Tositarinoita MBA-tutkinnosta – MBA kannattaa, mutta vaatii työtä

22.10.2018 | Helbus

MBA on järkevä sijoitus ja työnantajien arvostama tutkinto.

MBA-tutkinto kertoo sinusta työnantajalle paljon. Ei pelkästään kyvystäsi omaksua uutta ja soveltaa oppimaasi johtamisessa ja monimutkaisissa bisnestilanteissa, vaan myös sitoutumisesta itseesi ja ammattitaitosi kehittämiseen.

MBA on myös vaativa tutkinto. Vaikka katse kannattaakin pitää aina palkinnossa, on tärkeää myös tunnistaa mahdolliset matkan varrella vastaan tulevat haasteet. Realistinen ote opiskeluun kasvattaa kestävyyttä ja auttaa taklaamaan ylivoimaisiltakin tuntuvia tilanteita.

Opiskeluinnon ylläpitäminen ja uupumuksen välttäminen ovat yhdet tärkeimmistä tekijöistä tutkinnon kuin tutkinnon loppuun saattamiseksi.

Mutta miksi ylipäänsä opiskella MBA-tutkinto? Miten jaksaa opiskella valmistumiseen saakka ja mikä siinä on tajunnan räjäyttävintä?

Tänä syksynä valmistuvat ensimmäiset opiskelijat, jotka ovat suorittaneet sekä kandidaatin että maisterin tutkinnot HELBUSissa ilman taukoja. Heistä tuli maistereita kolmessa vuodessa! Miten he jaksoivat? Annetaan MBA-opiskelijoidemme Anna Lammelan, Demi Palankin ja Shkelqesa Jashanican kertoa lisää.

1. Odotuksesi maisteriopintojen suhteen ja miten HELBUS on niitä vastannut? 

Anna L: Odotin yhtä tehokasta ohjelmaa kun BA-ohjelmakin. Mielestäni jatkumo BA:n ja MBA:n välillä oli tosi hyvä. HELBUS vastasi odotuksiin yhtä hyvin MBA:n kuin BA:n kohdalla, .

Demi P: HELBUS on vastannut odotuksiani hyvin. Odotin korkeatasoista opetusta ulkomaalaisten professoreiden ohjaamana. Opetus on ollut intensiivistä ja mielenkiintoista ja koulun henkilökunta ja professorit ovat tukeneet opiskelijoita enemmän kuin osasin odottaa.

Shkelqesa J: Odotin saavani opinnoista kansainvälisen, monipuolisen ja laajan pohjan eri liike-elämän osa-alueista. HELBUS on täyttänyt odotukseni mielettömän hyvin. Olen saanut vahvan perustan tuleviin haasteisiin ja työtehtäviin.

2. Miksi ylipäänsä kauppakorkeakoulu ja HELBUS?

Anna L: Halusin tehdä töitä samalla, kun opiskelin. En halunnut luopua työpaikastani ja halusin suorittaa opinnot mieluummin kolmessa kuin viidessä vuodessa.

Demi P: Kauppakorkea on aina ollut tavoitteeni ja HELBUS tarjosi siihen uudenlaisen mahdollisuuden. Halusin heti lukion jälkeen opiskelemaan ja stressasin pääsykokeita. HELBUS tarjosi mahdollisuuden päästä opiskelemaan kohti tavoitteitani heti ja kansainvälinen ilmapiiri kiinnosti.

Shkelqesa J: Itse halusin kauppakorkeaan ja nimenomaan HELBUSiin, koska se tarjosi mahdollisuuden suorittaa tutkinnon nopeasti. Tämä lisäksi opiskelu kansainvälisessä ympäristössä ja englanti opiskelukielenä innostivat minua.

3. Mikä on auttanut jaksamaan intensiivisten opintojen parissa valmistumiseen saakka?

Anna L: Ystävät, perhe, HELBUS ja MBA-ryhmän mahtava yhteishenki.

Demi P: HELBUSissa on mahtava yhteishenki ja se on auttanut jaksamaan. Se on myös ollut yksi syy, miksi olen tehnyt koko opiskelun BA:sta MBA:hin HELBUSissa.

Shkelqesa J: Hyvänä motivaation lähteenä on toiminut ajatus siitä, että opiskelu on vain lyhyt ajanjakso elämässämme. Sen jälkeen pääsee vihdoin tekemään juuri sitä, mitä itse haluaa ja tavoittelee. Se, että tekee kovasti töitä nyt, tulee olemaan sen arvoista tulevaisuudessa. Tietenkin myös vanhempien, ystävien sekä opettajien tuki on auttanut selviytymään loppuun asti.

4. Mikä on ollut MBA-opinnoissa omaa näkemystä avartavinta?

Anna L:  Uudet kurssit ja opettajat! Aiheet olivat todella mielenkiintoisia. BA:n ja MBA:n kurssien välillä on eroja MBA:ssa oikeasti pistettiin juttuja käytäntöön ja mietittiin suurempia kokonaisuuksia.

Demi P: Kurssit, joissa on päässyt haastamaan itseään ja liikkumaan pois omalta mukavuusalueeltaan. Itselleni esiintyminen oli haastavaa, mutta opettajamme järjestämän minikurssin jälkeen olen ylittänyt itseni moneen kertaan presentaatioissa.

Shkelqesa J: HELBUSin opettajilla on paljon kansainvälistä taustaa. Heidän kauttansa olen päässyt oppimaan kurssisisältöjen lisäksi näkemyksiä ja kokemuksia, jotka ovat ehdottomasti avartaneet omaa maailmankuvaani.   

5. Mistä olet saanut eniten tukea maisteriopintoihin?

Anna L: HELBUS ja MBA-ryhmä.

Demi P: Perhe ja ystävät ovat olleet vahvasti läsnä opiskeluissa ja tukeneet vaikeina hetkinä, kun usko itseen on meinannut loppua. Koulun henkilökunta on myös aina tarjonnut tukea tarvittaessa. Uskon, että koska HELBUS on vielä suhteellisen pieni koulu, olemme todella tiivis yhteisö, jossa on helppo saada apua ja yhteisöllisyys auttaa jatkamaan.

Shkelqesa J: HELBUSIN erinomainen henkilökunta on aina auttanut ja tukenut meitä kaikkien haasteiden kanssa. HELBUS on auttanut minua kasvamaan ja kehittymään ihmisenä. Tunnen itseni paljon itsevarmemmaksi ja koen olevani valmis tulevaisuutta varten.

Jos sinulta löytyy kiinnostusta kauppatieteitä kohtaan sekä rohkeutta ja uteliaisuutta kehittyä, hae kasvamaan kanssamme!

>> Opiskele kauppatieteiden kandidaatin tutkinto

>> Opiskele kauppatieteiden MBA-tutkinto

Helbus

Kommentit

Vastaa