Haluaisitko näyttää kykysi itse opinnoissa, eikä välivuosiin hukkaamalla?

Pystyisitkö opiskelemaan kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon kahdessa vuodessa – englanniksi?

Suorita University of Northamtonin kauppatieteiden kandidaatin tutkinto Suomessa, ilman pääsykoetta tai tiukkaa todistusvalintaa.

Mieti miltä tuntuisi hakea töihin jo kahden vuoden päästä ja kertoa, että suoritit kandidaatin tutkinnon kahdessa vuodessa – englanniksi!

Voit aloittaa opintosi HELBUSissa jo tänä syksynä. Kandidaatin tutkinto suoritetaan HELBUSissa kesälukukausien ansiosta kahdessa kalenterivuodessa perinteisten kolmen kalenterivuoden sijaan.

Valmistuttuasi HELBUSista University of Northamptonin kandidaatiksi työllistyt jo mainiosti tai voit jatkaa englantilaiseen maisterin tutkintoon, joka kestää kolme lukukautta ja suoritetaan tyypillisesti kahdessatoista kuukaudessa. Eli halutessasi olet siis valmis maisteri kolmen vuoden kuluttua.

Jos sen sijaan päätät kokeilla pääsykokeen tai yo-todistuksen korottamisen kautta, niin pääset parhaimmillaankin opiskelemaan vasta vuoden kuluttua.

Ensi vuonnakin julkisten yliopistojen hakijoista hyväksytään alle kolmasosa, eli todennäköisempää on, että pyrkimisvuosia tulee yhden sijaan vähintään kaksi.

Sitten varsinaisen kandidaatin tutkinnon opiskeluun menee kolme vuotta ja maisterivaiheeseen kaksi vuotta. Eli tätä reittiä pitkin olet maisteri 6-7 vuoden päästä.

Nyt kuvittele itsesi seitsemän vuoden päähän ja mieti kumpaa reittiä pitkin sinulla on kiinnostavampi ja parempipalkkaisempi työpaikka: vastavalmistuneena maisterina vai maisterina, joka hoiti opintonsa kolmessa vuodessa ja on sen jälkeen luonut uraa työelämässä jo 3-4 vuotta?

Ulkomaisia tutkintoja arvostetaan Suomessa!

Ulkomaisen tutkinnon arvostusta mitataan kolmella tavalla: 1) työllistyykö sillä yksityiselle sektorille, 2) pääseekö sillä jatko-opintoihin ja 3) voiko sillä hakea julkiseen virkaan.

Ulkomaiset tutkinnot ovat jo arkipäivää Suomen työelämässä, sillä yli 8000 suomalaista suorittaa parhaillaankin ulkomaista tutkintoa. HELBUSissa suoritetulla englantilaisella tutkinnolla työllistyy erinomaisesti. Alempana esimerkkejä tehtävistä, joihin opiskelijamme ovat työllistyneet.

University of Northamptonin kandidaatin tutkinnolla pääsee myös erinomaisesti jatkamaan suomalaisissa maisterin ohjelmissa. Voit hakea mm. Aallon, Turun, Tampereen, Jyväskylän, Vaasan, Oulun, Lappeenrannan ja Itä-Suomen yliopistojen kauppatieteiden maisterin ohjelmiin sekä Helsingin yliopiston maatalousmetsätieteellisen kauppatiedettä vastaavaan ohjelmaan.

Jos haluat hakea julkiseen virkaan, voit hakea Opetushallitukselta päätöstä tutkintosi rinnastamiseen suomalaiseen korkeakoulututkintoon.

Alla esimerkkejä siitä, minkälaisiin tehtäviin HELBUSin kautta englantilaisen tutkinnon suorittaneet ovat päässeet:

Valmistuneiden opiskelijoidemme tehtäviä ja titteleitä ovat mm:

 • Account Manager
 • Acquisition & Maintenance Manager
 • Broker
 • Business Development Manager
 • Controller
 • Global Product and Process Specialist
 • HR manager
 • HR coordinator
 • Marketing Director
 • Project Manager
 • Regional Director
 • Sales Executive
 • Strategist
 • Team Lead

HELBUSissa opiskelleet ovat työllistyneet mm. seuraaviin yrityksiin:

 • KPMG
 • EY
 • CGI
 • Nordea
 • OP
 • S-pankki
 • If
 • Mandatum
 • Tesla
 • HP
 • IBM
 • Exxon
 • Michael Kors
 • sekä kymmenet PK-yritykset sekä opiskelijoiden omat start-upit

Riittääkö englanninkielen taitoni?

