Lue alta viisi yleisintä syytä, miksi MBA jää suorittamatta

Kokosimme alle viisi yleisintä syytä, joiden takia opiskelun aloittaminen lykkääntyy tai jää kokonaan ja mitä asiasta kannattaisi ajatella.

 

 

Nyt on huono aika aloittaa 

Onko arkesi kiireistä, tai jännittääkö epätietoisuus tulevasta? Oletko vakuuttanut itsellesi aloittavasi opiskelun sitten “kun lapset ovat vanhempia” tai “kun remontti on valmis”

MBA-tutkinto saattaa tuntua isolta haasteelta ja opintojen aloittamisen lykkääminen on usein helpoin ratkaisu kiireen keskellä. 

Jos kuitenkin mietit MBA-tutkinnon suorittamista, olet todennäköisesti henkilö, jonka elämä ei koskaan tule muuttumaan helpommaksi vaan päinvastoin sinulle annetaan yhä suurempia asioita vastuullesi. 

MBA:n opiskelu on erinomainen tapa tuoda arkeen lisää tavoitteellisuutta ja systematiikkaa, joka voi jopa keventää usein kaoottiselta tuntuvaa kiirettäsi. Siksi ainoa oikea tapa saada mitään aikaan, on aloittaa heti.

Työt eivät anna opiskelulle myötä

Työpäiväsi voivat tuntua jo nyt pitkiltä ja opiskelujen mahduttaminen niihin saattaa tuntua isolta haasteelta. Huolellisesti suunniteltu opintokokonaisuus ei kuitenkaan välttämättä kuormita arkirutiineja ja laadukas opetus kehittää myös työ- ja arkihaasteista selviämisessä. 

MBA-tutkinto valmentaa opiskelijan käytännönläheisesti yritysjohdon tehtäviin ja yrityksen strategisten kysymysten käsittelyyn. Saat kattavat tiedot kauppatieteiden tärkeimmistä osa-alueista. Samalla haastat nykyisiä käytössä olevia toimintatapoja kriittisen ajattelun ja parantuvan ongelmanratkaisukyvyn avulla. 

Taloudellinen investointi on liian suuri

Investointi koulutukseen on erittäin kannattava sijoitus ja ulkomaisista yliopistotutkinnoista on tullut normaali väylä Suomen työmarkkinoille. Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan yliopistotutkinto kauppatieteissä lisää henkilön nettoansioita koko uran ajalta yhteensä noin 500.000 € verrattuna tilanteeseen, jossa henkilö ei ole suorittanut korkeakoulututkintoa. 

HELBUSin lukukausimaksut maksetaan kolmessa vajaan 8000 € erää. Maksut erääntyvät 8 kuukauden välein. Voit maksaa opinnot myös jopa alle 300 €:n erissä kuudessa vuodessa OP:n tarjoaman rahoitusvaihtoehdon avulla

MBA-tutkintoa kannattaakin ajatella sijoituksena itseensä sekä uraansa sillä ylemmän korkeakoulututkinnon vaatimus työelämässä on yleistynyt. Usein myös työnantajilta voi saada tukea koulutukseen. Voit kysyä meiltä vinkkejä työnantajan kanssa käytäviin keskusteluihin.

Olen liian nuori tai kokematon

MBA-tutkinto mielletään helposti uran huipentumana, ja siksi jotkut saattavat ajatella olevansa vielä liian nuoria tai kokemattomia MBA-opintoihin ja saattavat jättää opinnot kokonaan aloittamatta. 

MBA-tutkinto on kuitenkin hyvä valinta jo uran alussa. MBA-opintojen sisällöt ja verkostoitumismahdollisuudet mahdollistavat henkilökohtaisen kehittymisen jo uran varhaisessa vaiheessa. 

HELBUSin ja University of Northamptonin MBA-ohjelmaan voi hakea minkä tahansa alan kandidaatin tutkinnolla sekä vaihtoehtoisesti myös esimies-tai liiketoimintakokemuksella. 

Opiskelu englanniksi jännittää

Englanniksi opiskelu on helppo ja turvallinen tapa ottaa työelämässä tarvittava englanti haltuun eikä omasta englannin kielen taidosta ei kannata siksi olla liian huolissaan. HELBUSin MBA-ohjelman yksi etu on ammatillisen ja akateemisen englannin kielen vahvistumisessa. Jos englannin kieltä on jo käyttänyt edes ajoittain työkielenä, tai laajemmin vapaa-ajalla, riittää kielitaito varmasti myös opiskeluun. Olennaisinta on oma motivaatio!

Mikäli mielessäsi pyörii jokin haaste tai kysymys, otathan meihin rohkeasti yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää!

+358 40 1257215

info (at) helbus.fi