Mitä opiskelijoiden vanhemmat ajattelevat HELBUSista?

Kysyin HELBUSin opiskelijoiden vanhempien mielipiteitä ja syitä, joiden perusteella he ovat halunneet nuortensa opiskelevan HELBUSissa. Yhdeksi tärkeimmistä syistä osoittautui englannin kielen harjaantuminen ulkomailta tulevien vierailevien professorien ohjauksessa. Toinen tärkeä syy oli ajansäästö, joka syntyy, kun vuosia kestävä pääsykoerumba jää pois. ”Meillä haasteena oli pojan varusmiespalvelus, jonka aikana ei voi lukea pääsykokeisiin. Siinä menee helposti kaksi tai kolme vuotta, ennen kuin opiskelupaikka aukeaa. Laskimme, että meidän kannattaa maksaa siitä ajansäästöstä, joka syntyy, kun pääsee heti opiskelemaan”,toteaa Riikka Jylhä.

HELBUS on monelle vielä uusi konsepti ja herättää vanhemmissa luonnollisesti myös monia kysymyksiä. ”Ihan aluksi mietitytti minkälainen opetuksen taso tulee olemaan ja minkälaisia muut opiskelijat tulevat olemaan.”kertoo Päivi Leivo. ”Sitten kuulimme tavattoman positiivisia asioita tutuilta vanhemmilta, joiden nuoret jo opiskelivat HELBUSissa. He pitävät HELBUSia vaativana ja hyvänä kouluna.”

Myös englanninkielellä opiskelu mietityttää silloin tällöin. Riikka Jylhä rauhoittelee, että englantia ei kannata pelätä. ”Nuorilla on jo vahva pohja nettimaailmasta. Olen myös ollut iloisesti yllättynyt siitä, miten hienoja harjoitustöitä he kirjoittavat siellä. En arvannut vielä lukion jälkeen, että poika kehittyy näin nopeasti kirjoittamaan englanniksi.”

Neuvoja muille vanhemmille

Ilmo Hakkarainen suosittelee muille vanhemmille, että kannattaa kysyä HELBUSissa jo opiskelevilta nuorilta mm. siitä mitä opiskelu vaatii, miten se onnistuu ja minkälaista opiskelijaelämä siellä on.”Itselläni oli kovat odotukset, mutta nyt kun poikani opiskelee siellä, olen HELBUSista vieläkin vakuuttuneempi.”

Myös Päivi Leivo on tyytyväinen kokemuksiinsa. ”Kurssit ovat varsin konkreettisia ja niillä opetettavia tietoja ja taitoja on helppoa hyödyntää työelämässä.Voin suositella HELBUSia oikein lämpimästi kaikennäköisiin elämäntilanteisiin. Sieltä saa hyvät taidot liike-elämään joko yksityisyrittäjänä tai toisen palveluksessa. Englanninkielinen opetus ja ulkomailta tulevat korkeatasoiset luennoitsijat ovat myös hyvä lisä.”

Riikka Jylhän mukaan myöskään lukukausimaksua ei kannata pelätä. ”Kun lasketaan mitä maksaa pyrkiä monta vuotta ja olla työelämästä poissa, niin onhan silläkin kustannus. Olen täällä puhunut tosi paljon tämän vaihtoehdon sopivuudesta. HELBUS sopii erityisesti pojille intin aiheuttaman katkoksen hoitamiseen.”

Vanhemmat kiittelevät herännyttä opiskeluintoa

Ilmo Hakkarainen on ilolla pannut merkille poikansa Tomin innon opiskeluun. Samaa sanoo Riikka Jylhä. ”Meidän Jussi otettiin tutoreiden toimesta niin hyvin vastaan. Kun hän sitten vielä onnistui ensimmäisellä kurssilla ja sai siitä parhaan arvosanan, niin hän sai ihan valtavan innon opiskeluun.”

Vanhemmat arvostavat lisäksi sitä, että HELBUSissa on opetusta myös kesälukukausina. Tällä tavoin kolmen akateemisen vuoden kandidaatin tutkinto tulee suoritettua kahdessa kalenterivuodessa.

Kari Jääskeläinen

Kommentit

Vastaa