Opiskelu on turvallinen tapa ottaa työelämässä tarvittava englannin kieli haltuun. Saatat miettiä riittääkö nykyinen englantisi opiskeluun. Opinnoissa ovat pysyneet mukana myös henkilöt, joiden englannin kielen yo-arvosana ei ole ollut hyvä. Ensinnäkin kannattaa muistaa, että vaikka joku olisikin ollut esimerkiksi Amerikassa vaihto-oppilaana, ei hän ole siellä oppinut taloussanastoa. Siksi kaikki joutuvat käyttämään sanakirjaa ja aloittavat tässä mielessä samalta viivalta. Lisäksi tarjoamme ylimääräisen englannin kielen kurssin sitä tarvitseville.

Maksullinen tutkinto tulee edullisemmaksi kuin yksikin välivuosi

Vaikka julkiset yliopistot ovat ilmaisia, ne eivät ole sitä enää siinä tapauksessa, että joudut käyttämään välivuosia niihin päästäksesi.

Vastavalmistuneen ekonomin mediaanipalkka on 3.200 € / kk. Vuositasolla tämä tekee yhteensä 38.400 euroa, josta yksin elävälle nuorelle jää nettopalkkana 31.400 €. Tämä on se summa, minkä työuran aloituksen viivästyminen yhdellä vuodella maksaa sinulle.

Eli kääntäen, uran alun aikaistuminen jo yhden välivuoden verran tuottaa enemmän nettopalkkaa kuin koko kandidaatin tutkinnon yhteenlasketut lukukausimaksut (28.230 €).

Näin voit rahoittaa opintosi

Kandidaatin tutkinnon opiskeluun kuluvien kahden vuoden aikana voit saada opintotukea ja opintolainaa enimmillään yhteensä noin 24 000 €. Tämä muodostuu seuraavista kuukausieristä: 252 € opintoraha itsenäisesti asuvalle ja 800 € opintolaina ulkomaisessa oppilaitoksessa opiskelevalle.

Näiden lisäksi voit tienata opintojen ohessa palkkaa noin 8352 € ilman, että se alkaa pienentää opintotuen määrää. Eli kahdessa vuodessa ehtisit tienaamaan noin 16 000 €.

Näistä lähteistä sinulla on jo 40 000 €. Tyypillisesti opiskelijoita auttavat usein myös vanhemmat, isovanhemmat tai joku muu läheinen. Mieti olisiko sinulla ketään, joka haluaisi auttaa sinua opintojen rahoittamisessa. Muista myös huomioida, että lukukausimaksujen lisäksi tarvitset rahaa elämiseen.

Kokeile opiskella syyslukukausi HELBUSissa – et riskeeraa juuri mitään

Aloittaessasi HELBUSissa sinun ei ole pakko sitoutua maksamaan tutkinnon koko 28 230 euron hintaa. Jos jostain syystä et haluaisikaan suorittaa opintojasi loppuun, ei sinun tarvitse maksaa kuin aloittamasi lukukausi.

Näin pidät halutessasi ovet auki myös ensi kevään yhteishakuun. Koska HELBUS ei ole mukana yhteishaussa, et menetä ensikertalaiskiintiöpaikkaasi suomalaisiin julkisiin yliopistoihin. Sinulle jää halutessasi myös kevät aikaa lukea pääsykokeisiin.

Perustuen opiskelijoidemme tyytyväisyyteen, olen kuitenkin varma, että jos aloitat HELBUSissa, tulet päättämään opiskella kandidaatin tutkintosi myös valmiiksi HELBUSissa. Jos suomalainen yliopistotutkinto on sinulle vielä senkin jälkeen tärkeä, niin voit sitten hakea University of Northamptonin kandidaatin tutkinnolla suoraan suomalaisten yliopistojen maisterivaiheeseen.

Olen lisäksi varma, että tulet ihastumaan englantilaiseen tutkintomalliimme ja haluat opiskella nimenomaan englantilaisen tutkinnon. HELBUSissa suoritat aineen kerrallaan keskittyen siihen aina kolme viikkoa. Opintojemme laadunvalvonta on Suomen tiukinta mutta samalla oikeudenmukaista. Sinua arvioidaan samoilla kriteereillä kuin eripuolilla maailmaa opiskelevia opiskelutovereitasi.

