Töihin opintojen jälkeen

Millaisiin työtehtäviin kauppatieteilijät sijoittuvat?

HELBUSin tutkinto on liiketaloustieteen yleistutkinto, joka kattaa kaikki eri osa-alueet, ja syventää osaamista erityisesti johtamisen ja markkinoinnin aloilta. Voit jatkaa opintojasi tai siirtyä työelämään hyvin monenlaisille osa-alueille.

Voit erikoistua esimerkiksi johtamiseen, jossa tavoitteena on saada aikaan tuloksia ihmisten avulla ja heidän kanssaan. Jos opiskelet rahoitusta, voit tulevaisuudessa auttaa yrityksiä rahoittamaan investointinsa sekä toisaalta sijoittajia sijoittamaan varansa tuottavin kohteisiin.

Henkilöstöhallintoa opiskelleet auttavat mm. rekrytoinnin, palkkapolitiikan, koulutuksen ja palautteen antamisen keinoin yrityksen henkilöstöä antamaan parhaansa. Markkinointia opiskelleiden työ alkaa asiakkaiden tarpeiden tunnistamisesta, niihin vastaavan tuotteen kehittämisestä ja etenee sitten ratkaisun tiedottamiseen asiakkaille.

Valmistuttuasi voit työskennellä Suomessa tai ulkomailla, teollisuuden, palvelujen tai kaupan parissa, suuressa tai pienessä yrityksessä, tai vaikkapa omassa start-up yrityksessäsi.

Miten HELBUSin jälkeen voi työllistyä?

Jo kahden vuoden opinnot ovat auttaneet opiskelijoitamme etenemään työpaikoillansa sekä pääsemään alan työtehtäviin, tai innoittaneet perustamaan oman yrityksen.

“Valmistuttuani HELBUSista jatkoin kandiopintojani etäopiskeluohjelmassa University of Central Lancashiressa, jossa voi edetä samaan aikaan kun käy töissä. Teen lopputyöni asiakassuhteiden hallinnasta. Valmistuttuani HELBUSista olen saanut uusia haastavia työtehtäviä asiakaspalveluvastaavana ja minulta kysytään usein mielipiteitä asioista, jotka liittyvät oppimaani. Sain kursseilta paljon uusia ideoita, mutta olen myös huomannut, että ihmisten johtaminen ei ole aivan niin yksinkertaista käytännössä kuin teoriassa.”

– Ella Virtanen