HELBUSin uusi laatujärjestelmä avaa ovet englantilaisiin kandintutkintoihin

16.08.2013 | Emilia Kokkonen

HELBUS otti syksyllä 2013 käyttöönsä englantilaisen Edexcelin laadunvalvontajärjestelmän taatakseen koulutuksensa jo korkean kansainvälisen tason. Laatua mitataan erityisesti kauppatieteiden ja teknologian aloille rakennetuilla standardeilla. BTEC (Business and Technology Education Council) standardit ovat rakennettu tukemaan ja valvomaan työelämän vaatimuksiin vastaavaa laadukasta koulutusta. Edexcel on Iso-Britannian suurin koulutusalan akkredointi- ja laadunvalvontajärjestö ja sen standardeja ohjaa Iso-Britannian lainsäädäntö.

HELBUSin kurssit vastaavat yliopiston kahden ensimmäisen vuoden opintoja ja ne suoritettuaan opiskelija saa englantilaisen Level 5 Higher National Diploma:n (HND). Tällä tutkinnolla opiskelija voi hakea yli 20 englantilaiseen yliopistoon suoraan kolmannelle vuodelle täydentämään opintonsa englantilaiseksi kauppatieteen kandiksi (Bachelor of Arts in Business). Nämä yliopistot ovat tehneet jo etukäteen päätöksen, että BTEC Level 5 HND opinnot korvaavat heidän kaksi ensimmäistä vuottaan. Ulkomailta saatavalla BA-tutkinnolla voi hakea maisteriohjelmiin ympäri maailman. On myös mahdollista suorittaa kolmannen vuoden kandiopinnot etänä esim. Suomesta käsin.

Suorien yhteistyö-yliopistojen lisäksi opiskelija voi hakea vastaavaa päätöstä tapauskohtaisesti muistakin yliopistoista. Edexcelin järjestelmä tunnetaan monissa yliopistoissa maailmanlaajuisesti. Kansainvälisesti tunnetut standardit täyttävä koulutus avaa ovia myös työelämässä. Erityisesti englantilaiset työnantajat tunnistavat Edexcelin valvoman laadun.

 

full color

 edexcel

Emilia Kokkonen

Kommentit

Vastaa