Viisi tärkeintä syytä miksi opiskelijat valitsevat HELBUSin

Kysymme opiskelijoiltamme jo hakulomakkeessamme miksi he haluavat opiskella HELBUSissa kauppatieteiden kandidaatin tai maisterin tutkinnon. Viisi eniten mainintoja saavaa syytä ovat:

  • Opintojen kansainvälisyys
  • Mahdollisuus opiskella englanniksi
  • Opintojen nopeus
  • Keskittyminen yhteen aineeseen kerrallaan (kandidaatin tutkinnon vuodet 1 ja 2)
  • Opinnäytteet ovat tenttien sijaan kirjallisia raportteja

Opintojen kansainvälisyys

HELBUSissa opiskellaan englantilaisen University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintoja. Virallisilta nimiltään tutkinnot ovat Bachelor of Arts in Business and Management ja MBA. Valmistuessaan opiskelija saa täsmälleen samat todistukset kuin jos hän olisi opiskellut kaikki kolme vuotta Englannissa.

Opettajat seitsemästätoista eri maasta

Panostamme erityisesti opetushenkilökunnan kansainvälisyyteen. Opettajamme tulevat seitsemästätoista eri maasta. Useimmilla heistä on tohtorin tutkinto ja professorin tai lehtorin virka kotimaansa yliopistossa. Opettajamme tulevat seuraavista maista: USA, Kanada, Etelä-Afrikka, Argentiina, Indonesia, Malesia, Intia, Englanti, Portugali, Saksa, Bulgaria, Kreikka, Itävalta, Espanja, Turkki, Viro, Suomi.

Englanniksi opiskelu

Opiskelijamme haluavat valmentautua kansainväliseen työympäristöön. Englanniksi opiskelu on pehmeä ja turvallinen tapa ottaa kieli haltuun. Toki lähes jokainen joutuu opintojen alkuvaiheessa käyttämään sanakirjaa, mutta toisaalta kauppatieteen terminologia olisi aluksi uutta vaikka sitä opiskelisi suomeksi.

Opintojen nopeus

Yksi tärkeimmistä syistä valita HELBUS on valmistumisen nopeutuminen monella vuodella. HELBUSissa noudatetaan kansainvälistä käytäntöä, jonka mukaan lähes kaikki opintoihin pystyvät voivat halutessaan aloittaa opinnot. Tällöin pääsykoerumbassa ei tuhlaudu vuosia.

Myös itse opinnot etenevät nopeammin sillä HELBUSissa opiskellaan myös kesällä. (Meilläkin on kuitenkin kahden kuukauden kesäloma.) Näistä syistä johtuen opiskelija voi valmistua ylioppilaasta maisteriksi kolmessa kalenterivuodessa.

Keskittyminen yhteen aineeseen kerrallaan

Ensimmäiset kaksi vuotta HELBUSissa opiskellaan yhtä ainetta kerrallaan kolmen viikon jaksoissa. Opetusta on jokaisena arkipäivänä neljä tuntia minkä lisäksi opiskelijat työstävät joka kurssilta kaksi kirjallista raporttia.

Opinnäytteet ovat tenttien sijaan kirjallisia raportteja

Englantilainen opetusjärjestelmä perustuu opiskelijoiden laatimiin kirjallisiin raportteihin. Ne saa tehdä kotona ja apuna saa käyttää oppikirjoja ja sanakirjaa. Ero vanhaan tentteihin perustuvaan järjestelmään on siinä, että tenteissä ei saa käyttää kirjoja, mutta niistä yleensä pääsee läpi, jos osaa vastata noin puoleen kysymyksistä. HELBUSissa taas harjoitustöissä saa käyttää kirjoja apuna, mutta opiskelijan on esitettävä oikeat vastaukset kaikkiin harjoitustyöhön liittyviin kysymyksiin. (Jos jokin vastaus jää uupumaan, opiskelija saa kaksi uusintayritystä täydentää vastauksiaan.) Esimerkiksi Aallon kauppakorkeakoulu on myös ilmoittanut siirtävänsä painopistettä tenteistä harjoitustöihin.

Haku HELBUSiin on auki ja syksyn aloituksiin voi hakea 31.7.2019 asti. Katso lisätietoja täältä!

Kari Jääskeläinen

Kommentit

Vastaa