Kauppatiede paasykoe

Kauppatiede – jos pääsykoe ei mennyt nappiin, niin tämä saattaa lohduttaa!

Jos sinulle sattui käymään niin että et saanut opiskelupaikkaa tänä vuonna, niin kannattaa muistaa, että olet hyvässä seurassa. Itseasiassa yli satatuhatta (100.000) nuorta jäi tänä vuonna ilman opiskelupaikkaa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa!

Kauppatiede ja pääsykoe eivät sovi kovin hyvin yhteen

Sinua saattaa myös lohduttaa Turun yliopistossa tehty tutkimus, jonka mukaan pääsykoe ei ennusta lainkaan kykyäsi opiskella kauppa- tai liiketaloustiedettä, saati sitten että se ennustaisi menestystäsi yritysmaailmassa.

Sinulla onkin vielä mainiot mahdollisuudet hankkia itsellesi opiskelupaikka täksi syksyksi. Jo kahdeksantuhatta (8000) suomalaista opiskelee ulkomaisia korkeakoulututkintoja. Yksi tällainen on Helsingissä suoritettava University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin tutkinto. Hakuaika ohjelmaan on vielä käynnissä eikä siihen ole pääsykoetta. Sinulla on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi, jos täytät hakulomakkeen huolella ja osallistut puhelinhaastatteluumme.

Ohjelmassa on lukukausimaksut, mutta nopean opiskelutahdin ja turhien pyrkimisvuosien poisjäämisen vuoksi ehdit valmistua niin paljon aikaisemmin, että olet todennäköisesti tienannut lukukausimaksut takaisin ennen kuin valmistuisit ilmaisesta yliopistosta. Lukukausimaksujen rahoitukseen on nykyisin monia tapoja. Yleisimmät ovat Kelan opintolainat ja vanhemmilta, isovanhemmilta tai joltain muulta läheiseltä saatu tuki. Mieti voisiko joku sinun läheisistäsi auttaa sinua?

Kesälukukausien ansiosta voit suorittaa kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon kahdessa kalenterivuodessa ja sen jälkeen sinulla on kaikki vaihtoehdot käytettävissäsi. Voit aloittaa työuran tai voit jatkaa opintojasi esim. englantilaisissa yksivuotisissa maisterin ohjelmissa. Northamptonin kandidaatin tutkinto tuottaa hakukelpoisuuden myös suomalaisten yliopistojen kaksivuotisiin maisterin tutkintoihin.

HELBUSin kautta suoritetuilla englantilaisilla yliopistotutkinnoilla myös työllistyy erittäin hyvin.  Valmistuttuaan opiskelijamme ovat työllistyneet mm. seuraaviin yrityksiin ja tehtäviin:

 • AIG, Express Claims Adjuster
 • Elisa, Junior Network Specialist
 • ETHLend, Growth Manager
 • EY, Business Support
 • ExxonMobil, Team Lead
 • Finnkino Oy, Customer Service Manager
 • Hewlett Packard Enterprise, Inside Sales Representative
 • If P&C Insurance, Customer Advisor
 • Mandatum Life Insurance, Sales Coordinator
 • Nordea, International Wealth Management Graduate
 • OP Financial Group, Financial Assistant
 • S-Pankki, Global securities specialist

HELBUSin kautta suoritetulla englantilaisella kandidaatintutkinnolla voi hakea jatkamaan mihin tahansa maisteriohjelmaan Suomessa ja maailmalla. Sillä on haettu ja päästy Suomessa mm. Turun yliopiston, Oulun yliopiston ja Lappeenrannan yliopiston kauppakorkeakouluihin sekä myös Helsingin yliopiston maatalousmetsätieteellisen tiedekunnan maisteriohjelmiin.

Jos olet kokopäivätöissä tai asut toisella paikkakunnalla, saattaa etäopiskeluvaihtoehtomme sopia sinulle.

HELBUSiin on jatkuva haku. Hakeminen ja hyväksytyksituleminen ei vielä valvoita sinua mihinkään. Lisätietoja löydät täältä. Hakulomake on täällä!

Jos ajatus opiskelumahdollisuudesta ilman pääsykoetta alkoi kiinnostaa, ole mielellään yhteydessä:

Kari Jääskeläinen

040 501 7627

kari.jaaskelainen@helbus.fi

Kari Jääskeläinen

Kommentit

Vastaa