MBA työ ohessa – paljonko se vaatii aikaa?

HELBUS Helsinki School of Businessissa voi suorittaa University of Northamptonin MBA-tutkinnon siten, että opetus tapahtuu kokonaan Suomessa. Northamptonin MBA-tutkinnon voi suorittaa kokopäiväisesti opiskellen 12 kuukaudessa ja osapäiväisesti opiskellen 24 kuukaudessa.

Meiltä kysytään usein kuinka paljon aikaa kannattaa varata, jos haluaa suorittaa MBA-tutkinnon työn ohessa osapäiväisesti opiskellen. Luentojen osalta kysymykseen on helppo vastata. Osapäiväisessä ohjelmassa luentoja on noin 3-4 päivää kuukaudessa ja olisi hyvä, jos opiskelija voisi osallistua luennoista ainakin 75 prosenttiin. (Läsnäolossa ei edellytetä mitään minimimäärää eikä poissaoloista sakoteta arvosanoissa, mutta oppiminen tietysti kärsii, jos poissaoloja on paljon.)

Luentojen ohella aikaa täytyy varata kotitehtävien eli opinnäytteiden suorittamiseen. Englantilainen yliopistojärjestelmä perustuu kirjallisten raporttien ja analyysien laatimiseen tenttien sijaan. Tyypillisellä Northamptonin MBA-tutkinnon kurssilla opiskelija laatii kaksi englanninkielistä raporttia. Yhden raportin pituus on 1500-2000 sanaa. Kun MBA-tutkinto muodostuu yhdeksästä kurssista, tulee raportteja opintojen aikana laadittavaksi noin 16-17. (Tutkimusprojektista laaditaan vain yksi pidempi noin 7500 sanan raportti.)

Itsenäinen opiskelu ja kirjoitusnopeus ovat hyvin yksilökohtaisia ominaisuuksia ja siksi on hiukan vaikeaa antaa yleispätevää arviota tarvittavan ajan määrästä. Arvioimme kuitenkin, että suoritettaessa MBA-tutkintoa työn ohessa, luentojen lisäksi aikaa kannattaa varata kirjallisiin töihin 5-15 tuntia viikossa.

Katso lisätiedot HELBUSin ja University of Northamptonin MBA-tutkinnosta täältä!

Kari Jääskeläinen

Kommentit

Vastaa