 • haluaa lisää uskottavuutta kollegoiden tai asiakkaiden silmissä
 • on kiinnostunut vaihtamaan uraa
 • haluaa edetä urallaan nykyisessä organisaatiossa

Työn ohessa 24 kuukaudessa!

Ohjelma kestää 24 kuukautta osapäiväisesti (esim. kokopäivötyön ohessa) opiskeltuna. Opetus tapahtuu verkossa ja intensiivisena lähiopetuksena. 4 kuukauden ohjelmassa lähiopetusta on 1-3 päivää kuukaudessa ajoittuen loppuviikkoon (yleensä to, pe, la). Intensiivijaksoille osallistuminen on erittäin suositeltavaa, mutta tutkinnon pystyy suorittamaan myös osallistumatta niihin (esim. työesteiden tai etäisyyksien takia). Itsenäiseen työskentelyyn on hyvä varata 10-15 tuntia viikossa (24 kk versio).

Opit myös päämäärätietoisilta opiskelutovereiltasi!

Suomessa tarjottavan MBA-tutkintomme osanottajista noin 25 prosentilla on toimitusjohtajatausta, noin neljänneksellä on johtoryhmän jäsenyystausta, noin 25 prosentilla asiantuntijarooli ja lopuilla 25 prosentilla on takanaan hiljattain suoritettu kauppatieteiden kandidaatin tutkinto.

Opiskelijat ovat tyytyväisiä!

Olen ollut todella tyytyväinen opintoihin. Sisällön kokonaisvaltainen tapa kattaa kaikki johtamisen osa-alueet vakuutti minut. Olen oppinut ymmärtämään kokonaisuuksia paremmin, niin ja ajattelemaan strategisesti. Nämä olen voinut hyödyntää heti työssäni, jo opiskelun aikana. 

Olen ollut todella onnellinen hienosta verkostosta ja upeista muista opiskelijoista. Olen oppinut paljon muiden toimialoista ja tukea sekä apua on saanut runsaasti. 

Suosittelen HELBUSin MBA-ohjelmaa kenelle vain joka haluaa vahvistaa johtamisen osaamistaan, kokonaisvaltaisesti. Koulu ei ole ilmainen ja vaatii minulta paljon, mutta antaa paljon enemmän.

 

Sari Ritamies

Koen MBA-tutkinnon antaneen minulle paljon. Tutkinnon opintokokonaisuudet ovat auttaneet ymmärtämään liiketoiminnan eri osa-alueita ja miten ne kaikki kytkeytyvät toisiinsa esimerkiksi strategian ja johtamisen kautta. Näin pystyn nyt myyntityössä näkemään asiakkaan tilanteen paremmin, kun hahmotan eri liiketoimintayksiköiden vaikutukset muille yksiköille tai koko yritykselle.

 

 

Tuomas Laesterä

Yrityksemme on panostamassa vahvasti kansainvälistymiseen ja yhdessä työnantajan kanssa arvioimme MBA-koulutuksen täydentävän nykyistä osaamistani ja auttavan yrityksen kehittymistä jatkossa. HELBUSissa minua kiinnostivat opiskelun joustavuus, kansainvälinen ilmapiiri ja nopeasti eri osa-alueisiin pureutuvat modulit. Nyt vuoden opintojen jälkeen koen jo oppineeni huomattavan määrän sellaisia asioita, joihin aiemmin en joko kiinnittänyt huomiota tai en ymmärtänyt niiden merkitystä.

Jarkko Ilomäki

MBA-tutkinnon hinta

Koko ohjelman lukukausimaksut ovat EU- ja ETA maiden kansalaisille ovat yhteensä 18 951,61 € + ALV, (yht 23 500 €). Ne maksetaan kolmessa 7 833,33 € erässä. Sähköiset oppikirjat sisältyvät lukukausimaksuun. 

Todennäköisesti Suomen paras hinta-/laatusuhde!

University of Northamptonin MBA-tutkinto on Suomen edullisin MBA-tutkinto. Se yhdistyneenä kansainvälisesti vertailtuihin erittäin hyviin oppimistuloksiin tekee tutkintomme hinta/laatusuhteesta todenäköisesti Suomen parhaan.

Voit hakea nyt!

Seuraava ohjelma alkaa tammikuussa 2024 ja hakuaika siihen päättyy 30.11.2023. Katso hakuohjeet täältä!   Tai jos haluat kokeilla epävirallisella pikatestillä tulisitko valituksi, täytä allaoleva lomake.

Testaa tulisitko valituksi!

Täyttämällä allaolevat kentät saat alustavan tiedon mahdollisuuksistasi tulla hyväksytyksi University of Northamptonin Suomessa tarjottavaan MBA-ohjelmaan!

 • Onko sinulla alempi korkeakoulututkinto? (Tai jos ei ole, niin onko sinulla kokemusta esimiesasemasta ja budjetti- tai liiketoimintavastuusta.)
 • Hyviä esimerkkejä kiinnostuksesta ovat esimerkiksi työtehtävät, aiheeseen liittyvät nykyiset tai tulevat haasteet sekä myös harrastukset ja mielenkiinnnon kohteet.

 • Voiko joku henkilö (esimerkiksi nykyinen tai aikaisempi esimies, opettaja tai kollega) suositella sinua MBA-ohjelmaan?
 • Voitko osoittaa riittävää englannin kielen taitoa esimerkiksi jollakin seuraavista tavoista (yksi riittää):
 • Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää (tai vaikka täydennettävää ylläoleviin vastauksiisi) kirjoita alle.
  Vahvistamalla ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.

Haluatko tietää enemmän?

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää tai haluaisit tulla paikanpäälle Helsingin Runeberginkadulle tutustumaan HELBUSiin ja Northamptonin MBA-ohjelmaan, niin soita tai laita mailia:

Kari Jääskeläinen

Puhelin: 040 501 7627
kari.jaaskelainen@helbus.fi

PS. Jos urakehityksesi näyttää siltä, että tarvitset MBA-tutkinnon lähivuosina, tee hakemus nyt saman tien. Seuraava tutkintoa edellyttävä ylennysmahdollisuus saattaa tulla milloin vain.