HELBUS siirtyy Helsingin seudun kauppakamarin omistukseen

HELBUS siirtyi keskiviikkona 6.7.2022 Helsingin seudun kauppakamarin omistukseen, eli siitä tuli Kauppakamarin tytäryritys.

HELBUSin toimitusjohtajan Kari Jääskeläisen mukaan tämä on kaikin puolin erinomainen uutinen: ”Kauppakamarilla on paljon omaa koulutustoimintaa, jolla on vahvoja synergioita HELBUSin kanssa. Kauppakamarilla on mm. Hyväksytty hallituksen jäsen -koulutus, jonka on käynyt jo yli 11 000 henkilöä. Monelle heistä HELBUSissa tarjottava University of Northamptonin MBA tutkinto saattaa olla mielenkiintoinen mahdollisuus. Samoin MBA sopii myös monelle Kauppakamarin seitsemässätuhannessa jäsenyrityksessä työskentelevälle.”

Helsingin seudun kauppakamari omistaa myös puolet Helsinki Business Collegesta ja kuudesosan Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Kauppakamarin seitsemäntuhatta yritysjäsentä tarjoavat myös HELBUSille paljon uusia mahdollisuuksia yritysyhteistyöhön.

Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen toteaa: ”HELBUS-kauppa vahvistaa Kauppakamarin kykyä tuottaa englanninkielisiä, kansainvälistymistä tukevia palveluja jäsenyrityksille. HELBUSin avulla voimme vaikuttaa osaajapulaan sekä koulutussisältöjen ja työmarkkinoiden tarpeiden kohtaamiseen.”

Pakarisen mukaan metropolialue tarvitsee lisää ulkomaalaisia opiskelijoita, jotka on saatava opiskelujen jälkeen myös jäämään seudulle. ”Kandivaiheen opinnot HELBUSissa tehdään englannin kielellä, mikä tuo toivottavasti opintoihin ulkomaalaisia opiskelijoita. Kauppa lisää englanninkielisen kauppatieteiden koulutuksen näkyvyyttä pääkaupunkiseudulla.”

Kauppa ei vaikuta HELBUSin henkilökunnan tai opiskelijoiden asemaan ja Kari Jääskeläinen jatkaa HELBUSin toimitusjohtajana.

Hakuaika HELBUSissa suoritettaviin University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin (MBA) tutkintoihin on parhaillaan käynnissä.

Lisätiedot:

Kari Jääskeläinen

040 501 7627

kari.jaaskelainen@helbus.fi

 

 

Kari Jääskeläinen

Kommentit

Comments are closed.