Opinto-ohjaaja

Hyvä opinto-ohjaaja,

Tältä sivulta löydät erityisesti sinulle tarkoitettua tietoa HELBUSin koulutustarjonnasta.

Kenelle HELBUS sopii?

HELBUS saa hakemuksia ympäri Suomea. Hakijoistamme moni on kuluvan kevään tai syksyn ylioppilas, tai äskettäin kirjoittanut nuori, joka on kiinnostunut kauppatieteistä ja ulkomailla opiskelusta, sekä haluaa hyödyntää tai vahvistaa englanninkielen taitoaan. HELBUS sopii erityisen hyvin englanninkielisissä lukioissa tai International Baccalaureat -ohjelmassa opiskelleille nuorille, jotka usein ovat kansainvälisesti suuntautuneita. 

HELBUSiin voi hakea myös ennen ylioppilastutkinnon suorittamista. Tällöin voi saada ehdollisen opiskelupaikkapäätöksen (conditional offer), joka muuttuu ehdottomaksi (unconditional), kun yo-tutkinto on suoritettu. Myös kolmevuotisen ammatillisen koulutuksen suorittaneet nuoret voivat hakea HELBUSiin.

HELBUSin opiskelupaikan vastaanottaminen ei vaikuta myöhempiin mahdollisuuksiin hakea valtion yliopistoihin ensisijaisuuskiintiössä. 

HELBUSin tutkinnot

HELBUSin kautta voi suorittaa englantilaisen kauppatieteen kandidaatin tutkinnon (BA (Hons) in Business and Management) sekä Master in Business Administration (MBA) tutkinnon. Tutkinnot myöntää ja niiden laatua valvoo englantilainen yhteistyöyliopistomme University of Northampton, vaikka opiskelu tapahtuukin Suomessa. Kandidaatin tutkinnon jälkeen opiskelija voi siis halutessaan jatkaa HELBUSin maisteriohjelmassa, hakea maisteriohjelmiin Suomeen, tai ulkomaille. HELBUSin kaikki kurssit opetetaan englanniksi. Koulutuksemme korkean kansainvälisen tason takaa ensimmäisen kahden vuoden osalta englantilaisen Pearsonin tiukka laadunvalvontajärjestelmä.

Lisää tietoa HELBUSissa opiskelusta löydät myös seuraavista linkeistä:

Opiskelijavalinta

HELBUSiin ei haeta yhteisvalinnassa, vaan suoraan netistä löytyvän lomakkeen avulla. Opiskelupaikkaa kandidaatti tutkintoon voi hakea ympäri vuoden ja aloittaa syksyllä tai tammikuussa. HELBUSissa ei ole valintakokeita. HELBUS painottaa opiskelijavalinnoissa soveltuvuutta ja motivaatiota, jota kartoitamme hakemuslomakkeen esseekysymyksillä ja haastattelulla. HELBUS ei vaadi kielitodistusta, vaan yleensä lukion Englanti A-kielenä (vähintään arvosana lubenter) sekä hakijan oma arvio englanninkielentaidosta riittää. Tarkemmat ohjeet hakemiseen ja hakulomake löytyvät täältä.

Lisätietoja

HELBUS lähettää syksyllä ja keväällä sähköpostia kaikille Suomen opoille, sekä esitteitä postitse. Jos et ole saanut meiltä postia, ole yhteydessä info(at)helbus.fi, ja korjaamme asian. Tulemme mielellämme kertomaan HELBUSista abeille ja muille toisen asteen opiskelijoille. Järjestämme myös internetin kautta tiedotustilaisuuksia sekä opoille että abeille, ja niistä tiedotamme sähköpostitse. Tulevat infotilaisuudet sekä internetin välityksellä että paikan päällä Töölössä löytyvät täältä. Tervetuloa mukaan!