Miten Martin sen tekee?

Meille HELBUSin henkilökunnalle uusien opiskelijoiden ensimmäinen päivä on aina jännittävä. On hauskaa nähdä millaisia uudet opiskelijat ovat, miten he pääsevät kiinni opintoihin ja millainen dynamiikka opiskelijoiden ja opettaja välille muodostuu. Hetki on varmasti jännittävä myös opiskelijoille.

Koska ensimmäiset päivät ovat niin tärkeitä, pyrimme valitsemaan ensimmäisen kurssimoduulin opettajaksi aina mahdollisimman kokeneen ja pidetyn opettajan. Tänä vuonna, niin kuin usein aiemminkin ensimmäisen kurssin vetää siksi argentiinalainen Martin Desmaras.

Martin on taustaltaan erityisen kansainvälinen ihminen. Hän on asunut elämänsä aikana kahdeksassa eri maassa, mm. Argentiinassa, Brasiliassa, Taiwanissa, Kanadassa ja Singaporessa. Lukion hän kävi Pakistanissa munkkien vetämässä kansainvälisessä koulussa. Lisäksi hän matkustaa jatkuvasti ja on mm. käynyt HELBUSissa jo kymmenen eri kertaa vetämässä kolmen viikon kurssinsa. Lisäksi hän kävi seitsemän kertaa opettajana HELBUSin edeltäjän Academy Accessin vaihto-ohjelmassa Malesian Kuala-Lumpurissa. (Tutustuimme Martiniin isäni Veikko Jääskeläisen kanssa ensimmäisen kerran vuonna 2007 kun Veikko rekrytoi hänet opettamaan Malesian vaihto-ohjelmaamme.)

Kuuntelin luokan ulkopuolella ensimmäinen oppitunnin käynnistymistä. Luentoa oli kestänyt viisi minuuttia ja Martin ehti jo saada uudet, toisilleenkin vielä tuntemattomat opiskelijat nauramaan, taputtamaan ja jopa laulamaan. Oli pakko syvää kunnioitusta tuntien kysyä Martinilta, miten Martin tekee sen niin hyvin.

”Opettaessani yritän murtaa jään tekemällä pilaa lähinnä itsestäni. Tavoitteeni on luoda ilmapiiri, jossa huumori kukkii ja opiskelijat voivat osallistua keskusteluun pelkäämättä joutuvansa itse naurunalaisiksi.

En myöskään halua peitellä omaa vajavaisuuttani enkä sitä, että kuten me kaikki, teen elämässäni palon virheitä. Virheet eivät ole ongelma vaan päinvastoin ne tarjoavat sinulle tilaisuuden oppia ja kasvaa. Jos pelkäät tehdä virheitä, suljet itseltäsi mahdollisuuden kasvuun ja kehittymiseen.

Saan myös valtavaa henkistä tyydytystä siitä, että faktatiedon lisäksi aktivoin opiskelijoiden analyyttista, älyllistä ja kriittistä osaamista. Pyrin myös tukemaan heidän kasvuaan ihmisinä. Joskus, jos joku opiskelija on vaikkapa vain hieman epävarma, pyrin keskustelemaan hänen kanssaan kahden kesken kahvikupin äärellä.”

Martinilla on taustaa sekä akateemisesta maailmasta että konsulttina yritysmaailmassa. Hänen yrityksenä auttaa kansainvälisiä suuryrityksiä toimitusketjujensa hallinnassa. Seuraavan kerran Martin saapuu Suomeen HELBUSiin maaliskuussa.

Kari Jääskeläinen

Kommentit

Comments are closed.