Miten pärjätä työmarkkinoilla 2020? – Kolme valttikorttia

12.06.2018 | Helbus

Totta vai tarua: kouluja käydään, jotta pärjätään työelämässä?

Oman arkemme kautta näemme väitteen täysin totena. Opiskelijat valmistuvat maailmaan, jossa tempo on kova, muutos alituista ja tekijöiltä kaivataan uudenlaisia kykyjä.

Näitä kykyjä opitaan koulussa, jossa kerätään jotain opintopisteitä tärkeämpää: henkistä pääomaa – konkreettisten tietojen ja taitojen lisäksi.

Valttikortit työmarkkinoille – TOP 3

Onnistumisten takaa löytyy yleensä aina paljon yrittämistä ja epäonnistumista. Kaikki muuttujat eivät ole hallittavissa.

Mutta se, mitä voi hallita on oman itsensä ja osaamisen kehittäminen.

Työelämässä voi porskuttaa jo pitkälle seuraavilla valttikorteilla – niin tänään kuin vuonna 2020:

1. YRITTÄJÄHENKISYYS

“Mä olen vain töissä täällä” -asenne ei kanna enää pitkälle – jos edes kynnyksen yli. Työelämässä hyötyy sisäisestä yrittäjyydestä, joka on ennen kaikkea asennetta. Hommia tehdään samanlaisella innolla ja sitoutumisella kuin jos työpaikkana olisi oma yritys.

HELBUSiin tullaan monenlaisista taustoista. Olemme kuitenkin huomanneet, että ohjelmamme kiinnostaa usein yrittäjähenkisiä ja päämäärätietoisia nuoria, joita yhdistää itsensä johtamisen taito. Näitä piirteitä kehitetään opiskelun myötä edelleen.

Omassa opinto-ohjelmassamme kurssit Entrepreneurship and Small Business Management ja Launching a Venture auttavat rakentamaan tätä yrittäjä-asennetta. Kurssien kautta myös sukelletaan syvälle yrittäjyyden lainalaisuuksiin eri teorioiden ja konkretian kautta.

2. KANSAINVÄLISYYS

Maailma ja markkinat ovat auki – on kyseessä sitten pääkaupunkiseudulla toimiva pörssiyhtiö tai Pihtiputaalla päämajaansa pitävä pk-yritys.

Kun ideat, tavarat, ihmiset ja työ liikkuvat yli maantieteellisten rajojen, tulisi myös koulun valmentaa kansainväliseen työelämään.

Meillä HELBUSissa kansainvälisyys on irrottamaton osa arkea tutkinnon alusta loppuun. Vierailevat opettajat kahdestatoista maasta haastavat opiskelijamme ajattelemaan globaalisti ja kaikki opetus on englannin kielellä. Koska vuorovaikutus on jatkuvaa, kehittyy opiskelijoille varmuus englannin kielen suullisessa ja kirjallisessa käytössä.

Myös opetussuunnitelmamme ottaa huomioon kansainvälisessä työelämässä tarvittavaa ammatillista osaamista sekä henkilökohtaisia taitoja kuten kriittistä ajattelua, ongelmanratkaisua ja vuorovaikutusta.

3. OMA TARINA

Kyllä se niin on, että jokainen on parhaimmillaan omana itsenään – myös työelämässä. Siellä pärjäämisen kannalta yksi isoimmista tekijöistä onkin itsetuntemus ja sen kautta rakentuva oma tarina.

Oman tarinan kertominen työhaastattelussa ja CV:ssä on erottautumistekijä. Kuka olet ja mikä on ollut oma polkusi tähän mennessä? Minkälaisten kokemusten, onnistumisten ja epäonnistumisten kautta olet kulkenut nykypisteeseen? Missä erityisesti olet kehittynyt/haluaisit kehittyä edelleen?

Kun haet HELBUSiin, otat jo ensimmäisen askeleen uniikin oman tarinasi rakentamisessa. Kun voit kertoa jostain uudesta ja kiinnostavasta työhaastattelussa, jäät mieleen. Englantilainen tutkinto kansainvälisillä mausteilla on erinomainen jutun aihe! Mitä kaikkea muuta tarinaasi voisi kuulua?

Oma tarinasi on parasta pääomaasi  työmarkkinoilla. Koulu ja tutkinto ovat osa sitä.

Alumnin tarina

Anna Lammela C2015 BL

“Kiinnostuin HELBUSista, koska minulla oli jo työpaikka yrityksessä, josta en halunnut irtisanoutua opintojen takia. Kaiken lisäksi HELBUS täydensi nykyistä työtehtävääni, sillä olen päivittäin tekemisissä esimerkiksi markkinoinnin kanssa. HELBUSissa työn, opiskelun ja muun elämän yhdistäminen onnistui paremmin kuin aluksi ajattelinkaan.”

“Pidän HELBUSin opettajista. Oli mahtavaa saada monia eri näkökulmia nykypäivän bisnesmaailmaan ja oppia eri maiden työnteon kulttuureista. Opiskelutahdissa oli myös otettu todella hyvin huomioon se, että me etäopiskelijat todellakin teimme pitkän päivän töitä ennen kun kaivoimme kirjat esiin iltaisin. Opettajat olivat todella mukavia ja asiantuntevia ja he ottivat kunkin oppilaan työ- ja opiskelutilanteen yksilöllisesti huomioon.”

Yrittäjän uran valinneiden lisäksi HELBUSilaisia alumneja on tällä hetkellä töissä ympäri maailman, muun muassa seuraavissa yrityksissä:

 • Nordea
 • L’Oréal
 • Finnkino Oy
 • Hewlett Packard Entreprise
 • S-Pankki
 • Trainers’ House
 • Golla Oy
 • Mandatum Life Insurance
 • ExxonMobil
 • Microsoft Oy
 • Basso Media Ltd
 • Elle Magazine

Jos sinulla on rohkeutta, uteliaisuutta ja kiinnostusta kauppatieteitä kohtaan, hae kasvamaan ja kehittymään kanssamme!

>> Opiskele kauppatieteiden kandidaatin tutkinto

>> Opiskele kauppatieteiden MBA-tutkinto

 

Helbus

Kommentit

Vastaa