Saat joka kurssin alussa täsmälliset ohjeet siitä, mitä sinun odotetaan tekevän. Opinnot on suunniteltu haastattelemalla elinkeinoelämän edustajia ja siksi ne vastaavat eritäin hyvin työelämän tarpeisiin. Englantilaiset tutkinnot ovatkin (amerikkalaisten jälkeen) toiseksi halutuimpia maailman kaikkien hakijoiden keskuudessa.

HELBUSin opiskelijat ja heidän vanhempansa ovat tyytyväisiä

HELBUSissa on jo neljästätoista perheestä opiskellut useampi kuin yksi perheenjäsen. Tämä kertoo opiskelijoiden ja heidän vanhempiensa tyytyväisyydestä opetukseen.

Täytyy myös sanoa, että meillä on loistava ilmapiiri. Toimin HELBUSin opiskelijahallituksen puheenjohtajana ja pidin siitä, että sain osaltani vaikuttaa meidän kaikkien kokemukseen. HELBUSissa opiskelu on ollut todella palkitseva kokemus. 

Demi Palanki

“Englantini on parantunut ja olen jo nyt saanut hurjasti itsevarmuutta HELBUSista. Olen erittäin tyytyväinen valintaani hakea HELBUSin etäopiskelulinjalle.”

Anna Lammela

Vaikka odotukseni olivat korkealla, ne ovat ylittyneet! Eniten pidän koulun kansainvälisyydestä, innostavista opettajista, kannustavasta ilmapiiristä, ihanista ihmisistä ja Student Core -toiminnasta. 

Aino Kauppinen

Kauppatieteiden opiskelu englanniksi kiinnosti minua, koska olen jo kauan suunnitellut tähtääväni kansainväliselle uralle. HELBUS tarjosi loistavan mahdollisuuden kehittää kielitaitoa jo Suomessa ja tavata professoreita monista maista. Kaikki HELBUSissa ovat avuliaita ja ystävällisiä. Pidän tästä systeemistä, jossa opiskellaan yhdellä kurssilla kerrallaan. Kurssitarjonta on ylipäätään erinomainen. 

Omar Abdelkarim

HELBUS vaikutti hyvältä vaihtoehdolta opiskella kauppatieteitä koska opiskelu tapahtuu englanniksi ja opettajat ovat kansainvälisiä. Odotin myös paljon kursseilta. Ohjelma on vastannut odotuksiani ja erityisesti kansainväliset opettajat ovat olleet mahtava lisä opintoihin! 

Belinda Selonen

Maksullinen yliopistotutkinto ovat erittäin kannattava investointi

Investointi koulutukseen on erittäin kannattava sijoitus. Suomessa on tutkittu, että yliopistotutkinto kauppatieteissä lisää henkilön nettoansioita noin 500 000 € verrattuna tilanteeseen, jossa hän ei suorittaisi korkeakoulututkintoa.

Kandidaatin tutkinnon lukukausi maksaa luokkaopetuksessa 4 705 € ja koko tutkinto maksaa yhteensä 28 230 €. Etäohjelmassa lukukausi maksaa 4 905 € ja koko tutkinto maksaa yhteensä 29 430 €. Lukukausimaksut maksetaan aina ennen uuden lukukauden alkua. HELBUSin opiskelijat ovat oikeutettuja hakemaan Kelan opintotukea ja opintolainaa kandidaattiohjelman luokkaopetusohjelmassa. (Sivu jatkuu lomakkeen jälkeen.)

Riskitön tapa varmistaa opiskelupaikka

Hakeminen HELBUSin ohjelmiin ei vie paikkaasi suomalaisten yliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Voit siis hakea vaikka jo tänään ja saada vahvistuksen opiskelupaikasta ensi syksylle noin kahdessa viikossa.

Opiskelupaikan peruuttamisesta ei myöskään aiheudu mitään lisäkustannuksia. Aikaisesta hakemisesta on etua myös hakiessasi esimerkiksi opiskelija-asuntoa HOASilta. Opiskelija-asuntoa voi hakea neljä kuukautta ennen toivottua muuttopäivää ja hakemalla opiskelijaksi ajoissa vältät syksyn ruuhkan opiskelija-asuntojen haussa.

Täytä hakemuslomake »

Haluatko tietää enemmän?

Jos haluat keskustella mistä tahansa asiasta, soita tai lähetä ehdotus sinulle sopivasta tapaamisajasta:

Kari Jääskeläinen

Puhelin: 040 501 7627
kari.jaaskelainen@helbus.fi