4 vinkkiä online-opiskeluun

03.03.2016 | Katariina Nuotio

Etäopinnot! Siinäpä vastaus unelmiin! Viettäisit opintojen parissa pari iltaa viikossa lämpimässä kylvyssä tabletin parissa kynttilöiden pehmeästi lepattaessa, tai kenties pitkällä aurinkolomalla turkoosilla uima-altaalla loikoillen? Voi olla hyvinkin mahdollista, mutta muuhunkin pitää varautua. Onhan tavoitteena kuitenkin saavuttaa tutkinto kauppatieteissä miltei samassa ajassa kuin opiskelijat, jotka opiskelevat kokopäiväisesti luokassa.

 

Mitä muuta siis tarvitaan? Tässä neljä vinkkiä:

  1. Pidä mielessäsi päämäärä!

Jo kahdessa vuodessa voit saavuttaa ensimmäisen suuren päämäärän, Higher National Diploman, työskennellen samanaikaisesti. Se on suurenmoinen saavutus, vaikka käyttäisit siihen kolmekin vuotta. Vain kaksi lukukautta lisää sen jälkeen, ja kanditutkinto on sinun. Muistuta itseäsi tästä loppututkinnosta ja siitä, mitä hyvää sinulle seuraa siitä, niinä talven pimeinä kuukausina tai kesäiltoina, jolloin muut houkutukset pyrkivät tempaamaan mukaansa. Lopputulokseen pääseminen on itsestäsi kiinni!

2. Hio ajanhallintataitosi huippuunsa!

Vaikka tuntuisi helpolta vapauttaa tunti pari viikkoiltoina oppitunteja varten, tarvitset aikaa myös muuhunkin etäopinnoissa. Itsenäistä opiskelua edellytetään siihen, että luet kurssimateriaaleja kuten kirjallisuutta ja artikkeleita ja valmistaudut oppitunteihin jo etukäteen, sekä käyt verkkokeskustelua eri aiheista. Sinun täytyy myös itsenäisesti valmistella arvioitavat tehtävät määräaikoihin mennessä ja kommunikoida ohjaajan kanssa erilaisista asioista. Ole myös armollinen itsellesi; jos aikataulusi näyttää liian tiukalta, juttele siitä proffan tai kurssivastaavan kanssa. Ratkaisu löytyy kyllä!

3. Järjestä itsellesi rauhallinen työtila!

Kylpyammeen kutsu saattaa aika ajoin tuntua vastustamattomalta, ja joskus on ihanaa vastata siihen. Kannattaa silti järjestää itselleen rauhallinen työtila tai nurkkaus, josta löytyy helposti kaikki tarvittava virtuaalioppitunteja ja itsenäistä opiskelua varten, niin että voit opiskella rauhassa ja keskeytyksettä.

4. Ole proaktiivinen ja pohdiskele!

Sanotaan, että oppiminen on usein sidoksissa kontekstiin kuten fyysiseen ympäristöön. Kuinka hankalaa olikaan muistaa ranskan verbimuotoja luokkahuoneen ulkopuolella? Siksi on hyvä tehdä oppimistavoitteista oikeasti omia tavoitteita ja tuoda ne ja kurssilla käsiteltävät asiat mieleen myös työpaikalla. Saatat saada uutta merkitystä ja sisältöä työhösi, ja syntyneitä havaintoja voit hyödyntää myös kurssitehtävissäsi. Opintojen soveltaminen käytäntöön syventää oppimiskokemusta ja luo pysyviä muistijälkiä, joita voit tuoda esille myös työpaikkahaastatteluissa tai kun keskustelet esimiesten kanssa etenemisestäsi uralla.

Mitä vinkkejä sinulla on muille etäopiskelijoille?

KN

Katariina Nuotio

Kommentit

Comments are closed.